måndag, augusti 27, 2012

Mikael gillar...

Människor som pratar om sig själva i tredje person.

Jag har kommit på att jag på något skruvat jävla sätt har börjat uppskatta när människor lägger till med den i allmänhet annars så bespottade (o)vanan, egenskapen eller kalla det vad ni vill, att tala om sig själva i tredje person. Inte bara skådespelare, rockstjärnor och andra råoffentliga personer. Kanske särskilt inte dem. Nej jag menar helt vanliga oansenliga människor. Det är så konstigt men samtidigt så väldigt underhållande. Jag blir alldeles till mig av förtjusning när det händer. Det är så rysligt normbrytande. Man balanserar liksom på gränsen mellan sunt förnuft- och fullt utblommad sinnessjukdom. Och det är kanske... karaktärsdanande. Eller något.

Funderade lite på att själv lägga till med men jag tror inte jag har vad som krävs. Josefine reagerade med avsmak i blicken när jag presenterade förslaget. Så jag vek ner mig. Jag är nog inte direkt vad man brukar kalla tredjepersonsmaterial. Är liksom inte tillräckligt mentalt stark och jag misstänker att det ganska snabbt (läs asomgående) skulle medföra mer ris än ros.

Men bara av tanken på att t.ex. min skötsamme granne Ingmar plötsligt skulle ha börjat applicera tredjepersonsvinkeln på sig själv när man springer på honom i tvättstugan är lätt svindlande:

Nu vill Ingmar ha tillgång till maskinerna. Annars blir Ingmar arg. Hör du det? Det är Ingmars tur att tvätta nu. Ingmar har massor av tvätt att tvätta idag...

Så jävla gött!

12 kommentarer:

Claes Pettersson sa...

Claes tycker det är toppen. Det har Claes alltid gjort.

Claes Pettersson sa...

Claes tycker det är toppen. Det har Claes alltid gjort.

mikebike sa...

Haha. Och det gillar jag skarpt!

adde sa...

Jag lutar nog mer åt fullt utblommad sinnessjukdom. Undantaget föräldrar som talar med sina barn.

Kom att tänka på en gammal historia:
Busschauffören Clas fick plötsligt byta linje från sin gamla vanliga till nr.17. Första dagen kliver en väldigt stor man med låg panna på bussen.
-TOMMY SKA INTE BETALA, säger mannen med mycket hög röst.
-Eeehh..., är allt Clas får ur sig, där han sitter liten och späd bakom ratten och låter mannen gå och sätta sig.
Detta upprepar sig dag efter dag; mannen kliver på, gapar "TOMMY SKA INTE BETALA", åker med till sista hållplatsen, går av och stegar bort mot en fabriksbyggnad där han försvinner in. Clas retar sig på sin feghet, så han börjar träna styrketräning och judo för att morska upp sig lite. Ett halvår senare känner han sig redo.
När Tommy kliver på bussen och gormar sitt vanliga "TOMMY SKA INTE BETALA" reser sig Clas rappt ur sin stol, ställer sig i kampposition och svarar:
-Och varför ska inte Tommy betala??
-TOMMY HAR BUSSKORT!

mikebike sa...

Adde: Hahaha... en legend.

emster sa...

det är awesome att va den personen. men ingen kan ju umgås med en.

du vill bara hitta ngt som gör dig speciell eftersom du inte vågar erkänna att du eg vill va med i EMSklubben på fb. eller hur "mc flurry mike"? hehe

mikebike sa...

Mikael vill vara speciell. Det har Mikael alltid velat. Mikael är avundsjuk på EMS-gemenskapen. Samtidigt står Mikael inte ut med alla idiot-kavaljerer i programmet. Det blir helt enkelt för mycket för Mikael

emster sa...

Det är därför Mikael ska dricka gosa samtidigt.

Fifi sa...

Fifi gillar att prata om sig själv i tredje person.

Anonym sa...

När man kommer in tll ett möte sitter en tredjepersonsprofil redan vid bordet och skriver på små lappar.

Det visar sig vara signerade foton av sig själv som delas ut till alla mötesdeltagare...

"Carola vill att ni skall ha de här så slipper ni fråga efter dem".

Vad svarar man på den,
Och vad tycker du fru Häggkvist?

-Luca

Unknown sa...

Fan försöker lägga in en kommentar här. Går inge vidare;-) Tänk om den kommer typ 10ggr liksom...
Jag skrattar och kan inte sluta göra det:-D Tack...;-)

Anna sa...

"George is getting upset!!"