söndag, juni 03, 2012

Kickstarten - dag 3

Så var tredje dagen gjord. Har träningsvärk, fryser och är ruggigt trött. Hela tiden. Försökte peppa med att jag gjort en tiondel. Det gick sådär. Sedan kom jag på att om tre dagar har jag gjort en femtedel. Femtedel låter bättre. Det är inte jättekul men det funkar. Man känner sig duktig. Dock är jag besviken på hela grejen. Kan inte rekommendera någon att punga upp 500 papp för den skiten man får. För det enda man egentligen får är ett träningsschema (som för visso känns jävligt bra). När det här är över så kan jag dela med mig av träningsschemat till den som vill.

Jag trodde att det skulle vara mer uppstyrt. Att man slapp tänka och utöver träningen fick en nazistramt matschema, med exakta mått, att följa punkt till pricka. Mat delen är en katastrof. Allt man får är en lista med lite råvaror specade. Idioten som står bakom mattipsen verkar dessutom vara hög på kvarg för det är fan det enda han rekommenderar. Skall man äta frukost. Kvarg. Mellanmål. Kvarg. Göra en sås. Kvarg. Kvarg smakar skit. Det är surt strävt och det spelar ingen jävla roll hur nyttigt det måste vara. Det är omotiverande och fantasilöst. Efter tre dagar kan jag säga att jag aldrig mer kommer äta kvarg. Det väcker djävulen i mig. Fick jag välja mellan ett hagelskott med en fet slug i ansiktet, eller att äta kvarg resten av mitt liv, eller ens ett år. Så hade jag valt blydöden tusen gånger om. Jag kommer aldrig att kunna ha respekt för en människa som ger mig det tipset igen. Kvarg är bra. Nä. Kvarg är piss kan jag säga. Jag kan inte komma på något som får mig att hata mer än kvarg just nu. Rent koncentrerat hat.

Jag äcklas när jag tänker på den sjuka jäveln som kom på kvarg. Världens sämsta uppfinning. Jag menar, det finns rätt många grymma mejeriprodukter att tillgå. Kvarg smakar som jag tänker mig att Lätt Crème Fraiche som legat lagrad i någons sura jävla förhud i femhundra dagar måste smaka. Så ställer man kvarg mot t.ex. halloumi eller vilken jävla ost som helst för den delen (ja, inklusive hushållsost och holländarnas värdelösa gouda) får man lust att spontandöma ut femtio dagliga rapp med fulpåken. Livet ut. Kvarg känns som ett stort jävla sabotage. Hade jag varit ko hade jag varit så jävla lack. Det är jag ändå. Jag känner att någon viktig pulsåder skulle kunna brista när jag tänker på kvarg. Jag ger mig fan på att Stefan Holm åt en del kvarg när det begav sig.

Annars är allt frid och fröjd.

Fjärde dagen imorgon. Redan.

16 kommentarer:

tessan sa...

Kvarg (den fetare) ska man tippa ned i matpajens äggstanning. Alldeles underbart.

Honey sa...

Alltså...nu hör jag väl iofs till de som gillar kvarg (eller jag äter Kesella, men det är väl kvarg om jag fattat rätt), men inte så att det är teh shit för att komma i form. Inte enbart i alla fall, eller ens flera gånger om dagen. Säg till om du vill ha matpepp/tips, för jag har en del. De funkar (lovar) och innehåller inte kvarg.

Fredrik sa...

Tack för att den gamle M är tillbaka.

Jag har saknat dig.

Josefin sa...

Jag hade kunnat gjort ett matschema att följa till punkt och pricka gratis. Utan kvarg.

Fiction sa...

Fitnessfighten antar jag?

Om jag har förstått mina vänners kostscheman rätt så är de inte särskilt muskelbevarande utan jag skulle rekommendera att lägga till lite extra protein i kosten utan att öka det totala kaloriintaget.

Nu kör jag könsstereotypt rakt av och tar för givet att du vill behålla och gärna bygga muskelmassa men bli av med fläbbet.

Dee sa...

Tips från en hustru till en kvarggalning. Han brukar droppa i lite lightsaft (koncentrerad), och vips, värsta efterrätten!

Anonym sa...

"Han brukar droppa i lite lightsaft (koncentrerad), och vips, värsta efterrätten"

Fy... fan... vad det lät vidrigt!

Anonym sa...

Heja, heja! =)//Eva

Anonym sa...

Kvarg som blandas ihop med Sweet Chillisås är suveränt till lax och broccolli!

Niklas sa...

Kvarg som blandas ihop med Sweet Chillisås är suveränt till lax och broccolli!

Ewa sa...

Jag skulle väldigt gärna vilja ha träningsschemat! Behöver en rejäl spark i baken för att komma igång. Har 10 graviditetskilo att jobba bort...

Maria sa...

Fitnessfighten hör jag. För det första: det funkar. Träningsprogrammet är bra.

Men upplägget med kosten är jävligt b. Heder åt den som tjänar 500 kr på att kopiera en text och presentera den med ful layout.

Anonym sa...

Blanda den med koncentrerad funlight! Smakar i alla fall som yoghurt och inte som sur fil!

mikebike sa...

tessan: då snackar du inte lättkvarg va? För det smakar röv.

Tigger: vanlig kesella är ju ok, det är lättkvargen som idioterna på world of shape är så sålda på som smakar grisballe. Jag tar gärna emot matpepp/tips. gimme gimme.

Fredrik: jag är alltid här!

Josefin: men gör det då hörru och maila mig:)

Fiction: ja jag fokuserar på protein. det dominerar matintaget. men jag kommer inte upp i mina 2200. Orkar inte äta mer liksom. Enda sättet skulle vara att klämma ett wienerbröd.

Dee: sorry men kvarg är i min svarta bok nu.

Eva: tackar!

nicklaspalmer: du det kan jag nästan tro men inte lättkvarg då va? för det kommer aldrig mer in i min mun.

Ewa: maila mig så kan jag skicka det till dig. är på dag 6 nu så det kompletta schemat kan du inte få förrän den 30:e. men jag kan skicka de dagar som gått hittills.

Maria: eller hur. Jag skiter i kostschemat och kompletterar träningsschemat med shape up-appen istället. Han som är ansvarig för maten verkar ju helt loss i skallen. kvarg är det enda han kan tipsa om. jag har inget förtroende för den mannen.

palebird sa...

hahahahahah! fy fan va bra.

Anonym sa...

Tack för en rolig blogg. Men jag häpnade lite när du skrev "500 papp"... (=en halv miljon kronor?). Cash is king?