fredag, april 08, 2011

Psykobajsaren

Igår när jag var nere i vår kära bastu för att gå på toaletten, samt för att utföra min rutinmässiga kvällstvagning hände något obehagligt. Medan jag sitter spänd och instängd på den lilla vidriga toan och försöker genomföra en snabbajsning, hör jag plötsligt hur dörren till lokalen öppnas och någon kommer in. Min handduk och schampoflaska ligger redan synligt och paxar duschutrymmet och jag förstår att personen i fråga tycker att det verkar märkligt att ingen är där. Han ropar in i mot bastun och frågar om det är någon där. Det finns ingenting i mig som vill ropa till svar att jag sitter och klämmer. Det är så fruktansvärt utlämnande. Mannen suckar lite småirriterat utanför dörren i det lilla förmaket och går upp för trappan till fitnessavdelningen (ett rum med hantlar, sandsäck och motionscykel) för att kolla om handduksägaren kanske råkar befinna sig där istället.

Jag försöker snabba på mina toalettbestyr men hann inte bli klar innan personen i fråga kommer ner för trappan igen. Någon i lägenheten ovanför började spola vatten vilket skapade ett öronbedövande dån i ledningarna. Sedan blev det helt tyst. Mitt känsliga öra försökte lyssna efter mannen. Men jag hörde inte ett knyst. Inte ett andetag. Hade han lämnat lokalen? Det verkade nästan så.

Men det hade han inte.

Jag färdigställde min session och efter att ha suttit kvar och tryckt oförsvarbart länge (allt för att slippa ännu ett obehagligt möte i föreningens bastu) vågade jag mig till slut ut. Det första jag möttes av var givetvis en man i 50-årsåldern (det är alltid män i 50-årsåldern). Han satt ledigt och väntade på mig. Tittade på mig med en märklig blick och ville veta om jag skulle basta länge för han kunde inte se någon bokning. Jag kände mig överrumplad och började rodna, för jag insåg med ens hur jävla psyko det måste ha verkat, att jag satt där inne i väl 20 minuter. Knäpptyst. Och att han visste det. Han måste ha undrat. Men det gjorde jag också. Vem sätter sig och väntar sådär om inte en riktig jävla nöt.

Jag svarade torrt att jag bara skulle duscha. Han höjde på ögonbrynen och betraktade mig med skepsis i blicken. Undrade väl vad jag var för en jävel som först sitter och smygbajsar i tredjedels timme och sedan rundar av sittningen med en dusch i samfällighetens faciliteter. Utan att ens basta. Jag kände att jag bara inte orkade fläka ut mitt liv ännu en gång för en främling i det där lilla vidriga våtutrymmet, så jag vek ner blicken och gick där ifrån. Mannen stod kvar och bara tittade.

Obehaget satt kvar resten av kvällen. Jag hoppas att jag aldrig behöver stöta ihop med honom igen för då kommer han peka ut mig för andra grannar i kvarteret och säga "Titta där är han, psykobajsaren". Det skulle vara bra orättvist.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt orättvist skulle det vara.

mikebike sa...

Bacillen: visst skulle det. ;)

Anonym sa...

att kröna det hela med en odör värdigt "dagen efter kräftskivan/död huggorm" nivån är ju toppen! Lite finskt, norra tornedalen-stämning. Lider med dig/Mvh exilväschötten

Anonym sa...

När ska årets bästa blogg utses! Jag kommer helt klart att rösta på dig. Du är ju sjukt kul!

Caroline sa...

Måtte renoveringen snart vara över, det är så att man lider när man läser...

Dano sa...

Hahaha väl skrivet! Apropå psykiska störningar, hur går det med sniffandet av vidriga ting (luktmongosyndromet)? :)

//dano

Anonym sa...

hahaha vad är det med svenskar och bajsa? Det är typ det pinsammaste man kan göra. Det värsta är ju när man går in på en offentlig toa som luktar bajs och sen när man kommer ut efter att ha oskyldigt kissat bara så är det en kö. Då vill man ju bara upplysa om att det minsann itne var jag. Varför är det så viktigt att främlingar får reda på att manminsann inte bajsat, trots att alla gör det varje dag typ?? Svenskt!

TommyS sa...

Med tanke på hur du betedde dig så tycker jag ta mig fan inte att det är det minsta orättvist om du blir kallad psykobajsaren. Jag hade kallat dig det direkt om jag hade varit 50-åringen. Skärpning!

bananprojektet.se sa...

Han kanske vara orolig för dig. Otäcka saker händer på otäcka ställen och den snälla farbrorn kanske bara ville förvissa sig att du var okej? Att inte pappret var slut, eller värre.

Fantastiskt skrivet förövrigt, men jag måste höja ett pekfinger. Bloggfrossa börjar ta över funktionen som Cops, tidigare haft i mitt liv. Jag känner mig alltså som att min egen vardag inte är så jobbig, varje gång jag läser.

Fortsätt hålla näsan ovanför vattenytan, lugna andetag - ingen panik.

mikebike sa...

anonym: det kommer aldrig att hända. men tack :)

caroline: ja jag vet att jag börjar bli tjatig.

Dano: still going strong :)

bambismamma: jag har inget problem med att erkänna att jag bajsar. Men jag tycker inte alls att det är avslappnat att sitta i föreningens lokaler med folk springande hela tiden.

TommyS: vaddå? vad gjorde jag för fel?

Bananprojektet: hahahah är det så illa. Cops. På onsdag ska det vara över. då blir det glädje och blommor.

emster sa...

Eh. Dör lite av skratt. Gubben trodde ju säkert, ehhh, att du gjorde annat där inne och behövde skamduscha. Eftersom du inte hojtade till. Hehe. Fatta ryktet du kommer få!!

Stackars J och barnen ;-)

Molly sa...

Men när ska detta sluta??!
Får ont i hjärtat. Vill ni flytta hem till oss i Malmö :)

Wagner sa...

Bajamaja har fått en konkurrent. Baja i Majorna heter det nu.

Ja den var usel. Jag skäms redan.

mia sa...

Hahaha, jag skrattar ihjäl mig.
Du han trodde säkert att du gjorde något helt annat än att "lägga kabel" där inne. Speciellt eftersom du inte gav dig till känna.
Förstår att det är jobbigt att vara utan toa å badrum...men för vår del här på bloggen gör det inget om det råkar dra ut på tiden.
Vi får ju så bra underhållning ;))

adde sa...

Ha ha ha, varför satt du bara där?? Jag rullar runt på golvet av skratt slår mig på knäna och kippar efter andan. Nej,inte riktigt, men bra nära. Varför sa du inte bara "Ja e på muggen, lugna ner dig". Då hade nog han känt sig lite billig och försvunnit innan du var klar.

Robbalobba sa...

Är här på din blogg för första gågen (andra inlägget redan).

Fler psykobajsarhistorier åt folket!
Kiknar av skratt =D