tisdag, mars 01, 2011

I väntan på mister fukt

Lagom till köksrenoveringen var klar och det var dags att börja njuta av sin pumpade kribb, kom grannen upp med det glädjande beskedet att det läcker ner vatten i hennes sovrum. Hej vattenläcka! Det hela utvecklade sig till hetsk ordväxling med fastighetsskötaren igår lunch då han påstod att läckan beror på att vi inte städat golvbrunnen tillräckligt ofta. Märkligt tyckte jag att det läckt ut i bjälklag och ner till grannen, men att vi aldrig upplevt problem med avrinningen. I alla fall. Nu kommer besiktningsmannen strax och jag peppar mig själv med tanken på ett smarrigt banklån. Fy fan vad jag måste ha dålig karma.

Jag passade förresten även på att köpa kattsand när jag hade lämnat barnen på deras "jobb". Samma kassörska som i fredags. Tyckte att jag såg något lurigt i hennes blick. Hon undrar nog vad som är grejen med mina superriktade köp av toalettrelaterad art.

10 kommentarer:

Fredrik - ordflod.axnet.nu sa...

Även om ni haft mkt skit i golvbrunnen så hade det behövt, mer eller mindre konstant, stå vatten ända upp över kanten för att man skulle kunna skylla på det om fukttätningen varit riktigt gjord / renoverad i tid. Stå på er gentemot fastighetsskötaren!

Kassörskan tror antagligen du gett upp att torka katten efter toalettbesök och precis upptäckt alternativet ;-)

Johanna sa...

Fy farao. Klart det inte kan ha med rensning av golvbrunnen att göra (!) om det typ inte är så att det inte runnit ner på ett år och att ni lämnat en bassäng av stillastående ruttnande vatten i hela badrummet. Nej, skulle inte tro det.

Lycka till, lider med er.

Johanna sa...

Ser nu att Fredrik har samma teori :)

Mi sa...

Hmm ja det blir nog dax för mej med att lägga på lite pengar på lånen. Bilen gick inte genom besiktningen idag och det kommer bli dyrt att fixa.
Fick också veta att jag har en liten fuktskada i badrummet, väggen dock. Nu med facit i hand undrar jag om det var så smart att köpa sin lgh, inte nog med att man ska betala lån sen ska dom fan ha hyra ovanpå det?! det blir ju inte billigare än hyres ändå + att hade det varit hyres hade jag inte behövt betala skiten i badrummet.
Vi sitter i samma båt, det sjunker som Titanic...

Ron Obvious sa...

Puh, vad jobbigt. Men kredd till fastighetsskötaren för kreativt argument.
Jag älskar min hyresrätt.

Spader Ess sa...

Ibland är jag nöjd med att sitta och betala rakt ut i luften på min hyresrätt. Stambyte på gång med medföljande hyreshöjning kanske inte är så dumt ändå....

Men jag kan inte sluta drömma om något eget...

Ron Obvious sa...

Spader Ess: Jag tyckte annars att MikeBike beskrev ganska målande vad det är vi betalar för. ;)

Erik F sa...

Usch vad jag känner med dig. Det där med kassörskan måste vara jobbigt!

Robbelibobban sa...

Men fan vad jobbigt, hoppas att det fixar sig någorlunda billigt.

optikerdotter sa...

undrar om man alltid drömmer om vad man inte kan få? jag drömmer om en hyresrätt, men det finns inga. då får man snällt gå med mössan i hand till banken. inte så peppande med tanke på allt skit som ni råkar ut för (och med min tur säkert jag också!) och allt skit som måste göras på en sunkig lägenhet de tar ut överpris för.