fredag, februari 12, 2010

Jobbargubbar alltså

I veckan har vi haft hantverkare a.k.a. jobbargubbar här på jobbet. Såna som har jobbarkläder på sig, som arbetar lite mer fysiskt än man själv är van vid och som har något man ofta refererar till som ett "riktigt" jobb.

Det lustiga är att exakt varenda gång jag sett dem har de suttit och fikat. Jävla posörer.

14 kommentarer:

Medelklassman sa...

Vi har ett gäng jobbare på kontoret också. De ska bygga om ett rum. Men vad jag har sett har de mest satt upp en satans massa byggplats (som Dexter) och lämnat lite verktyg framme. Totalt på två veckors tid har jag sett någon arbeta där kanske tre timmar.

Medelklassman sa...

byggPLAST, inget annat.

adde sa...

Ett "riktigt" jobb? Så om man inte tar på sig kläder som tål syra sitter man bara å löjlar sig på dagarna? Ja, om man nu bortser från reklambranschen där ni faktiskt har betalt för att löjla er.

Oj, nu är det visst dags att ta av sig de syrafasta och hjula hem till barskåpet och smålägga lite gatsten medans man kollar nyheterna, petar näsan å messar lite om OS.

Nej, jag hängde inte med där heller, får nog ta mig en funderare på ett och annat.

Anonym sa...

Akta er nu så att inte PK-maffian får tag på er så att det blir offentlig avbön :-)

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1859252/jonas-pettersson-c-far-hard-kritik-efter-film-pa-you-tube

Mikael sa...

Men erkänn att det är genialiskt. Byggkillarna har ju knäckt koden. Genom att svida upp sig i en välsliten Fristadsmundering ser det ut som om de jobbar. Och så kan de bara glida runt från bygge till bygge, dra i ett par skruvar för syns skull, och sen fika en timme till.

Sync sa...

Suckers
ni är bara avundsjuka, tänk att snickarna debiterar en tredjdel av en halvbra konsult men ändå har de mer pengar i handen.

Prestation är överskattat

Lola sa...

Alltså, vi råkar alltid ha rast när folk ser på, men man måste komma ihåg att fysiskt arbete är rätt... tungt. Man sover rätt gott som hantverkare efter jobbet. Jag har varit praktikant ett tag nu, så jag vet.

mikebike sa...

30+: ja de har knäckt koden. de kan göra som de vill. passar inte fiolernba så drar de bara till nästa ställe och fikar.

adde: ja lite så är det ju.

anonym: hmmmm... men de fikar ju faktist så in i helvetes mycket. man kan ju inte bortse från sanningen :)

mikael: japp de lever drömmen. det 'är avundsjukan som bubblar upp i mig.

sync: japp.

lola: ja men det är fan jobbigare att vara mentalt trött. jag har fan jobbat som betongarbetare. det var en bit kaka i jämförelse med tröttheten jag känner varje kväll :)

Anna sa...

Mike, måste fråga om du är bra på gubbtjöt? Vissa har det och andra har det inte... förmågan att prata med jobbargubbar på jobbargubbars vis. Slänga käft, tråkas och skoja helt innehållslöst. Själv känner jag mig bara fånig. En uppväxt helt utan kontakt med folk som "jobbar på riktigt", plus avsaknad av tung dialekt, ingen bra grund för att lära sig tjöta. Men som jag fattar det så räcker det att man kan fyra fem fraser för upprepning av samma gamla skämt uppskattas.

Jonna sa...

En sak som de gör jävligt bra är att låtsas bli överväldigade och förvånade när man bjuder dem på fika. Oanade skådespelartalanger. Som om man var den första någonsin som frågat om de vill ha en kopp kaffe och lite hembakt när de är klara med dörren/listen/larmet/whatever liksom. (Ja, jag har alltid kaffe och hembakt till hands på jobbet och ja, jag är jävligt populär bland allt från vaktmästare och kopieringsmaskinsreparatörer till flyttkarlar och målare.)

kryddan sa...

Lite fascinerad över vad det är för hantverkare ni stött på. Både de jag själv anlitat och de jag ser här i omgivningen verkar jobba häcken av sig - min noja har snarare varit att många inte verkar ta några vettiga raster. Dvs - hoppsan uppdraget drog över tiden här, nåja ta en banan i bilen på väg till nästa. Ungefär som mina raster när jag jobbade på soc.

Hatar fortfarande banan.

Molly sa...

Alltså don't get me started.
Har hantverkare hemma, en veritabel mardröm. Absolut INGENTING blir färdigt enl tidsplan, dom kommer sent och går tidigt, fikar jämt, skojar och håller på men inte fan gör dom färdigt!!
Totalt utlämnad till ett par gubbar som håller ditt liv som gisslan.

mikebike sa...

anna: jag är som du helt bortkommen när det kommer till gubbtjöt. jag har ändå arbetat på flera olika byggen i min ungdom. damn. jag hatade verkligen gubbtjötet.

jonna: morsan och farsan gjorde missen att bjuda en elektriker på fika efter att han hjälpt dem att dra en sladd eller nåt. han stannade och fikade rejält länge. en riktig pratkvarn. sedan kom räkningen. Det blev en dyr fika för morsan och farsan som trodde att taxametern var avstängd:)

kryddan: du måste leva i ett paralellt universum eller nåt :)

Molly: ja fy fan. jag ryser när du beskriver det. de har fan gjort proffsslappande til en konstform.

Jonna sa...

Äh, det är inte jag som betalar ändå :)