söndag, januari 10, 2010

Frukostsamtal

Imorgon är mitt långa sexiga jullov över. Då väntar gruvan och ett ton arbeit på mig igen. Det känns segt men jag antar att jag i vanlig ordning kommer in i det ganska snabbt. Det har varit synnerligen bra för mig att vara sådär riktigt råledig i några veckor. Det har varit fint att få vara med min familj under dygnets få ljustimmar. Sedan kommer jag att sakna mina och J:s mycket sofistikerade frukostsamtal. Det är extremt skönt och avkopplande att kunna lägga en timme eller mer varje morgon på att verkligen kunna gå till botten med saker och ting. Man hinner liksom aldrig ta i tu med sånt på vardagarna.

Vi har t.ex. diskuterat huruvida Malou von Sivers är ond eller inte (eller snarare HUR ond hon egentligen är). J var inne på att hon mycket väl kunde ha sysslat med människohandel och det passade väl in i min bild av henne som s.k. "Gambiaresenär". Vi hittade även på en fiktiv liten vacker historia om hur Astrid Lindgren gärna antog rollen som dominatrix och först brukade rida Georg Riedels ansikte. Sedan sätta sig bakom tramporna på en "ficken machine" (i obehandlad furu) som hon hade köpt under en lustresa i syndigaste Tyskland, för en del av den pengahög Bröderna Lejonhjärta inbringade, och lät Olle Hellbom sära på skinkorna för en sådan åktur att han lät som en tom glashävert i snålblåst när han sent omsider linkade hem efter gemensam mandelkubbsfika. För att inte tala om hur vi spenderat tid på att grundligt utvärdera de olika pizzabagarna på vår favoritpizzeria. Det har varit fantastiskt.

Nu kommer jag istället att få återgå till att börja dagarna med att försöka hejda en hjärnblödning med snooze-knappen och väl på kontoret lida i mig surt automatkaffe under tystnad. Men men. Inget att göra... man vänjer sig.

14 kommentarer:

Margherita sa...

http://www.youtube.com/watch?v=aljALlp534g

Medelklassman sa...

Men vänta nu? Jobbar inte du med reklam? Eller har jag fattat fel? Alltså, jämför du din kreativa arbetsplats där du umgås med jämnåriga och roliga kollegor med en gruva igen så är det jag som åker ner med X2000 och gnider en dammig pärm i nyllet på dig.

Nonsensakuten sa...

Känner igen det där. Fast frukosten är inte min sambos bästa tid. Annars stämmer det med elak brainstorming om saker och människor. Helst skämtar vi om våra grannar från anno dazumal.

mikebike sa...

Margherita: hahahah ja den är fan helt underbar.

30+: haha ja men vaffan jag har varit ledig i nästan tre veckor. men du är välkommen. jag bjuder på öl efter misshandeln :)

Nonsensakuten: hahaha ja men det är ju det bästa :)

Anna sa...

Yo... Kränk inte Heliga Astrids fina minne!

och därmed basta.

Hanna sa...

Neeeejj!! Vad som helst men inte Astrid...

Anonym sa...

Jo man kommer in i sina arbetsvanor allt för snabbt :-\
/Mia

mikebike sa...

Anna: vaddå. vdet var väl ingen kränkning.

Hanna: lägg av. hon tål att skojas lite om.

Mia: javisst gör man det. har redan vant mig :)

adde sa...

"...hejda en hjärnblödning med snooze-knappen"
Ha ha ha!
Men det läbbiga är att man så snabbt kommer in i det igen och tycker det är normalt. Som att efter en vecka sätta upp en "Hem ljuva hem"-skylt på väggen i sitt lilla krypin på Guantanamo.

. sa...

Jag tror min ångest bottnar i att min man bara pratar när han ska skälla eller försöka vara rolig.

Aldrig vill nån snacka sånt med mig på morran.

FAN OCKSÅ

Markattan sa...

Långa frukostsnack när själen. Härligt ju.

Något minst lika viktigt fast inte lika roligt pågår på min blogg just nu.

Markattan

mikebike sa...

adde: jappp jag är nästan acklimatiserad redan. nu minns jag exakt hur skittrött jag är varje dag efter jobbet.

Artistic: Ja herregud. du får säga till honom att det är livsviktigt att snacka bisarr skit till frukosten. LIVSVIKTIGT.

Markattan: ja sverigedemokraterna alltså. vilka jävla tomtar.

Anonym sa...

påminner om ett avsnitt av grotesco där nån får för sig att gräva upp astrids lik och det kaosar ur, fast det var pihlman som drömde. eller nåt. Kan du förtydliga vad du menar med "låter som en tom glashävert i snålblåst". Kan det var en överdos glögg, pepparkakor och stilton?/Mvh exilväschötten

Anonym sa...

Apropå stämningshöjande kontorsprofiler, här är min senaste favorit, Jamie MacDonald från The thick of it! Sådan verbal förolämpning är ren njutning! på bred skotsk dialekt dessutom!
Mvh/Exilväschötten

http://www.youtube.com/watch?v=pzszTRCoj44&feature=related