onsdag, september 30, 2009

Bye bye Lidl

Lidl på Stigberget har klappat igen. Trist för de som förlorar jobben. Hoppas de får plats på Ica eller Hemköp. Lidl önskar jag inget gott. Jag visste att det skulle gå åt helvete. Vi diggar inte tysk lågprismat i Majorna. Det passar inte oss. Av nån anledning verkar DDR-sortimentet dock funka alldeles utmärkt i Linné (se bara på Netto som det blomstrar där), vilket jag finner jävligt lustigt.

Hur som helst. Tysken har äntligen checkat ut. Gött. Frågan är bara vem som härnäst ska försöka sig på att skapa lite lönsamma bee's knees i butikslokalen som gud glömde? Ingenting har överlevt där över ett år de senaste tio åren.

33 kommentarer:

Unknown sa...

Jag loggar in!

/Tysken aka Klaus

egarcia sa...

Lidl har bestämt sig för att besudla min stadsdel och öppnat upp en butik mitt på Linnégatan! Vad är det för stil? Ge hit en Konsum säger jag!

Tessan sa...

RIP Lidl. Eller inte. Helst inte. Bättre med COOP. Hoppas alla stackars butiksanställda får jobb på COOP istället. Amen.

Wolfe sa...

Fy fan för Lidl. Var på mitt lokala Coop Forum idag och blev varse om att Coop ska rensa hela sin bottenvåning, och där ska sedan Willy:s flytta in (inne på Coop Forum alltså??). Tyckte det lät jävligt märkligt, men efter två sekunders övervägande insåg jag att det åtminstone inte var Lidl som skulle flytta in. Thank God!

Jonas sa...

Klaus-Peter, 100% humor, kan varit det roligaste jag läst, någonsin...

Lidl är ett elände för övrigt, att deras fina små reklamsnuttar som "presenterar filmen" på vilken gudsförgäten kanal det nu är skulle förgöra de, ör ju helt väntat. Den reklamen ju kunna sänka IKEA eller ICA om de var de som var föremålet för reklamen. Ryser.

adde sa...

Suget efter att handla margarin från lastpallar är väl inte så stort någonstans?

Och de har verkligen lyckats göra en reklamfilm som får mig längre och längre ifrån deras kassor varje gång jag ser den. Precis som dressman.

En undran till dig som verkar inom reklamskrået: Hånar ni personer/byråer som gör sådant som alla kräks av, eller har ni någon sorts kåranda?

Anonym sa...

Tyska korvar köps med fördel på Lidl. kötthalt krign 90% annat än coops/ica.s trynkorvar med 42% kötthalt.

Även om kanske resten av butiken är lika underhållande som ett avslappningsband med Peder Lamm som berättare skall dom iaf ha cred för sina tyska direktimporterade korvar!

/Wolfram O´boy

dab sa...

Inget ont om Lidl! De har fina mc-produkter. Allt övrigt kan de lämna därhän...

Anti-Lidl sa...

Åt helvete med Lidl! De har, precis som egarcia skriver, besudlat mitt älskade Linné med sin motbjudande närvaro. Jag kan inte för mitt liv förstå vad det är för människor som handlar där?

Jag hade hellre gått in och beställt en lastpall (!) toalettpapper i speakersystemet samt uppgivit mitt namn och adress hellre än kommit ut från Lidl med "mat" (deras produkter är endast i undantagsfall dugliga som människoföda) i en plastpåse med Lidl-logotyp på. Vad jag skulle skämmas då!

Anti-Lidl sa...

[...] "beställt en lastpall i valfri annan butik", skulle det stå :)

Anonym sa...

Jag tror att det är något som "sitter i väggarna" där eftersom ALLT slår igen som har varit i den lokalen.

Dock så öppnar "Manana" i gamla The Oaks lokaler (5/10) vägg i vägg. Gott med riktig tapas restaurang i vårt kära majorna, dock så har väl de senaste restaurangerna (typ 5 st) som legat där "konkat". Det kanske är något med hela huset.....

http://www.restaurangmanana.se

Johan I Majorna

Pär sa...

Jag tror en barnvagnsaffär hade funkat klockrent i den lokalen. Faktiskt!

Mr Elway sa...

Netto är Den Store Danskjävelns affär. Hade den varit tysk hade jag kanske handlat där. Nu? Never...

The Girls Of Florida sa...

Vad är det för fel på Lidl? Tycker klart att all Hemköp är i behov av en närliggande Lidlaffär. Finns ingen bättre kakaffär.

Ms Spider sa...

Jag bor numera i Tyskland. Här vet jag inte ens var Lidl ligger. Eller vänta, kanske har jag en aning om en butik som... Nej, jag ger upp.
DeKaWe är inte så imponerande heller. Blir väl de som dyker upp nästa gång det blir något nytt i Göteborg...

Hälsporren sa...

Vi diggar inte Lidl i Stockholm heller, så grattis Majorna!

Anonym sa...

Bor också i Tyskland för tillfället och här är ju Lidl som vilken Konsum/Ica/Hemköp som helst typ. Varför hatar alla Lidl så mkt i Sverige?

Har faktiskt aldrig besökt en Lidlbutik "hemma" i Sverige så jag vet inte. Det kanske är sunkigare?

Anonym sa...

Lidl har bättre mat än många butiker inkl Konsum. Deras falukorv har mer kött än Scans tex, deras pesto smakar inte metall och naturliga färgämnen i en del godis istället för Konsum och övrigas kemiska tillsatser. Synd att de behandlar sina anställda som trälar.

Wolfe sa...

Anonym sa: "Synd att de behandlar sina anställda som trälar."

Där sa du största anledningen till att jag vägrar handla där. Har haft vänner som jobbat på olika Lidl och jag tänker efter vad dom berättat om löner och arbetsvillkor aldrig stötta Lidl med ett sketet jävla kuköre.

egarcia sa...

Just personalfrågorna är det som stör mig mest också. Var det någon som läste, i samband med att Lidl i Sverige förgiftade sina sopor för att uteliggarna inte skulle kunna äta dom,(bara en sån sak) att i Tyskland så får dom anställda inte gå på toa om dom inte har rast och om man som kvinna har mens och måste gå på toa fast det inte är hennes rast så måste hon sätta på sig ett rött pannband så att alla vet. Ahaaa, hon har MENS och därför går hon på toa nu fast hon inte har rast. För att hon måste byta mensskydd.

Det måste vara bland det mest förnedrande jag någonsin hört.

Det där hade väl aldrig gått igenom i Sverige men det räcker ju att det händer någonstans inom kedjan.

Kalla Kåre sa...

Jaha, vad kan tänkas passa i en tom butikslokal i Majorna? Nåt med batik kanske? Eller knark? Eller både och?

MorsanMia sa...

Du är nominerad hos mig

Igelkott sa...

Igår var jag typ vimmelkantig av hunger när jag gick in på den närmsta mataffären som råkade vara Lidl. Dålig reklam för dåligt utbud av risig mat, fine. Men det som fick mig att vända i dörren och yr stappla iväg till nästa affär var just när jag kom ihåg de där jävla. pannbanden.

För att associera rätt nästa gång, till den röd-blå-gula affären: rött som i menspannband och blågult som förgiftning av uteliggare i Sverige.

Wagner sa...

Gillar verkligen deras "Bäst i test".

Tydligen är det något ätbart som inte omedelbart kastats upp efter ett smaktest på en glöggstinn morgonsamling. Ett litet urval av dessa anrika publikationer..

WWW.TESTFAKTA.SE 2009-06-27
KAMRATPOSTEN 10/2008
RÅD & RÖN NR. 8/2008
VI FÖRÄLDRAR 12/2008
EXPRESSEN LEVA&BO 19/2008

Therése sa...

Jag har hört att Lidl siktar in sig på att bli ett alternativ till systemet när monopolet hävs. Då är det nog många av oss som inte har nåt emot att kila in och köpa en flaska vin kl.20.00 på en fredag.......

David sa...

Jag älskade lidl. De tyska hamburgerbröden och energidrycker för 3 spänn. och inte att förglömma, de veganska digestivekexen och 2kg lök för 3kr.

eva dahlgnr sa...

Det är tyst och lugnt på Lidl. Bara där har de fångat mig.

Den tjocke konsulten sa...

Lidl har INTE förgiftat någon mat! Desperata anställda som till slut tröttnade på att diverse personer på jakt efter gratismat helt hänsynslöst rev ut alla sopor om nätterna vilket tvingade personalen att ägna en massa tid åt att skyffla upp skiten igen.

Vad de gjorde var att hälla rengöringsmedle på de kastade varorna samt satte upp skyltar om att soporna var oätliga pga detta och det var inte på något sätt sanktionerat från centralt håll.

Majorna är tyvärr okunskapens och fördomarnas högborg i Gbg men det blir ju j-ligt mycket jobbigare att vara PK om man objektivt tar reda på fakta först.

Den tjocke konsulten sa...

Lidldissandet är bara det vanliga PK-tramset som får vissa att känna sig som bättre och mer värda människor utan att ha gjort någon som helst form av nyttig handling för att förtjäna det.

Ganska kul att det alltid är mycket folk på Netto Masthugget, de säljer också tysk korv och 5kg mjöl direkt från pall och det är inte en massa Hisingsbor som tagit vagnen dit för att handla.

Thérèse sa...

Även i min stadsdel i uppsala har Lidl klappat igen sen några månader. Knappast saknad av någon. Var alltid mer eller mindre folktomt där trots långa köer på dom två ica och den enda konsum i området.

Anonym sa...

Har aldrig besökt ett Lidl i hela mitt liv.

Anonym sa...

Märks att alla svenskar är bönder bara 3 generationer tillbaka. Bara för att det är tyskt så är det dåligt. Det ska vara Coop och Ica för där har vi alltid handlat. Men om ni nån gång vågar er in på Lidl kommer ni att upptäcka att det är minst samma kvalitet och lägre priser än på Ica. Det är tack vare lågpriskedjorna som Ica och Coop har tvingats sänka priserna. För bara 10-15 år sen var Icas priser 25 procent högre. Öppna ögonen nån gång och var inte så bonniga.

Anonym sa...

Tycker att en fritidsgård med massa musikinstrument kunde öppna där istället! Slipper majornaungarna att gå och klottra på varenda vägg!