torsdag, september 24, 2009

En gemensam last

Jag har en liten hemlig last skulle man kunna säga och det är att jag tycker om att läsa krim när jag sitter på toa. Jag skulle aldrig ta med mig en bok där nummer två ska hända. Nevva evva. När jag sitter och klämmer vill jag helst ha något lättsmält men inte allt för glatt, och då är det krim som gäller. Spektakulära rån, olösta mord och allsköns grov brottslighet – späckat med diverse dårar. Det är det bästa.

Därför försöker jag alltid ha ett exemplar av aftonbladets Efterlystbilaga eller ett nummer av Krimnytt till hands när jag besöker klubbhuset. Hela tidningar fyllda med de där artiklarna som män tidigare varit "tvungna" att köpa porrtidningar för att få tillgång till. J har retat mig lite för det. Eller ganska mycket. Hon verkar tycka att det är en ovärdigt låg nivå och en lite billig form av förkovran.

Dock inte billigare än att hon haft svårt att hålla sina egna klåfingrar i styr. I morse när jag kom upp och satte mig tillrätta i Gustavsbergsfåtöljen och precis skulle till att ta vid där jag slutade i en artikel om nätknark, då låg istället ett reportage om världens kanske genom tiderna sjukaste seriemördare uppslaget. Aha!! Någon hade frossat i ett porträtt av lustmördarna Henry Lee Lucas och hans vapendragare Ottis Toole. Och det var fan inte jag. Nä, när sanningen uppdagades var det tydligen så att ett portätt av två killar med en fäbless (milt uttryckt) för spontanmord med nekrofila inslag falllit J på läppen när hon var uppe och nattbajsade.

Först skrattade jag rått och högt för mig själv åt min fantastiska upptäckt. Det var som att hitta guld. Sedan spran jag raka vägen in och väckte J och konfronterade henne. Hon skämdes uppenbarligen och försökte sig på en dåres försvarstal: "Ehh... det är inte som du tror... jag brukar faktiskt inte..." Yada yada yada... nu kan vi äntligen börja dela på kostnaderna för toalettlektyr.

13 kommentarer:

Anne sa...

Själv får jag inte ha mina "Veckans NU" ifred för maken, för han ska absolut sitta och läsa om Brangelina och Beckhams m.fl. när han bajsar. Fast han står faktiskt för det.

Jennie sa...

"..när hon var uppe och nattbajsade". Älskar den meningen..

Go gôbbe från Götet sa...

En festlig last jag hittills inte provat - krim på dass alltså. Kan kanske ge en extra dimension till en redig "dykare" att läsa om en nekrofil lustmördare just som torpeden klyver vattenytan så att säga ;)

Nattbajsa förresten, gör man så´nt? Upp å slå en sjua kl. 03.00 har man ju gjort men att sedan komplettera med en nattbajs - nä, det har jag nog aldrig råkat ut för . . . liksom. Fast å andra sidan har jag heller aldrig varit gravid . . .

mikebike sa...

Anne: vad stort av honom :)

Jennie: hahaha, J med *not*

Gogöbbe: hahaha har du inte. natten är en bra tid för allt. gravid eller inte.

piedlourde sa...

Aretha sa det bäst:
"You know the night time, darling, is the right time"

Jag har nog aldrig i mitt vuxna liv bajsat nattetid, bortsett från influensasprut men jag tycker inte vi ska gå in på detaljer. För allas trevnad.

Anonym sa...

En annan trivsam litteratur vid avträdet är Berlitz reseguider.
Lämpligt både för korta som långa sejourer samt ett utomordentligt fördelaktigt format.

/Wolfram O´boy

ps.

En annan otäck sak med toabesök på jobbet är den ofrivilliga intimitet som man råkar ut för när man råkar sätta sig på en kroppstempererad toaring....

ds

Anonym sa...

så jävla intressanta vanliga jävla vardagsincidenter kan bli när cykelmicke spinner lös....genialt, sluta aldrig.

/Nonne

Daniel sa...

Märks att du e en straight kille med skit å krim på skithuset.

Läser Eurovision. Och när det kommer till Franrikes upphöjning 1963 så spritter till i bakbrädan!!

Try it.

Anonym sa...

Är nattbksande en hel ritual eftersom den måset dras ut på med lektyr?

-Luca

mikebike sa...

piedlourde: haha nä det kan ju ske av lite oliak anledningar. Mig händer det ibland om jag går och lägger mig lite halvnödig (av lathet). Men sällan.

wolfram: ja kanske funkar. dock är resor så förknippat med längtan. Det vill jag inte ha när jag bajsar.

Nonne: haha tack hörru.

Daniel: jag har fattat att du är gay nu. jättebra och fint. men du behöver verkligen inte göra en grej av det. jag fattar inte grejen. Det är lika tjatigt som att jag skulle hävda hur straight jag är hela tiden.

luca: vi pratar inte specifikt nattbajsande utan toabesök överlag. det här med nattbajsandet var J:s grej. jag upptäckte det på morgonen

Fabbe sa...

En nyhet som borde glädja dig är att Stefan Holm blivit av med körkortet

mikebike sa...

Fabbe: haha läste det. funderar på om jag ska moralisera över det eller inte :)

Anonym sa...

Jag har aldrig förstått det där med att läsa när man går och gör nr 2.
Man gör det man ska, sedan är man klar. Inte är det då rosenknoppar som kommer ut, så sitta där och lukta över en tidning känns inte så lockande.
Fast jag kanske är ovanligt snabb på att få det gjort, min man som också gärna läser på "dasset" brukar kommentera när jag kommer ut från toan -Hann du landa på toasitsen ens?
Mia