söndag, mars 08, 2009

Fyraårstrots kontra vattentortyr

Är i Halland. Juniorette är med. Hon är inne i fyraårstrotsen nu. Med stort jävla besked också. Hennes vilja är lag (tror hon) och det ställer till det för mina hjärnceller. Jag har nästan drabbats av total brain meltdown gissningsvis tio gånger den här helgen. Allra värst blir hon när hon pumpat sig full med socker i olika former. Då förvandlas hon från bedårande dotter till en sjukt påfrestande spårvagnsalkis. Det kan i och för sig ha sina ljuspunkter som igår kväll när vi led igenom mello och Amy Diamond uppträdde och Junioretta börjar peka och sluddra "Jag tycker att hon där som ser ut att ha två tänder ser ut som ett barn".

För övrigt är trotshumöret en av de ocharmigaste utvecklingsfaserna hittills. Jag hade kunnat sova mig igenom en vattentortyr om jag jämför med en fyraårstrots. En sådan kan inte ens den mest hårdnackade terroristen palla. Kanske är det för omoraliskt, men när elchocker slutat funka kan jag lova att man hade kunnat röja större framgång och få ur precis vilken info som helst ur vem som helst, genom att bara kasta in ett gäng sockerstinna dagisbarn och låtit dem fråga ut någon samvetslös jävel.

Jag har försökt finna lite få ro att skriva men det är helt enkelt omöjligt. Bara medan jag skrivit de här fattiga raderna har hon hunnit informera mig om att hon vill spela Gissa bajset på Bolibompas hemsida i runda slängar 150 gånger (jag hatar mig själv för att jag visade henne det).

14 kommentarer:

RANA sa...

Hahaha!!!!

Ursäkta, mongogarvet kommer från en som har datorn på ena knät och en fyraåring på andra - en fyraåring som om och om igen berättar att det inte alls är äckligt att prata om att äta bajs.

Sympati, broder.

/Rana

Anonym sa...

ah, those were the days... tonårstrotset skall dock ej underskattas. lyckligtvis infinner sig ett par, med förhoppning, hyfsat fridfulla år däremellan.

Anonym sa...

Efter 4årstrotsen kommer 6års, 6ochetthalv, sjuårstrotsen....sen är de helt plötsligt tonåringar - ojoj det värsta hittills...men sen lär det väl vara slut?!
Finns inget annat än att genomlida och vara glad åt de stunder då kidsen inte är fullkomliga monster - jo det finns små ljusglimtar....

Jennywise sa...

Här kommer ett mongogarv till från en som sitter i trotsträsket med en fyraåring. Testa att toppa det med en unge till också så blir det helt andra nivåer, fyraårstjat ackompanjerat av en illskrikande ettåring är något i en klass för sig!

Skönt att höra att inte bara mina barn är muppar iallafall! Tack och bock.

. sa...

Nästan lika bra att åka till Blå stjärnan med min tvååring redan i dag. Fyraårstrots låter inte förnöjsamt.

Anonym sa...

Å jag känner igen mej så mycket! Det värsta är att det där 4 års humöret håller i sej tills dom fyller 5 om inte mer... Här smälls i dörrar och skriks fula ord som om hon vore tonåring. Själv skyller hon på sockret. :) "Jag kan inte hjälpa det! Det är socker"

mikebike sa...

Rana: haha ja då vet du:)

Lida: åhhh ja jag ser verkligen fram emot tonåren.

Sarahserenad: tack för den uppmuntran hörru. ja ljusglimtarna kommer och det är väl en jävla tur :)

jenny the kay: ja nu blev jag sugen på att toppa:)

artistic: hahaha ja du. fan, för fem minuter sedan välte hon ut ett glas vatten 20 cm från svärmors datamaskin. hade det hamnat i datorn hade jag ringt och bokat akuttid kan jag säga.

anja: haha juniorette har inte börjat skylla på sockret ännu. men hon brukar säga att hon äääälskar socker

Medelklassman sa...

Hey! Du har en. Jag har två. En med 4-årstrots och en mindre som härmar 4-årstrots. Och som förutom sina päron terroriserar varandra till galenskapens rand.

Familjeliv - singelliv: 0-1

Tror du man kan starta en tråd på familjeliv om det här? Mitt alias där: Muminpappiz71.

Anonym sa...

Jag säger som varje pappas store hjälte Al Bundy"20 seconds of pleasure, 20 years of pain"
=)))
Vänta ca 3 år, tills hon börjar skolan, gud va mycket skit dom lär sig där =))

Johan I Majorna

mikebike sa...

30+: hahaha... fatta hur kontroversiellt det skulle vara på familjeliv. eller kanske är det precis vad det forumet behöver.

Anonym sa...

Håller med. Fyraårstrotset är för jävligt. Men efter 1-års-, 2-års- och 3-årstrotset börjar man bli van...

AnnaPanna sa...

Underbar skildring! förtjusande!

Anonym sa...

Gissa bajset låter som en kul lek, jag får nog testa den...

Och ja, Grotesco är underbart kul! Särskilt 1 kg mjöl och Hemliga dokument. Och bestefar.

Anonym sa...

Låter som en helt vanlig dag - på mitt jobb! Har ett gäng 3, 4, 5 , och 6 åringar där.
Ibland undrar jag faktiskt, har jag valt rätt yrke? Men det finns som tur är många härliga guldstunder, som du vet.
Med mitt eget barn så sa alltid min kära mor till mig, när jag tyckte det var urjobbigt "Det är värst de 20 första åren" .....så sant så sant ( med facit i hand )
Trevlig helg!