fredag, november 28, 2008

Tjejkalas

Imorse vid frukost kom jag och J osökt in på hur snacket började gå när man glömt knäppa gylfen som liten. Då blev det retfest. Alla började jiddra om att man hade varit på "tjejkalas" (alt. killkalas om det var tjej). Tjejkalas. Fy fan, det var inget man ville bli misstänkt att ha deltagit i, även om associationsförmågan som lågstadiekille oftast är förhållandevis oskuldsfull.

Men jag minns att även vuxna kunde använda det för att med vilje försätta en i en prekär situation. Jag minns särskilt en gång när en vikarie som hette Reine ville skoja till det och utbrast "Men Mikael, har du varit på tjejkalas eller?" inför hela klassen. Jag försökte desperat försvara mig och förklara att jag faktiskt bara varit på toa (nähä!?) men hela klassen hade redan börjat gapflabba och vrålade i kör att jag minsann varit på tjejkalas. Då satte hjärnan, min oskuldsfulla ålder till trots, ihop ett bildspel där Reine gick en ond bråd död till mötes. Jag tror inte att jag någonsin förlät honom.

Det är lite konstigt kan man tycka, att en vuxen kom med antydningar om att en nioåring skulle ha varit på kalas och kopulerat som att det inte fanns någon morgondag, bara för att denne glömt knäppa gylfen.

13 kommentarer:

Daniel sa...

Ett hån mot din manlighet redan då!
Stackars pöjk.

Anonym sa...

Kopulerat? Nej, det verkar lite väl extremt tycker jag. Om bara gylfen varit nere kanske det var lite oskyldig oralsex han menade?

Nalle sa...

hahaha asgarv. vilka minnen...
hàller dagens ungar pà med samma grejer?

Robbelibobban sa...

Höjden av förnedring hade väl vart om han frågat dig om du var pk också.

Cliff Hanger sa...

Jag vill inte anklaga dig för stöld, det är säkert bara en ren tilfällighet, men detta är ett gammalt skämt som först drogs av ståupparen Lasse Karlsson.

Tove sa...

Du får mig att skratta - mycket!
(Sorry pessimisten...)Hade det hänt idag så hade du kunnat anmäla Reine för både det ena & det andra om nu det är någon tröst.

Anonym sa...

Lärare har alltid varit lika opsykologiska och njutit när det lyckats få små elever att skämmas eller bli utskrattade inför klassen. När jag var 13 och min stora idol då Kurt Cobain tog livet av sig, så möttes jag dagen efter av min tyskalärare Werner (jo han hette så) som utbrast "Oj då, såg att han dött den där Kurt Koben som du gillar så mycket" och så ett tyskt asgarv.....psykologi och timing är inte en lärares starka sida!

mikebike sa...

adde: ja det är sant. det kan det ha varit. helt oskyldigt mao.

Nalle: ja jag undrar det med. tydligen inte pk-leken iaf enligt min säkra källa (cat)

robbelibobban: haha ja fy fan.

Cliff: och vem fan är lasse karlsson? alltså du kan ju inte på allvar tro att det bara är en person i sverige som reflekterar över fenomen från sin barndom.

tove: vad kul. har du läst länge? fortsätt tycker jag :) jag tror inte att det egentligen var så illa menat av reine. man kan inte hålla på att anmäla folk hit och dit. man får hämnas istället. hämnd är underskattat. i love revenge :)

jennie: det där låter ju helt stört. du skulle kontrat med: ja och jag beklagar din frus bortgång. hon kommer att kvävas i sömnen inom kort. grattis gubbjävel!! typ:)

Cliff Hanger sa...

Lasse Karlsson är en rätt känd (och bra) ståuppare faktiskt.

Nej, han är inte ensam om att komma ihåg grejer från barndomen. Men det var just detta med "tjejkalas" som jag syftade på.

Men inte bli putt nu! Jag tror som sagt inte att du snodde detta. Det var nog bara en ren tillfällighet.

Anonym sa...

jag är lite mer oroad över att det finns lågstadielärare som insuinerar/uppmuntrar till ...

Anonym sa...

Fy vilken taskig vikarie! Han hade inte jag heller förlåtit.

Anonym sa...

Hmm, när jag gick i lågstadiet var det på modet bland en del killar att öppna gylfen och sen föra in handen via byxmynningen och sen vifta ut ett finger genom den öppna gylfen. Vi fick aldrig gå på tjekalas...

Tjejer i den den åldern beter sig på ett annat sätt än desperata ruggugglor på Af Chapmans Krog.

Anonym sa...

Shit, detta påminner mig om min mormor som inte missade ett tillfälle att nämna detta...