torsdag, oktober 30, 2008

Vikten av att hamna rätt i yrkeslivet

Nu visar det sig att Josef Fritzls sidoverksamhet som hustyrann och plit i själva verket varit lite utav ett specialintresse sedan unga år. Något han sysslat med över generationer.

Bara fyra år innan han av egen kraft byggde en fängelsebunker åt sin dotter, under familjens residens, hade han nämligen tvingat in sin morsa på en vind och hållit henne inspärrad i över 20 år. Ända tills tanten plockade ner skylten 1980. Att helt privat lyckas driva ett rymningssäkert fängelse under mer än 40 år tyder både på särpräglat intresse och talang.

Istället för att bli en halvmedioker elektromekaniker hade Josef kunnat bli ett hett ämne för den österikiska fångvården. Gissa om han hade kunnat gå långt som fängelsedirektör eller liknande.

Det är alltså Josefs Fritzls trötta syokonsulent som borde hållas ansvarig för familjetragedin i Amstetten. Jag tycker att det är för tragiskt att se hur bristande resurser inom skolan kan ödelägga liv.

8 kommentarer:

Spader Ess sa...

Fast det är nog så att Jozef är lite för indy och underground för att strö sina talanger för vinden i rent vinstsyfte.... :-)

Den gubben spelar inte med full kortlek.

mikebike sa...

spader: ja underground är han definitivt :)

Caravaggio sa...

Det verkar var lite av en österrikisk specialité det där med att missa sin plats i samhället och istället börja ägna sig åt mer tvivelaktiga sysslor om det stämmer som det sades att Hitler gled över till sin Tredje Riket-plan efter att ha fått kalla handen av nån konstskola i Wien eller nåt sånt.

Anonym sa...

Fritzl + Ursut = Sant?

Vem vet, Fritz kanske engagerar sig i att tortera medfångar eller hjälpa vakterna att göra medfångarnas vistelse grym och permanent nu när han får mycket "fritid"...

En sådan begåvning kan ju inte bara slösas bort!

-Luca

mikebike sa...

caravaggio: haha ja neka aldrig en österrikare någonting om du inte vill hamna i ett kallt och fuktigt rum utan fönster i X antal år.

luca: nej jag hoppas verkligen de förvaltar hans kunskaper nu.

Madelen sa...

Du är så klockren!

Dåcktor Erik sa...

Men har inte Fritz lyckats att bli ett hett ämne för den österrikiska fångvården nu i alla fall?

Anonym sa...

Det skulle väl kunna vara så att han iscensatte sitt eget avslöjande? hans privata karriär kanske hade stagnerat, så att säga. Ett par år på kåken kan säkert ge honom lite nya, schyssta uppslag och idéer?