lördag, maj 17, 2008

Halloumi 2.0

Jag älskar halloumi. Mycket. Närsomhelst, varsomhelst och hursomhelst. Juniorette har till och med gett mig epitetet halloumikille. Det är enligt mig det bästa som Cypern har att komma med. Agia Napa kan fan gå och lägga sig.

Men nu har jag hittat något ännu bättre. Panerad halloumi. Det har öppnat upp för helt nya dimensioner. Alltså, det knullar i munnen när man käkar det till öl. Det är fan BÄST.

5 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.fontana.se/recepies/search.asp?keyword=halloumi

Anonym sa...

Antar att halloumi lär slå flensost när man idkar oralsex med denna typ av matvara

Anonym sa...

Hur mekar du till det?
Matblogga lite nu! :)

Fredrik sa...

Halloumi kom man i kontakt med första gången för X antal år sedan (exakt årtal är sedan länge preskiberat och arkiverat) då jag bjöds på denna eminenta ost, grillad och serverad med tomat och basilika.

Jag tittade aldrig tillbaka och knarkar sedan dess halloumi på nästintill daglig basis.

Anonym sa...

Om du skulle få för dig att åka till grekland så kallas stekt, panerad halloumi med en skvätt citron på Saganaki där. Farligt gott!
(cyperns är inte fel heller)