fredag, juni 16, 2006

Omkörd av en senior

En solig morgon nu i veckan:

Jag dressade upp i kortärmad vit skjorta och svart slips. Jag hade rakat mig för att liksom skylta lite extra med min mustiga bigote (stasche). Man vill ju glänsa och dessutom är slät hud bättre för luftmotståndet när man ska cykla fort. Lite som att simmarna rakar hela kroppen. Jag toppade med mina gröna pilotisar och kände mig jävligt mycket FBI. Ända till jag hoppade på min treväxlade gamle trotjänare till hoj. Det är faktiskt inte så mycket special agent i att trampa runt på en klarblå Crescent från mellanstadiets glada dagar.

När jag kom till Stigbergstorget började jag ladda för färden nedför Stigberget. Det brukar gå ruggigt fort och jag gillar känslan av våghalsighet. Att liksom släppa efter och bara ha styret att lite på. Jag brukar alltid vara snabbast och susa förbi alla fegisar i en jävla fart. Majornas Evil Kneivel i allafall.

Jag började rulla. Nästan ensam i backen. Sånär som på en äldre kvinna, uppskattningsvis kring de sextiofem, cyklande på en klassisk DBS i röd metallic. Jag tänkte nästan högt att detta blir en bit kaka. En pensio liksom. Vad kan hon tänkas putta upp mot det "blå skottet".

Jag trampade på för att komma ikapp tanten innan backen började på riktigt. Där agnarna skiljs från vetet. När jag kom upp i sidledd på vänster sida tittade jag åt sidan och sökte ögonkontakt, för att hon skulle fatta att det var kört. Men hon tittade bara på mig som att jag var rubbad. Med en bisarr nonchalans började hon trampa. TRAMPA!

Trampa i den nerförsbacken. Jag fattade signalen direkt. Psykkrig. Men visst, vill du spela hård boll så gärna för mig, tänkte jag och pinnade på jag med. När vi komit en bit ner i backen gick det redan duktigt fort. Sida vid sida svischar vi ner mot bergets fot och jag kände verkligen att jag hade greppet. Jag kommer till och med på mig själv med att notera damens bananväska. Ahaa, tysk alltså!

Ingen tysk pensio ska få klå mig i Stigbergsracet. Inte en chadde. Så jag kröp ihop som jag sett att de gör i Tour de France och det betalar sig snabbt. Jag var en kanske en halv hjullängd före när jag uppskattar att jag nått maxfart. Bara att hålla kurs och inte göra några misstag så är jag hemma.

När vi var nästan ända nere - där gång och cykelbanan delas och skapar en dödlig passage - såg jag plötsligt i ögonvrån hur kärringen kom susande och jag kunde inte göra råttskit åt det. Jag försökte desperat trampa men hon gled liksom förbi i en rasande fart. Jag var försvarslös. Jag kände mig förnedrad och ville i sann osportslig anda skrika"jävla tyskkärring", men lät bli när jag kom på att jag har något som är mer tyskt än bratwurst stationerat på min egen överläpp. Vem var tysken nu.

Fan! Jag blev förbannad, ledsen och uppgiven. Omkörd av en gammeltacka på nollväxlad DBS. Hur fan gick det till. Jag kände mig svårt modstulen när jag kom ikapp henne vid masthuggsgaraget.

Då ser jag - Ballongdäck.

What the fuck. Jag kände en stark inneboende lust att preja henne och fråga vad fan hon trodde att hon höll på med. Jag ville fronta henne angående sin moddade utrustning. Jag menar, ALLA vet att ballongdäck klassas som trim. Jag gjorde en snabb överläggning med min hjärna och vi kom fram till att jag inte hade så mycket att vinna på att starta en streetbeef med en gammal tant... trots att hon kittat sitt åk med ballongdäck.

Istället fnös jag lågmält och trampade förbi henne lagom vid Masthuggstorget. Det räckte ju att jag själv visste att hennes vinst inte gilldes. I mina ögon var hon diskad.

64 kommentarer:

Anonym sa...

Ballongdäck är en klassisk vinnare och mot dessa don hjälper inte ens hårdpumpade vanliga dödliga. Med andra ord led du inget nederlag.

Jag svettas fortfarande över Boten Anna och önskar att jag vore lyckligt ovetandes över detta ungdomsovett som hotfullt strömmar omkring helt utan tyglar. Jag sa det innan och nu säger jag det igen - HU...

Anonym sa...

Att ha Saddam-mustach och en blå gammal hoj är inte FBI. men de coolaste killarna är ju knappst snuten eller hur?

Med den munderingen är du ju en stilbildande hårding.

Ullton sa...

hahahahah En åttio årig gubbe slog mig en gång i en armhävningstävling.. men han var amputerad.. och det måste ju liksom ballongdäcken räknas som fusk.. Tanken jag hade då var Dö! gubbjävel.. och det gjorde han 3 månader senare.. haha

Urologen sa...

Men vad hade du för däck då? Off road eller? Annars har du ju inget att skylla på.

Anonym sa...

Men nu känns det rätt okej att jag fick spö av sambons 50+åriga föräldrar förra sommaren. Vi cyklade vid Göta Kanal och de hade fan dopat sig med skitbra hojar. Jag och sambon hyrde och jag hade felinställd sadelhöjd. Så det så! Äntligen återupprättat heder.

Nemo sa...

Jag tror att din "indierockkropp" sänker din utför-effekt. En stabil folkölssommar lägger mer tyngd på stålhästen då du med nåt posse skall jonna ikapp med pensios och rulla om i höjd med Iranska resturangen...

Jag tror du tar vem som helst med lite träning, lagom till Gbg-kalaset o tillhörande räkfrossa...

Jasmin sa...

.. det där var ju doping ju.. då räknas det inte.

Själv har jag blivit nerbrottad av en 7åring en gång.
Jag låtsades förstås att jag lät honom vinna... min mjölksyra till trots..
.
satunge.

Anonym sa...

"Jag gjorde en snabb överläggning med min hjärna och vi kom fram till...."
HA HA HA HA HA HA HA HA HA!!!!
Känn på att din finputsning av texterna är värda besväret, mannen! Helt underbar formulering! Jag undrar verkligen om alla förstår hur mycket jobb du lägger ner på din blogg, men hoppas att all feedback ger dig lön för mödan.

Anonym sa...

Hahaha vilket gott skratt! Det tackar jag för!

Skrattar med dig, inte åt dig :)
Ständigt dessa ballongdäck!

Anonym sa...

Haha, jasså är ballongdäcken snabba? Du får tjacka dig ett bockastyre...

Läser mellan raderna att du inte har cykelhjälm. Är det så smart??

Anonym sa...

Ahh, satan vad jag skrattade.

Ballongdäck.

Anonym sa...

Vilket jävla fusk... Det är ju som om tyskjäveln Schumacher skulle dyka upp i sin F1-bil vid rödljusen i Korsvägen och utmana en rattfull Ralf Edström. Fattar inte kärringen att man ska hålla sig djävulskt passiv om man förlorat två världskrig, jag bara undrar?
Nä fatta om framlidne Marco Pantani rört sig med ballongdäck, Lance hade kunnat glömma sina framgångar på stuts!

Nä Mike, glöm tyskan fort som fan, ty kärringen var uppenbarligen dopad, på sitt vis. Inget och jag upprepar INGET, russin lär slå dig med samma förrutsättningar..

Anonym sa...

Hehe, nu har jag fått mina teorier bekräftade! Killar klarar inte att bli omcyklade. Punkt. Fnissar allid inombords när en genomsvettig flåsande kille kommer skjutande förbi en om man råkat cykla om dem helt oavsiktligt en stund tidigare. Ni grabs har ett jobbigt liv brukar jag tänka. Slår aldrig fel!

Stefan sa...

streetbeef
hård boll....

mohahahaha vilka sköna uttryck!!!

Jag gjorde en "danne" men som tur va hann jag vrida undan macen, så kaffet hamnade på mina brallor istället.

kan leva med det

*fnitter*

skön fredagsstory. då vart denna dag en smula ljusare.

men vänta tills du blir omkörd av en morsa med en unge bakpå, fulla matkassar från willys på varsitt handtag i uppförsbacke, sjungandes "vi gå över daggstänkta.." för sin unge...

Anonym sa...

Precis som det kommer bli om Sverige möter Tyskland i achtelfinale med andra ord... Auf Wiedersehen, suckas! Gammal tant på DBS - Pretuned in Deutschland med ballongdäck. Sweet.

Anonym sa...

Fan Mike, med tanke på ditt namn trodde jag nog att du skulle kunna slå en pensionär sprättlätt.
50 armhävningar, och sen in i skammvrån.

/// DeVille

Andreas sa...

Bananväska minsann.. Jag lovar att pyspunktera alla tyska hojjar jag ser i Köln under hela nästa vecka. Deal?

mikebike sa...

gedda: nä visst är det så. ballongdäck är värsta dopingen. varför tror ni att de bara cyklar runt med ena smala stackare i tour de france? jo för att de alsrigf skulle komma undan med ballongdäck.

luca: stilbildande hårding... jag känner på det OCH jag gillar det. fan tänk de nsom får tillskriva sig stilbildande hårding - säg till mig när det är ok att säga det.

ullton: losade du mot en stympad 80taggare. vajert! hahahahhahah;) vad bra jag känner mig helt plötsligt... fast du skulle nog klå mig i armhävningar. då blir jag ju dubbelloser.

Max jag hade "vanlia tråkiga". Läste du inte hon hade ballongdäck!

Jenny: ja jag vet inte hur hedern återupprättades men var det genom mitt nedrlag eller vad? ;)

nemo: ja jag ska jobba hårt på t-bone och folkölsköret. jag ska ligga i träningsläger nu i roskilde. där dricks det bara starköl, tetravin och annat kul i en vecka... ser det lite som höghöjdsträning.

jasmin: då är frågan hur gammal var du själv?

adde: ja kul att du fångar upp detaljerna. de är viktiga för mig. nästan viktigast. jag blir alltid lika glad när jag ser att någon tycker samma grejer som jag flabbar åt är kul. tackar så mycket. och ja jag tycker att alla respons är lön för mödan. det är ju ingen direkt möda. jag njuter av att skriva vissa inlägg. bloggfrossa är mitt SPA.

Jesper: vilket som är lika bra. damn those ballisar!

dabomb: bockstyre är ingen dum ide. jävlar vilken fart. nej ingen hjälm. jag lever på kanten. osmart men fan så mycket skönare.

beatrice: kulkul. blir glad att höra att du skrattar.

Jaaan: hahahaha skön liknelse och nä, fan jag vill gärna tro det iallafall.

My: omcyklad klarar jag bra. jag gillar inte att trampa livet ur mig just av svettoanledningen. MEN, omrullad - noway who say... ;)

stefan: hahahah ja fan det är nästan värt att göra en "danne". inget sabba liksom upp dagen då. inte ens kaffet på brallorna... om du inte är en ljusa-chinos-kille då;) appropå cykelmorsan, det har hänt flera ggr. i majorna har vi så många stolta powermammor. salut till dem!

gualpo: mohahahahaha...

mikebike sa...

deville: taget!

andreas: låter fint, men oj vad mycket tyska cyklar det måste finnas i tyskland ;)

StringBeanJean sa...

en gång när min pappa var i sin ungdoms dagar blev han omkörd (han körde bil alltså) av en buss i nerförsbacke.

då var han inte så jväla nöjd heller, han tog en omväg o körde direkt o köpte ny bil.

Anonym sa...

Hahaha. Den meningslösa vardagsdramatiken är den enda sanna dramatiken.

Thérèse sa...

Ska du till Roskilde? Jag har inte kommit över Boten Anna än. Ska inte han dit , kan du inte ta med rejält med ägg , gamla tomater , handgranater eller annat kul och slänga på scenen?

mikebike sa...

chixet: är det där verkligen sant, det låter nästan lite för bra. ;)

ron ob: ja visst är den. jag älskar att hata vardagen.

therese: jessbocks jag ska till roskilde. very much indeed! hurså? mne jag tror knappast att basshunter ska dit. då kan det bli problem. nä fan då säljer jag nog min biljett.

Peppe sa...

Haha! Jäklar vad roligt du skriver. Jag e en illojal jävel, men jag hejade faktiskt i smyg på tanten....

RuggigHund sa...

Haha, sjukt roligt, dagens skratt, kanske är dags att plocka bort suffixet från ditt namn nu?

mikebike sa...

Peppe: tack så mycket... men damn you!! ;)

Joacimw: om jag bara kunde;)

Anna sa...

Så jävla roligt. Har precis underhållit två icke så väldigt lätt roade syskon med högläsning om Det Blå Skottet och satan vad det kittlar i skrattgroparna.

Ballong! Däck!
Tysk! Tant!

ehehehhe.

Anonym sa...

Gillar alla nya ord man upptäcker här på sajten - analläckage, jessbocks, nysmongo och tvåpinnars...bara för att nämna några. Du ska ha en jätteeloge för kreativiteten!!!
Gött att läsa om Götet (Majorna, Linné mm) också!

Anonym sa...

Mike:

När kontraktet på Boten Anna är avklarat kan du byta visitkort.

1.Saddam-look-a-like-mutsach
2.Känslomässigt beroende av gröna knarkarsolbrillor
3. Casual badbesök med världens hårigaste man på offentligt bad
4. Lokalpatriotiskt patos för Hissingens slummiga delar
5. Kulturkonservatism gentemot ytlig, modern, populärkultur
6. Vidskeplighet kring sport och hur du påverkar resultatet.
7. vansinnesutbrott över vardagliga småsaker.
8. Alternativ arbetsmoral med folköl och subversiv entreprenösanda.
9. Envishet som värsta rätshaveristen gentemot myndigheter och "kundtjänst" samt andra auktoritetsfunktioner.
10. Du är inte värmlänning.

Rätt imponerande faktiskt

Anonym sa...

Aaaaaahahahahahaha

Anonym sa...

Jesus Maria, vad roligt!! Jag skrattar så tårarna sprutar. Var är mina näsdukar? Den här bloggen har en rent fysisk inverkan på mig, är det inte eksem så är det tår-skratt-och snoranfall. Det är bara en tidsfråga innan jag ramlar av stolen och måste spjälas nånstans.

Anonym sa...

Vilken jäkla tur jag har att fishy länkade till dej - du är ju sjukt jävla rolig ! Jag är fast.

mikebike sa...

lola strangeways: det tar jag som en stor komplimang. hälsa syskonen. och en stor eloge till dig som bildar dem med bloggfrossa;)

Muggelsfan: ja det finns nåt för alla här vet du;) spännande med alla nya läsare också.

Luca: när du säger det sådär så blir jag nästan lite avundsjuk på mig själv;)

cronelid: tummen upp!

lea: mohahahahaha.... "spjälas" fan om inte det går in under topp tio favvoord. fullkomligt strålande. ljuvligt rent utav;)

Anonym: jag kan faktiskt inte fatta att det hela tiden har funnits människor där ute som gillar samma humor som jag. inte så precist. fan jag börjar nästan gilla människor. det är ett stort steg för mig. vem är du förresten. anonym känns så tråkigt.

Anonym sa...

Jag kan inte göra annat än instämma med de andra: jisses (oj det ordet har jag inte använt på länge) vad roligt du skriver! Man skrattar högt, och mycket, och länge, och... ja, ni fattar. Tack!

Anonym sa...

Luca: Jag har tidigare i denna uttryckens oas offentliggjort mina känslor för personer som rackar ner på oss värmlänningar, Steffe undantagen. Nu har du ånyo trampat över (bikes visitkort) och för att citera en importerad värmlänning, "Nu är råttet mågat".

Jag skulle bli förbannat tillfreds om du kunde motivera ditt hat mot oss, det här är banne mig hets mot folkgrupp...ja det är det. Men eftersom jag gillar dina inlägg och tycker du verkar vara en jäkligt cool typ tänker jag inte driva den linjen men som sagt, berätta gärna varför du avskyr os ;-)

Anonym sa...

Jag är en fjortonårig liten flicka. Jag är en sån där som alla vuxna tycker är lite för framåt och är lite för lite tyst vid middagarna där de vuxna egentligen vill prata om sina jobb - eller nåt.

Vi på Kantarellen sa...

När du skriver detta, tänker jag på första gången jag skulle springa tjejmilen och bredvid mig stod en dam i typen 60+. Jag tyckte så vansinning synd om henne, som gett sig in i detta "maraton" som jag glatt skulle klara. Jag tänkte att jag skulle hålla mig i närheten av henne, utifall att hon skulle falla ner död (hjärt-lungräddning du vet)

Döm till min fasa, när hon efter 9 kilometer, bara drog iväg och jag hade inte en Janne att hänga med.

Mitt självförtroende var noll, när jag kom i mål med stelnat dregel runt munnen, fem minuter efter henne.

Så jag förstår dig!!!

Anonym sa...

Ett brettleende genom hela din berättelse och jag såg det framför mig som på film. Dock kom asgarvet "riktigt på riktigt" först när jag läste denna kommentaren

"chixxet said...
en gång när min pappa var i sin ungdoms dagar blev han omkörd (han körde bil alltså) av en buss i nerförsbacke.

då var han inte så jväla nöjd heller, han tog en omväg o körde direkt o köpte ny bil."

anna

Anonym sa...

gud vad många kommentarer. du är ju värsta populär! kom ihåg att jag tipsade långt före den där fisken.

förresten så fixar inte jag heller att bli omkörd på cykel. jag njuter själv så otroligt av att köra om andra och känner mig lite bättre än de på något vis. och ingen är bättre än jag, det vet vi ju alla. (förutom hon i liggcykeln. den är definitivt doping)

Anonym sa...

Så ballongdäck is the shit.

Bäst att skaffa innan ryktet sprider sig.
Man börjar ju bli ett litet "fetto"

:sericea: sa...

grejt!
du är så jävla rolig!

men sen när kan man känna sig FBI på en hoj?

mikebike sa...

sara: jag blir lika glad varje gång någon skrattar. kom tillbaka vet jag. du är så välkommen.

anonym: ok. jag tror min föräldrar kollade upp möjligheter kring att medicinera bort mitt ständiga pladder;) inget namn?

mamselamsen: tack skönt att få ditt stöd. du vet att det betyder mycket. och din musche. ljuvlig;)

anna: ja jag skrattade också åt chixxet. detär halva grejen med bloggen. alla kommentarer. ALLA har nåt att berätta, alla har sina stories och jag älskar att höra.

melinda: javisst är det galet. självklart glömmer jag inte dig. jag är lika glad om det är en blogg med fem läsare som länkar till mig som en blogg med tusentals. Alla läsare känns viktiga (fy fan vad klyschigt det lät men så är det. till och med surpupporna). hörde ryktevägen att du befinner dig inom rätt kommungräns nu för tiden?

anonym: självklart. ballisar regerar... det är allmänt känt jö. men passa dig. once you tried ballongdäck, you'll never go back... hohohoooo

mikebike sa...

sericea: nä jag säger ju det. att jag kände mig FBI ända till jag satt mig på hojen ju. ;)

Ullton sa...

Jag är med stolthet slagen av en 80 taggare.. faan alla pensiosar är såå jävla coola.. fatta de flesta av dessa har fött typ 10 barn..mäktigt eller hur.. bröt arm med en snubbe idag.. han är 92.. och han van n nästan.. jag spelade lite.. snacka om att man visar all respekt! riktigt cool.. love peace and understanding

Anonym sa...

alltså, jag bor inte i gbg kommun. men en kranskommun. den rakt under, ganska nära det första ikea.

mikebike sa...

ullton: hahah ok då. men när de har bananväska är väl ändå gränsen nådd?

melinda: mölndal? kungsbacka?

Ms L sa...

Men, börjar inte bananväskor komma tillbaka så smått...? Hon kanske bara var en trendig, helsvensk Barbro. En popmormor.

Anonym sa...

bor i k-red, jobbar i mölndal.

sockerdricka sa...

Ballongdäck eller inte, du fick ändå spö av en tant. *fnissa elakt* ;)

mikebike sa...

ms l: de i läder kommer aldrig att bli inne i mina ögon. jag bröt nästan vänskapen med min närmsta vän för att hon trilsakdes med en sådan... hahahah

melinda: jamendåså;)

sockerdricka: din retsticka. du kan välheja lite på mig istället;)

danne sa...

mike - bile - rules!

danne sa...

"bike" ska det ju va.

Me sa...

Hehe, där har jag också cyklat många gånger. Man får en djäklans fart i höjd med där gamla Foster’s brukade ligga (bar av något slag), kommer jag ihåg. Men du cyklade nog på andra sidan, tror jag.

mikebike sa...

danne: du är inte så dålig själv hörru... rätt bra faktiskt.. njae... jävligt bra!

jap vike: haha ja fan det måste vara andra siden. jag cyklar på stadsmissionensidan. shit det är risky business att ta ett störtlopp på andra sidan;) visst går det fort. igpr mötte jag en tjej i min egen ålder. jag vann lätt men det kunde blivit olyckligt för hon tappade en stor bit bagage när vi kom till guppet och tvärnitade. skönt när man känner att man lever.

Tankevågor sa...

Åhh vad jag har skrattat här! Jag bara älskar din blogg. Ser hela cykelracet framför mig.
Men vet du. Se det så här, tänk vad mycket och snabbt du kommer att orka cykla när du är 65!!!!

Anonym sa...

Efter att en viss Anna låt fastnat i mitt huvud, så har jag varit lite sugen på att ställa dig till svars för mitt lidande eftersom jag endast spelat den efter att ha klickat på din länk! MEN det funkar inte för då kan i min tur min sambo ställa MIG till svars för att jag spelade den för henne, det är helt enkelt en naturlig reaktion att spela skiten för folk! I vilket fall som helst så spelas låthelvetet i mitt huvud hela tiden nuförtiden och inte ens malande av peace love and pitbulls, får det att försvinna!

sockerdricka sa...

Heja lite på dig? Du menar som i att.. uppmuntra dig? Vara positiv? Inte retas? Hrm.. Ska fundera på saken.. :)

carina sa...

Självklart är ballongdäck the shit!
Själv rullar jag runt på en blå Rex från 50-talet och ingen kör om mig kan jag lova...

Unknown sa...

Slösar en lördagskväll i bloggvärlden och garvar nästan läppen av mig när jag läser om ballongkärringen. Shit Majbritt vad du skriver bra. Hit kommer jag återvända!!
Bäst är att du verkligen lyckas få mig känna adrenalinet och fartvinden när jag läser. Och den fördömda förbannelsen när ballongdäcken uppenbarar sig.
Bra jobb!

Ms L sa...

Jag har viss förståelse för det... Men jäklar vad de måste vara praktiska. Båda armarna fria, ingen sned belastning, stöldsäker och grund, så man hittar allt fort och inte behöver gräva. Det kan vara svårt att få ner en extra tröja bara om det skulle bli kallt. Ska man ha en bananväska bak eller fram? Är det för mycket konduktör att ha den fram?

Anonym sa...

Va! Hade du vart den riktiga evel knievel så hade du inte bevhövt förlora den dusten. Ok hon kanske hade ballongdäck, men du kan ju kontra genom att ha mer guts! Du hade ju ett till läge att åka om i slutet av backen. Alla vet ju det. Det blir smalt och jävlig där. Men då måste du ta ovansidan till höger. Så att ni kör tvåfiligt. När du är där kan du ju bara trampa på hela vägen till masthuggstorget. Du förlorade inte på ballongdäcken, du förlorade på att du inte hade guts nog att pasaggen där upp. Därför är Frau DBH aus deutchland rättmätig vinnare. Senior 1- Du 0...Sorry så är reglerna. De har vi kört med i över 10 år. Överbanan är sista chansesn för att vinst om man ligger risit till och det funkar ofta, Du skule gjort det. För om hon är först ner tappar hon fokus och då är det bara för dig att ösa på som fann i lönndom och när hon märker dig är det för sent för henna att parera... Så är det.

mikebike sa...

anonym: fan vad insatt du var då;) jag ska säga dig att ballongdäck ses med bruna uppsyn i racekretsar. även kneivel har sina darriga dagar. dessutom låg jag i vänsterspår och damen ifråga var ju bara en halv cykellängd framför mig vid dödspassagen. annars hade jag självklart tagit övervägen. men i nuläget hade jag ju fått först bromsa för att kunna byta fil och sedan börja med lägre rullhastighet i uppförsbacke gentemot hennes lätt lutning nedåt. hon körde fultaktik men jag ger henne det att hon inte var nåt blåbär... men nästa gång.. då tar jag 'na! mohahahaha....

Anonym sa...

haha jag skarttar ihjäl mig:) Va roligt, där räddade du mitt dåliga humör för dagen.. omcyklad av ett russin dessutom:)

Anonym sa...

Hlt klart fusk med ballongdäck! Då kan det ju nästan inte ens räknas som en tävling. Starkt att nästan vinna.