onsdag, april 26, 2006

Sånt som inte får hända

Livets maskineri är bra ironiskt.

Häromdagen var jag inne och skrattade gott åt Stefans inlägg "Plums i vattnet". Jag lämnade en kommentar och njöt lite av tanken att det händer andra. Och tror ni inte att exakt det som inte får hända händer. Jodå. Allt är möjligt i mikebikes lilla värld tydligen. Jag blir tokig.

Jag besökte alldeles nyss kontorets gemensamma toalett. Jag kände redan när jag gick in att någon varit där innan mig. Det luktade som om någon hade käkat huggsnake till lunch. Det är vidrigt, särskilt sedan jag hörde och okritiskt tror fullt ut på att all lukt består av 4% partiklar. Jag menar, det är rätt hög procenthalt. Kanske inte i alkoholsammanhang, men väl i huggormsbajsluktssammanhang.

Iallafall så går jag in och gör bara nummer ett. Försöker liksom hålla andan. Är klar på någon minut och vad möter mig när jag öppnar dörren. Jo en tjej som sitter i lokalen, en liten söt tjej (tror hon är från frankrike) står och ska in. Jag andas ut på ett onormalt sätt och förstår i samma sekund som jag möter hennes blick att det som just ska ske är oundvikligt. Hon går in och jag förbannar världen.

Ibland är livet så jävla orättvist. Helt oskyldig kommer jag nu att vara stämplad, ja brännmärkt inom överskådlig framtid. Det spelar egentligen ingen roll för jag har ingen relation till henne men ändå är det lite osoft att vara en bajsman i hennes ögon. Särskilt som det inte var jag.
Det är fan bland det värsta jag vet. Jag tål inte konceptet med arvssynd. Hade det åtminstone varit jag själv som suttit där inne och byggt en björn så att säga så hade skammen åtminstone varit min egen. Att jag nu ska behöva lida för att någon av journalistjävlarna har varit inne och lagt en kabel som luktar frilansångest lång väg. DET VAR JU INTE JAAAAAG!!!

Men det vet ju inte hon.

Jag fick ett plötsligt infall att jag skulle stanna utanför och försöka förklara mig när hon kom ut, men insåg att det knappast skulle reparera något. Tvärtom.

"Hello my name is Mikael, and i just wanted you to know that i'm not responsible for the smell... the huggsnakesmell you know."

Det skulle aldrig bli bra. Så jag får väl göra som vanligt. Tugga i mig och bita ihop.

24 kommentarer:

Anonym sa...

byggt en björn

Bland det bästa jag någonsin hört :D
Skrattar så jag storknar!!

Fick du mitt mail förresten om Surte-ganstrarna?

Anonym sa...

Hahahaha....jag dööööör verkligen av skratt! Dina uttryck rules! Vad får du allt ifrån? Dock måste jag säga att jag förstår precis dilemmat...på jobbet har vi vissa som sprutlackerar holken & INTE gör något...!!! Men som tur är vet min kollega & jag vem det så vi kan gå därifrån utan att få beskyllningar!

Anonym sa...

Å herregud!! Bygga en björn!! Och frilansångestbajslukt!! Jag skrattar så tårarna sprutar. Min vokabulär är så mycket rikare sen jag hittade den här bloggen.

Kom att tänka på en RollOn-sketch där Mia gör just det du funderade på att göra - förklarar för Klara att hon inte har gjort nummer två och att det alltså inte är hennes fel att det luktar lite ljummet på toa... Det var nog klokt av dig att hålla tyst.

Anonym sa...

Det borde fan vara lag på att det ska finnas dörrkikare med vidvinkellins på toadörrar så man kan kolla att kusten är klar innan man går ut.

Anonym sa...

haha mike, sådant e jobbigt. hade en liknande grej där jag en gång klev in i en hiss där någon lagt en rejäl jävla brakare...d stank som fan.

o va händer när man ska kliva ur hissen, jajjamensan 2 trevliga tjejer som ska åka upp o skamsen som ett tomtebloss i ansiktet fick ju även jag bära någon annans hundhuvve, för jävligt!

men man kan ju alltid skratta åt d i efterhand :)

mikebike sa...

oj att detta kunde väcka sådana flabb. fan vad kul tycker jag.

caiman. japp fick det, har inte hunnit svara bara. så jag gör det här. haha ja jag läste det. surte alltså det ligge nära kungälv fast på fel sida älven. kamn tyvärr inte lasta komarken för det fast det är iofs fullt möjligt att mördar'n bor där;)

polly: du är bra snäll.. hahaah har ni vissa som sprutlackerar.. hahahahah... då går snacket antar jag. bra att inga oskyldiga får lida där;)

lea: "luktar lite ljummet" det var ungefär så visuellt man kan göra detta. fan det är precis så det är ju. det luktar fan ljummet. kul att du gillar bloggfrossa.

martin: mycket bra idé

Anonym sa...

Du...idag var jag på Café Tintin och köade till toan. Ut från den kom sen en ganska het latinoguy, som osade rakvatten. Okej, tänkte jag, det är okej, det här går snabbt. Jag klev in, konstaterade att det inte fanns någon krok att hänga väskskiten på. Error nummer 1. Vill ALLTID ha en krok till väskan (bajs och kiss på golvet, pappershållarna är dammiga, handtaget är nedkladdat med andras handgrejs osv). Men okej okej. Jag ska kissa. Lätt...om inte jäveln innan lackerat toaringen med gul vätska. Suck! Man får kraftiga lårmuskler av sånt där. Och när jag gick ut ville jag berätta för den som var efter. Nu stod det ingen där, så jag gled snabbt iväg och vet inte vem som drabbades. Hur f-n kan man lämna en ring med matskedsstora stänk av urin på?

Anonym sa...

alla vet ju att IT-män inte bajsar...

Anonym sa...

Hahahhahaa... fy fasiken!

Anonym sa...

Mördar'n kommer alltid från Komarken...

Stefan sa...

ah...hahahaha

byggt en björn
huggormssnake
frilans...

I BOW MY HEAD!

btw. Tricket vid möte med oväntat obehaglig odör (also known as ooo) är att hålla huvudet lågt, och vid uträde ur mugg krypa ut snabbt som fasen så att den väntande snygga damen endast ser ngt fladdra till vid benen och försvinna bort i horizonten.

jennypenny sa...

Uuuuh, inte din turdag idag?..men destu roligare för oss :) Fortsätt att bjuda på dig själv, mycket mycket skoj!

Anonym sa...

Visst vore det kul om man t.ex. vore på nån tillställning med endast en toalett per kön. Så springer man in på brudarnas - Bajsar på ringen - Ut igen och göm dig på ett bra ställe, med utsikt över skethusdörrarna, och vänta in tills nästa brud ska in... Så eftersom fenomenet som beskrivs i huvudinlägget så när hon kommer ut har hon Sannorlikt torkat upp Ditt bajs... Hahahaha

mikebike sa...

Jenny: usch jag ser hela scenen framför mig. äcklet och hukandet som tränar upp lårmusklerna.. hahahaa. helt galet. visst hatar dui honom lite för det. latinot;)

tbfte: se upp med vem d kallar IT-man ;)

hertzmann: ja vad annat ska man säga.

caiman: word! den ska jag använda när jag snackar med pops nästa gång.

stefan: hahahaha bow and run alltså.. hahaha ja men den funkar inte på ett litet kontor. vet du det mest irriterande är att jag nästan är säker på vem som hade "klubbat" innan mig.

Jennypenny: nej jag vet inte vilken dag som var min turdag;) jag finns här hela tiden, varje dag. kul att du läser.

cronelid: hahaha... du jag måste säga att jag hade haft rätt svårt att lägga en kabel på ringen som ett partytrix alltså... jag skulle inte riktigt få ut nån tillfredställelse av det.

Anonym sa...

Generalfel 1A.

Du kan ju inte gå in på ett dass som luktar fan.
Det blir du som åker dit på det.
Likadant med bajränder. Det är bara att vända i dörren och klämma nåt i stil med "fy fan" och ta en annan toalett.

Anonym sa...

Men Mike, vafan?! Det har sagts av Da Bomb men jag vidareutvecklar: man går bara inte in på en besudlad toalett. Så enkelt är det. Jag vill ta mitt resonemang så långt att påstå att om man är okej med att andas in andras avföringspartiklar så ska man straffas, obönhörligen. Du fick det straff du förtjänade och jag hoppas du åker dit lika hårt nästa gång du går in andas bajs igen.

Anonym sa...

t.b.f.t.e.)


MÄN jobbar inte med IT, män hugger ned trär eller ritar bilar.

mikebike sa...

da bomb och R: måste man så måste man fan. man kan få inkontinentala props om man går och håller sig. jag var redan sprängis. det gick inte att undvika. jag borde inte straffas. jag försökte ju faktiskt hålla andan;)

Mjukispolacken sa...

Haha, stackars dig.
Grejen är den att man måste sakta ner precis innan man kommer till toaletten, dra ner till ettans växel å få det att verka som att man alltid går så. Då har man tid att öppna dörren på glänt och lukta innan man går in. Känner man att det luktar låtsas man att man glömt något viktigt och går därifrån. Ett bra sätt är att dra upp mobilen och låtsas att man fått sms, utifall någon tittar.

Per sa...

mjukispolacken: Ja just det mobiltricket! Ett oslagbart trick om man är för full för att släppas in på krog. Den sura biffen får inte ögonkontakt om man precis då tittar och skriver sitt sms. Funkar alltid säger en kollega till mig och jag har provat själv.

Anonym sa...

Jädrans Mike - "byggt en björn"!?. Jag skakar i hela kroppen av skratt. Och känner mig manad att bjuda på mina två små tricks som jag brukar begagna mig av i dessa sammanhang. 1) Om du är på väg ut från toan, titta den som är på väg i ögonen, höj lite ursäktande och en aning förvånat på ögonbrynen (inte för mycket för då tror den nästkommande att det är du i alla fall). Då vet personen att du är en vän. 2) Om du är på väg in, var noga med att försöka få ögonkontakt med den som kommer ut. Om det inte lyckas vet du att personen ifråga skäms, och då gör du bäst i att vänta ett slag. Om det är inte är en huggormsnake... Då är det förmodligen bättre att ta sina business nånannanstans. Lycka till!

Anonym sa...

haha, tyvärr är det ju onekligen så att du ÄR stämplad, och det vet man ju. jag gick efter en snubbe som hade spayat odörspray eller nåt, jag höll på att spy och referade bara till honom som bajsen.

det enda man kan göra är direkt ta ögonkontakt och säga, fy fan vad det stinker där inne. då kan man ha en chans. de skyldiga tar aldrig ögonkontakt

mikebike sa...

polski: ahhh som jag sa fanns inga alternativ. ja gavr tvungen att gå.

Annique: Hej. vad längesedan nu. vi måste ta och ses NU.
"ta sina business någonannastans" hahahaaa...

slomo: men hur säger man det på franska?

danne sa...

Well... så länge toaletterna funkar är det väl inget o gnälla över... Där jag bor, på andra sidan jorden, finns det alltid en risk för att det är stopp i avloppet. Och eftersom magen inte heller brukar vilja funka speciellt bra just där, så snackar vi om en kombination som kan få vem som helst att vägra öppna dörren till det är garanterat släckt och tyst utanför. Och sedan smyga ut och bort som en skiten tjuv om natten. Om någon till trots skulle få syn på en så är mitt tips att vägra prata något annat språk än svenska. Eventuellt danska som faktiskt gör sig rätt bra som utrikiska för nybörjare.
Men som sagt... lite lukt är som sagt inget o skämmas över... ,-)

Bra blogg btw. Känns som hemma, här på andra sidan jorden. Peace. // d