fredag, januari 27, 2006

All I see is darkness

Jag var hos optikern idag för att kolla synen, få ett glasögonrecept och sätta glas i mina nya fräna pilotbågar. Jag visste att jag nästan är blind när jag inte har linser det är ingen nyhet, så har det varit i femton år. Därför visste jag också att glasen i kombination med seriemördarbågarna verkligen skulle göra att jag såg mentalt rubbad ut, men den vetskapen kunde jag leva med. Jag nästan smålog åt det när jag famlade mig fram till optikern utan linser på Andra Lång.

När jag kom dit möttes jag av en ung tjej som jag inte kunde se. Hon ledde mig in i ett mörkt rum och där fick jag träffa en rätt slick snubbe som fixade och donade lite (korrigerade synen, mätte och artikulerade ordet "a-stig-ma-tis-mmm" som om jag vore efterbliven) till jag hade receptet i näven.

Då var det dags att flasha bågarna. Fan vad nöjd jag var när jag tog fram dem ut påsen och placerade dem på disken, försiktigt som om de var en skatt. Han sa bryskt att det var ett par våldsamt stora bågar. Jag nickade stolt och riktigt mös. Då berättade han dräpande att det inte skulle gå att montera glas i dem till någon med så stort synfel som jag. What the fuck? tänkte jag och kände hur hjärtat började klappa på.

Han berättade att glasen skulle bli så otroligt tjocka i kanten med mitt synfel och att det i kombination med mina bågar inte gock att lösa. Jag frågade bedjande om det verkligen inte gick att lösa och då började han flukta runt i sin pärm med priser, pekade och förklarade att om jag skulle ha glas i mina bågar, för det synfelet jag har. Då skulle jag få lägga upp en nätt summa på 4 kak i lådan. Fatta 4000 spänn!!

På mitt recept stod V: -7.25 och H: -6.25. Det hade kanske räckt att gå ner två dioptrier för att det skulle gått att ordna glas men jag låg över gränsen. Fy fan vad deppig jag blev. Men än är det inte över. Jag vägrar ta EN optikers ord. Idag ska jag ringa runt till ett gäng andra optiker för att gräva i om det verkligen kan vara som han säger.

Jag är dödligt avundsjuk på alla er som köpt bågar av mig som troligen kommer kunna sätta in glas i era fräsiga pilotbågar för en spottstyver (förutsatt att ni inte har lika taskig syn som jag).

Varför ska det alltid vara så att precis när man ser ljuset i tunneln - då kastas man tillbaka med sådan kraft att man landar på rygg - och det gör förbannat ont.


BTW: Jag har fått betalt av alla utom två som sa att de skulle ha ett par ståtliga bågar. Så först till kvarn får gälla. Jag avundas verkligen er som har lite bättre syn än jag som kan få glas till dem. Jag skulle iofs kunna göra solbrillor av dem eller sätta i oslipat glas bara för att de är snygga men det är ju ändå inte samma krispiga känsla då.

Hör av er asap, annars går de ut på tradera.com.

11 kommentarer:

wordsforyou2006 sa...

För tusan!!!
Spara bågarna. Förr eller senare kanske du reser till sydostasien på semester. Förutom stark mat och epa-whiskey så är optikerna i t ex Thailand filantroper, till skillnad från Donald Trump-optikerna i Sverige. Jag pröjsade 450 spänn för ett par slipade solglajjor och fick dem efter 3 timmar. Jag ger mig fan på att de fixar dina pilotisar för en spottstyver!

Anonym sa...

Inte för att låta elak, men din senaste blogg är bland det roligaste jag läst på länge, jag läste den högt för min respektive och var tvungen att avbryta tre ggr för att jag inte kunde läsa samtidigt som jag grät... hmm tror inte att skadeglädje är hela förklaringen även om jag är genuint ond.

Kissen sa...

Hoho.
OM du får glas i dina bågar kommer du se galen ut på riktigt.
Kombinationen flaskbottnar och mördarbågar lär ju sända kannibal-vibbar lång väg...
*fnissar*

Jag trodde att jag hade hyfsat dålig syn men jag är rena jaktpiloten i jämförelse med dig Mr M.
Good luck med letandet av snäll optiker!

Toodles

IT-horan från Skåne sa...

Jag som ahr så lite synfel att det knappt är lönt kommer alltså inte att ha några problem :)

Kan du bara bekräfta att stålarna trillat in på ditt konto....vore ju förfärligt om något hängt upp sig och jag får stå där utan feta bågar :(

Anonym sa...

enkel lösning mike, i med linser o så gör du om seriemördarbrillorna till seriemördar-solbrillor :).

mikebike sa...

ithoran: du får dina brillor med posten idag! tack för smidigt affär. Och nej du kommer inte ha några problem med litet synfel min brorsa som jag -3,50 funkar det alldeles prima för med ett par liknande bågar.

anonym: ja, jag funtar på det men pilotbrillor med solglas har jag redan en hel hög... fast det är klart man kan aldrig ha för många pilot. funderar på att sätta i lätt rökfärgade glas utan slipning och ta bort skyddsplasten (den gröna) då blir de alldeles förträfffligt delikata!

Anonym sa...

Sätt i fönsterglas och kör med linser, då får du den där seriemördar-looken du eftersträvar.

Bäst är dock med ett par riktigt tjockt slipade glas som milton i office space.

Jag fyller år på söndag förresten. Ett par bågar skulle kunna vara den perfekta födelsedagspresenten till en fellow göteborger =D

mikebike sa...

haha caiman, jag fattar poängen. men säg det till dina nära och kära så kan de värma mitt konto lite så kan jag värma din födelsedag.

Anonym sa...

är du dum i huvet eller? vad är det med 4000???? jag betalade nyss 4200 - då valde jag de billigaste bågarna jag fann typ - och jag har fan nästan inget synfel..bara lite närsynt, typ 1/7 av dina synfel...va gnäller du om liksom?
..jag lever på csn, hur mycket har du över i månaden när du betalat räkningar och mat?

Anonym sa...

Faktiskt inga pengar alls när allt är betalt. Här lever vi i stort sett på luft.

/frugan

Mjukispolacken sa...

Det här gillar jag.
Frugan försvarar sin make på bloggen. Härligt att se i dagens galna it-samhäller.
Länge leve webben.