tisdag, december 03, 2013

Spinndoktorn summerar

Ett blogginlägg och en drös pressreleaser senare:

Dagens snackis.
Man kan säga att det tog skruv. Jag vet inte en tidning som INTE skrev om det idag. Plötsligt var det överallt. Jag menar verkligen överallt. Undrar hur snacket gick internt idag på BR. Tänker på julhandel och såna göttigheter.

Fick svar från kundservice också. Ett noga genomtänkt svar där de beklagade att jag tagit illa upp av produkter i deras sortiment, med en förklaring till att knogjärnet främst var avsett för halloween när kidsen drar runt som diverse läskiga figurer. De sa även att produkttexten kanske var lite olyckligt formulerad och att det självklart skulle ses över. Kul.

Men jag tog inte illa upp. Jag hade själv allt från svärd till knallpulverpistoler när jag var liten. Poängen jag ville göra var att jag tycker det är en smula anmärkningsvärt, för att inte säga helt fucking jävla absurt, att de marknadsför sina leksaksvapen med ganska utstuderade produkttexter. Nu är mina barn helt ointresserade av leksaksvapen, jag minns att jag till och med fick övertala Stella att köpa en cowboypistol när vi var på High Chaparall. För stämningens skull.

Men åter till BR. Här är några exempel på hur det låter när de försöker sexa upp vill-ha-faktorn på vapnen i deras webbshop:

Stridsyxa (från 3 år)
"Vinn alla dueller med den här coola stridsyxan från Battle Kids. Se dina fiender fly!"

Eller:

Armborst (från 5 år)
"Ett superhäftigt nätskjutande armborst från Spider-Man. Det är luftaktiverat och skjuter upp till 7 m."

Och min personliga favorit:

Pilkulspruta (från 7 år)

"Den supercoola NERF N-Strike Elite-blastern Centurion är här!

Skjut dina motståndare på långt håll med denna högkalibriga Centurion-blaster! Använd benstödet för bättre stabilitet och ladda det nya Mega-magasinet med Mega Whistler-pilar som viner när de flyger genom luften. Skjuter upp till 30 meter. Ska monteras av en vuxen."


Gillar hur säljet blir mer och mer superlativt blandat med teknisk data över vapnets egenskaper ju äldre barnen blir. Bra jobbat BR.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Lite som när kekkonen sa till pressen att de var 'som lemmlar'. Det är vi inte alls!, skrev de upprört dagen därpå.
Z

Anonym sa...

Fan det är en ny grej tydligen det där, att barn leker krig osv. Bäst att se upp! Grattis till ditt mediala genombrott dock, förstår upphetsningen.

Anonym sa...

Sorry läste inte senaste inlägget ordentligt. Tar tillbaka delar av kommentaren. Puss.

mikebike sa...

Z: Hahaha.

Anonym: Vad bra att du läste nu då. Nä, jag är ju som sagt inte motståndare till leksaksvapen. Tycker bara att man kan skruva ner tonen en aning i säljsnacket. Jag minns inte att det fanns detaljerade usp:ar på vapenförpackningen. då var det mer torr fakta hur många skott i knallpulverpistolen. om den var utrustad med nåt fränt läte osv. Inte "Skjut dina motståndare på långt håll med detta högkalibriga..." Ja du fattar. Och så var det kul att se hur det tog fart. Jag vet lika väl som du hur betydelselöst detta var i det stora hela men det var kul för stunden.

Anonym sa...

Inte motståndare till leksaksvapen. Varför inte? Jag har sett två krig på plats, det är inget vidare. För mig är det obegripligt hur ni kan se ett enda argument till att inte vara starkt emot leksaksvapen. Ja, hellre moralpanik än vapenvän.
Z

Johanna sa...

OJ, bra genomslagskraft där! Oväntat också att svaret från BR kom först efter pressuppbådet..