tisdag, augusti 21, 2012

Revanschen

Apropå skräp-tv så har vi börjat kolla på dokusåpornas dokusåpa, Robinson – Revanschen. Jag, Josefine och Stella. Det var längesedan jag kollade Robinson. Egentligen skiter jag totalt i det men jag måste säga att jag faktiskt uppskattar hur det lägger sig som skön bomull runt hjärnan efter en dag på jobbet.

Bäst är Robinsonrobban. Jag har kapitulerat. Man måste ju bara gilla honom nu. Jag hoppas han tar sig långt den här gången.

Annars är det mest ett visset gäng. Till exempel Johnny Leinonen, en käckgubbe med skägg av syltburksmodell, som både ser ut och låter som att han kommer från Partille. Honom känner jag att jag verkligen vill se lida. Sedan har vi Hjalmtyr Daregård som inte kan låta bli att kåtsnacka om Mirre (en annan gammal räv) och kalla henne för en sockerbit och milf. Christian Ternstedt är ett självgott as som på PG-dialekt hänvisar till sin fysiska form som top notch, trots att han är lösare i kroppen än jag. Till och med efter en kebabpizza.


Värst av alla är Leif. Honom har jag känt inget annat än antipati för sedan första gången jag såg honom. Han har sin hatt och sin jävla Sverigetröja som han verkar göra en sport av att grisa ner till max för att sedan hänga kvar bara för att ingen annan står ut med stanken. Han är så redig så redig så redig. Han ska snickra och rädda dagen hela tiden. Så fort han öppnar munnen så låter det som han är på lipen. Men det som stör mig mest är att alla deltagare tycker han är så himla toppen. Men det är han inte. Han är ett riktigt as. Idag berättade han tänkte när han tog ut sitt lag. Han valde tre killar (inklusive vaniljbullen Christian) för att han ville bygga laget på manlig råstyrka. Sedan valde han två kvinnor så de kunde ha varandra och ty sig till.

Så att de kan ha varandra... 2012 är det sånt som skulle kunna få en av den äldre stammens flyttkarlar att kippa efter andan. Tänk er att Leffe skulle kört samma resonemang om det var två svarta personer, två judar, två förståndshandikappade eller två bögar istället för kvinnor. Då hade det nog tutats i den stora tutan. Inte jättekosher.

Dock måste jag erkänna att det var underhållning i sig att vända på skallen och titta åt Josefines och Stellas håll och se hur de satt och kämpade för att ta in vad deras öron just plockat upp. De höll andan. Jag kunde se hur Josefines käkmuskler spelade Beethovens nia och hur hon mentalt förpassade honom till ett öde som villabränsle via en pelletmaskin.

Stella bara gapade. När hon såg att jag iakttog henne skrattade hon högt och sa:

"Pappa, han är allt en riktig röv, den där Leif".
"Ja Stella, han är en riktig röv."

15 kommentarer:

Johanna sa...

Haha! Smart unge denna där.

Men seriöst, har det kommit en ROBINSON-robinson!? Helt missat. Det här ska jag lätt följa, mer trash-tv än så blir det ju inte. Underbart.

Då sa den tappre siste omogna bananen sa...

Testa dom där jävla Hollywood-fruarna. I dare you. Tänk på Gunilla när du står i duschen på morgonen. Kom igen. Gör det. Lev lite.

mallan sa...

Stella verkar vara MKT klok, så totalrövigt sagt. gillade honom aldrig heller, än mindre nu.

Baronessan sa...

Fy för fan vilka hemska program. Tur att jag missade

mikebike sa...

Johanna: Oh jess. Ja hoppa in om följ. Men det tar lite tid det går alla vardagar tror jag.

Bananen: haha orkar inte en säsong till. anna anka tog musten ur mig.

Mallan: jepp hon är klipsk. du måste kolla på det du också. det är så skönt att störa sig lite. helt legitimt.

Baronessan: Haha, vaddå. ge mig ett bättre förslag då.

Robbelibobban sa...

Kommer ihåg att jag störde mig hårt på PartilleJohnny förra gången också, skall bli intressant att se när Christian hamnar på ön med killen han agerade Quisling mot förra gången också, fast det kanske redigeras bort av Tv4 i vanlig ordning...

Anonym sa...

Varför plågar du dig med all skit som går på TV?

Tur för oss som läser här iofs.

jag hade föredragit att vara två killar i en grupp med tre tjejer men Leif han är ju lite mer för män...

-Luca

SixesAndSevens sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Six sa...

Försökte kolla lite på nån repris i natt, men stod inte uuuut. (Däremot är jag en sucker för det amerikanska originalet 'Survivor' och har sett alla avsnitt av alla säsonger. Underligt.)

adde sa...

Fast jag tror inte Leif är en röv. Jag tror att han bara är lite dum. Korkad alltså, inte elak. Och på det en rejäl skopa ADHD.
Men tjejernas miner var underbara när han avslöjade hur djup och genomtänkt hans plan var.

Okinava sa...

Ämnar Six att skoja med oss? "Det amerikanska originalet"?

mikebike sa...

Rob: Ja det ska bli kul.

Luca: självspäklning är en av mina specialitéer vet du väl.

Six: var inte så gnällig. ge dig hän. Och vad jag vill minnas är det var en britt som kom på programmet och att det var Sverige som först köpte det och gjorde det berömt.

Adde: jag tycker inte att man kan ursäkta allt med okunskap. Jag måste gå in på play och kolla minen på dem igen.

Okinava: Det känns inte så konstigt att förutsätta att det är ett amerikasnkt format med tanke på skillnaden i produktionskvalle.

optikerdotter sa...

Den dära Stella kan mycket väl ha seglat upp på min idollista.

Erik sa...

Det är ett oemotståndligt socialt spel det där, även om en hel det är vinklat förstås.
Leif är en märklig man. Han sa ju så där, men tidigare vid lagdelningen (och där känner man igen ångesten från skolgården) talade han om ”harmoni i laget” och valde i ordningen kvinna-man-kvinna-man, och tvekade länge om den sista mannen. Förvirrad?

Kul också att se ”marshmallowspåsen” Christans fruktlösa försök att pakta med Anna. ”Temperaturen” på hennes kroppspråk skulle kunna ge honom frostskador, men han bara fjäskar på. Han tycks dessutom tro att han är bra på ”spelet”.

Och jäklar vad stor ”S” börjar bli. Henne kommer det att gå bra för.

Six sa...

Inte så gnällig? Hallå, hur skulle det se ut? ;)