onsdag, juni 20, 2012

Jan Shermans finest

Var och stretade en stund på gymmet igår kväll. När jag sprang på bandet passade jag på att avnjuta nyheterna på Sveriges folkligaste kanal. Det är fina grejer det.

Kolmården var på tapeten efter att en djurskötare blev dödad av ett gäng vargar häromdagen. Tragiskt på alla sätt och vis. Kolmården klassar det som en arbetsplatsolycka men se den göbben går inte. Så lätt ska de inte komma undan. Nänä, inte på Jan Shermans finest pass. Skönt att TV4:s skjutjärnsjournalister alltid står redo för att gå till botten med ett och annat.

Grävet grundade sig i att allt fler vargexperter tydligen har riktat skarp kritik mot Kolmårdens vargpolicy. Hmm, intressant. Alltid kul att höra vad en experter har att säga i rykande heta frågor. Och för oss som bara nöjer oss med det allra bästa är det en ynnest när Lili och Sussie Päiväräänattarannanarra-nånting väljs ut att föra experternas talan, i klassisk malou-von-siversk kanalanda. Reporten introducerar med att berätta att systrarna jobbat länge med olika projekt som rör vargar och att de tycker minsann att det var mycket olämpligt att djurskötaren fick gå in ensam.

[Klipp till Sussie]
"Alltså, vargar är vilda ehhh... det går att tämja alla vilda djur om du tar dem från att de är små i stort sett. Men dom kommer till ett stadium, ett skede, där dom börjar testa gränser... Jag tycker inte att man ska gå in ensam. Dom är stora. Det kan hända situationer och då behöver man kanske vara två."


Briljant!

Nu vill jag inte att ni ska tro att jag har något emot Oh mama cant you tell-syrrorna. Tvärtom. Jag gillar dem. De är väldigt oförargerliga och dessutom fanns de där för mig under en skör tid i mitt liv, då jag nattligen började utforska min lilla elva- tolvåriga pojkbånge (jag gillade Lili mest för hon verkade snällast, Sussie såg för alldeles för farlig ut för min smak). Dessutom är de väldigt djurintresserade. Men. Jag undrar ändå, lite blygt, om nyhetsteamet verkligen verkligen hade vänt på alla stenar innan de slutligen valde att låta de gamla popdrottningarna stå för den samlade rösten från expertkritikerkåren? Kanske. Men jag är inte helt säker.

Länk till inslaget (ca. 12 min in i klippet) >>

8 kommentarer:

Anonym sa...

Alla männsikor vet ju att vargar är mycket farligare för människor än bilar, andra människor, knark, girghet och miljöförstöring.

vargar KAN döda folk faktiskt och borde utrots schnell schnell.

-Luca

mikebike sa...

Ahhh den gamle vargdebatten. Som jag saknat den :)

Colombialiv sa...

Alltså Lili och Susie... På rikt?

Camilla sa...

Nu ville det sig...nu fick jag skriva. :-D
Räcker det inte med att Kålmårdstjosan kallar dem för socialiserade vargar? Ke, på vilken vecka då? Vargar är och förblir rovdjur, sockersöta systrar till trots. Expertis måste va nån mossig inbiten, dammig beläst typ för att det ska falla mig i smaken.

adde sa...

OM det hade varit så att jag vanligtvis kom ihåg vad jag drömt om under natten, så skulle jag nog imorgon minnas en dröm där jag blev "uppäten" av vargar. Fy fan, det där måste ligga bra högt på listan över sätt man inte vill dö på. På platsen under att brinna upp tror jag.

Canana sa...

Varför bjöd TV4 inte in Orup eller Thåström när de ändå höll på med "musiklegender"? En av Orups första hits var ju "Jag blir hellre jagad av vargar" och Thåström (Imperiet) skrev ju "Var é vargen".

Alternativt kunde ju Lorne de Wolfe från Hanson de Wolfe United vara med. Hursom så tror jag allihop kunde bidraga med lika mycket + att man kunde göra det som en temadag.

Anonym sa...

Hon har en 'scrunchie' i håret... Kan man ens köpa såna längre? /Anna

Mini sa...

Vi kan väl konstatera att Tv4 är på ungefär samma nivå som Expressen som har ett löp som lyder: Zlatan och Mellberg inne hos dödsvargarna.

Kunde inte låta bli att ringa och fråga om det var det smartaste dom kunde komma på efter x antal år på journalisthögskolan.. Dom ansåg att det faktum att fotbollsgrabbarna faktiskt varit inne hos vargar som dödat någon var nyheter, trots att det faktiskt var över ett år sedan..

Jag föreslog att om det var den största nyheten dom kunde hitta runt om i världen, så kanske det är dags att dom lägger ner den där tidningen.. Dom hade inte så mkt att säga efter det.