måndag, oktober 17, 2011

Plötsligt hände det!

Ja banne mig. Jag har för första gången blivit frågad leg på på systemet. För första gången i mitt liv. Det sista som lämnar människan är med andra ord inte hoppet, för det hade jag tappat för längesedan.

Jag blev så glad. Tittade mig om i kön för att kontrollera hur många som bevittnat händelsen. Personen bakom mig (en man som såg ut att vara 43) log mot mig. Om det var för att han förstod det fantastiska i vad jag just gick igenom, eller för hur uppenbart befängt det hela var att jag blev tagen för potentiell 19-åring, spelar ingen roll. Jag njöt av ruset och kände att det var värt att fira. Och hur firar man ett sånt ögonblick bättre än genom att dricka för mycket vin och lyssna igenom en stor del av Ulf Lundells samlade låtskatt...

Observera det uteblivna frågetecknet i föregående mening.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis!

minimari sa...

Händer mig rätt ofta, men jag blir lika glad varje gång. Stort grattis!

Simon K. sa...

Haha, nämen! Jag får be att gratulera!

Fröken K sa...

Jag förstår storheten så hjärtligt grattis! Jag blir aaaaaaldrig tillfrågad. Det blir ju inte bättre för att M blir det vaaaarje gång. På allvar. Han är ju två meter lång och har skogshuggarskägg. ???

adde sa...

Vad köpte du? 3 flaskor California White och betalade med mynt?

;)

PappaBand sa...

Jag blir avundsjuk.
Med 44 hack i bältet kommer detta antagligen aldrig mer att hända mig. Senast det hände var jag dryga trettio och när den unga nybörjarkassören frågade efter mitt id var jag bara tvungen att fråga honom; "Är du verkligen säker på din sak nu?"
Att de i kön bakom mig började skratta gjorde inte saken bättre och när jag hade visat mitt körkort stammade han med skammens högröda kinder bara fram ett "Ojdå, du ser kanske yngre ut än du är" vilket alla som hörde det insåg var en lögn...

SE sa...

Var med om det i fredags med. 32 år gammal, 183 cm lång, helskägg, klädd i kostym och slips. "Trying too hard" kanske expediten tänkte?

Axial sa...

Äh, jag tror att de ville kolla om du stod med på svarta listan ;=)

Rutan sa...

Om jag har förstått det rätt, så ska kassapersonalen även göra slumpvisa leg-kontroller. Så det handlar inte alltid om ålder.

Fifi sa...

Grattis! Men har det verkligen ALDRIG hänt innan? Inte ens när du nyss fyllt 20? Stackare!

Pankis sa...

Gratulerar... Det var lääääääänge sen jag fick frågan. :(

EnglandsNina sa...

Åh vad härligt! Den känslan. Grattis!Jäklar vad glad jag skulle blir om det skulle hända mig.

Anna sa...

Grattis! Förstår känslan! Nån gång innan 25 började jag säga "du vill inte se mitt legg va" till vakterna när jag gick in på krogen, och de höll alltid med även om jag var där med ett gäng 20-åringar. Man funderar ju på om det kommer nån tidpunkt då man "åldras ikapp" sitt utseende och börjar se yngre ut än vad man är? Fast det vore väl för rättvist.

xl pharmacy sa...

Jag måste säga att jag är så glad att hitta din blogg, trots att jag gjorde det genom en lyckträff. Den information som publiceras här är så underhållande och annorlunda än andra bloggar. Kort sagt, en riktigt fin blogg som jag ska hålla besöka så ofta.