onsdag, oktober 19, 2011

Parmail

Ett fenomen som jag har väldigt svårt att acceptera och ännu svårare att förstå är par som delar mail. Jag fattar det fina med att dela saker. Utgifter, ansvar, säng, intressen, Ica-kort. Men hur kommer man egentligen fram till att det är en bra idé att öppna ett gemensamt e-postkonto?

Jag antar att det är ok om man råkar vara siamesisk tvilling som delar allt (typ inre organ) och bokstavligt talat alltid befinner sig på samma plats som sitt syskon. Men annars är det fan inte kosher. Lite som att dela tandborste.

Jag skulle kanske inte drista mig till att säga att det känns perverst att få mail från t.ex. "fam.karlsson@hotmail.com" och inte riktigt veta vem jag kommunicerar med. Men jag skruvar lite på mig. Varje gång.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns dom som delar facebookkonto. DET är perverst.

niklas sa...

Ring helst, lånad familjemail.

Eller som jag tänkt skriva i nästa blocket annons. Maila helst, lånad telefon.

People are strange som den gode J. Morrison konstaterade för ett bra tag sen.

niklas sa...

Ledsen för särskrivningen.

lilla jag sa...

Sambon och jag har ett gemensamt konto och varsitt eget.

Det gemensamma skaffade vi när vi skulle ut på utlandsresa i över ett år. Dit fick vi alla flygbiljetter, hotellbokningar, you name it. Allt detta skickades sedan också automatiskt vidare till våra enskilda adresser. Från den gemensamma adressen kunde vi även göra hotellbokningar etc.

Väl hemma har vi möjligheten att slippa få reklam och utvärderingsformulär och skit från de företag vi var i kontakt med under resan. Bara att stänga av vidarebefordringen.

Storm sa...

Som arbetande på ett medlemsregister kan jag säga att jag stött på fenomenet fler gånger än någon skulle behöva.

Saltistjejen sa...

Hahhaaa!!! Totally agree! Jag förstår det inte heller. Även om man älskar en person och valt att leva tillsammans med den så innebär det ju inte att man raderar ut sig själv och sin personlighet. Tycker jag...

Anonym sa...

Nja, med tre barn och inställda träningar, dagliga mail från skolan med utflykter, ändringar och att ta med saker så finns det fördelar med att kunna ha en ingång för all informationen. Efter ett tag behöver man vara två för att kunna komma ihåg allt. Frågan är om det gäller "par mail" eller "familje mail", eller är det likställt?

/ Grillfest

Fifi sa...

Eller folk som inte har en egen mail utan använder sin partners.

Karin sa...

Ja men då är ju fam.karlsson@hotmail.com mycket bättre är typ andersochlinda@hotmail.com. Och @Anonym: jag såg också nyligen ett par som delade facebookkonto. Fruktansvärt. VARFÖR gör man det?

mikebike sa...

anonym: ja. herregud.

niklas: haha ja den har man ju stött på. lånad familjemail... hahhaha.

Lilla jag: jag fattar den grejen. En skräpmejl liksom. men då använder ni inte den när ni kommunicerar med era vänner antar jag.

Storm: vilket register om man får fråga :)

saltistjejen: nä av alla saker att dela liksom.

grillfest: samma svar som till lilla jag.

Fifi: haha, låter som ett gubbfenomen.

mikebike sa...

karin: haha ja de är de allra vanligaste. veronika_och_stoffe@hotmail.com, mysanochconny@blablabla.se

Storm sa...

Mikebike: det är ett av alla fackförbund, mer än så säger jag inte :)

Mosstrollet sa...

Jag har en kompis som delar facebook-konto med sin man. Konstigt, ja.

Men det obehagligaste av allt är att kontot är skapat i den gemensamma hundens namn. Profilbilden är av en golden retriver som också kommer med regelbunda uppdateringar om exempelvis när uppätna sockor befinner sig tarmkanalem.

Hunden nämner ofta sin lillasyster, som jag dragit slutsatsen är parets dotter.

Har flera fb-kompisar som har skapat facebook till sina hundar. Är det en växande trend, eller har jag bara lustiga bekanta?

adde sa...

Bra idé där om ett gemensamt konto för t.ex allt som barnen är aktiva i. Det är mail från skolorna, handbollsklubben, fotbollsklubben, gymnastiken med mera. Det blir rörigt när vi som föräldrar måste synka allt med varandra vem som svarat på vilka inbjudningar/aktiviteter.

Men det låter väldigt märkligt att använda det i privata sammanhang. Minns att b.l.a att en stor internetleverantör som standard skrev ens telefonnummer som mailadress när man beställde ett abonnemang.

Caravaggio sa...

Jag ser mest framför mig att det ställer till en jäkla massa problem när det gäller att avgöra vem som egentligen vunnit ett green card eller har möjlighet att göra en sweet (but urgent) deal med Dr. Wilson Okocha från Nigeria.

Anna sa...

Jag håller med helt, har stört mig på detta sedan typ -95 när jag såg det första gången!

Och nej, jag skulle inte dela mejl med min siamesiska tvilling om jag hade en. Såg ett program om siamesiska tvillingar en gång. En av dem hade pojkvän, som dejtade bara henne och inte systern. Att föreslå parmejl för siamesiska tvillingar är som att föreslå att de ska dela partner.

Om vi hade barn så skulle jag propsa stenhårt på att all aktivitetsinfo ska skickas till bådas mejladresser. Kan de göra det för barn med skilda föräldrar så kan de göra det för oss.

viagra online sa...

Tja sanningen håller jag med din artikel, känner verkligen att i varje par måste ha en gräns som anger alla individers integritet.