söndag, mars 20, 2011

3.23

I fredags kväll var det dags igen. Efter några dagars vila från tävlandet och lätt dopad på rödvin, peppars jag mig själv att försöka klå mitt stående duschrekord på 3.49. Jag kände att jag hade det i mig. Det bubblade av spänning i mig.

Så jag väntade ut sambastarna. Förberedde mig minutiöst med att skala bort onödig ballast i form av kalsonger och strumpor som är extremt sinkande tidstjuvar i sammanhanget. Hemligheten är att bara ha ett skal av pösiga mysbrallor, en t-shirt och Bluntstones på fötterna. Sedan packade jag min badhanduk enligt fallskärmsmodellen med shampoo och duschtvål i mitten. På så vis kan jag sätta igång vattnet med ena handen, packa upp mitt lilla duschkit med den andra, samtidigt som jag sparkar av mig mina skor. Vi snackar från påklädd till naken i duschen på sju-åtta sekunder.

Jag kände att jag låg bra till så jag kostade till och med på mig en extra vända med duschtvålen (hey, it's friday) och fem sekunders omotiverad njutning. Jag var på topp och mycket riktigt, när jag vräkte upp min ytterdörr och klev in i hallen stoppade J (tidtagare) klockan på 3.23.

Den känslan. Snabbduscharnas Usain Bolt. Gunde svan kan dra åt helvete med sitt pissrekord. Det är inte ens samma sport när den utförs inom hemmets fyra väggar. Lite som att jämföra triathlon med vårruset.

17 kommentarer:

Erik F sa...

Med badrock/morgonrock istället borde du kunna skala 5 sek av tiden. Eller kanske bara en handduk runt höften? Bra jobbat ändå! Detta är en tid som borde kunna stå sig länge.

mikebike sa...

Erik f: tack ja det är en jävla bra tid. Men jag ger mig inte. Morgonrock blir nästa steg. Handduk runt höften låter lockande men får bli en nödlösning när tiden inte går att pressa mer.

Fifi sa...

Gratulerar!
Vad blir nästa mål? Under 3.0?

niklas sa...

Här har du lite "motivation".
http://tokigamasen.blogg.se/2010/september/gundes-nya-duschrekord.html

mikebike sa...

Fifi: tack! Japp knäcker jag trean blir jag en lycklig man.

Nicklas: Gunde är inte ens med i matchen den satans hemduscharen.

Jo tjena sa...

Applåder till dig!

da bomb sa...

Grymt!! Men det låter som du beträder det vårt- och nagelsvampsbesudlade golvet utan badtofflor!??

Petra sa...

Du är verkligen komplett galen! :-D

Rutan sa...

Gnid in schampot i håret redan hemma, liksom duschtvålen på kroppen.

PappaBand sa...

AHAHAHA... Spänningen stiger och jag ser fram mot våren, värmen, badrock/handuk och krossandet av den "magiska 3-minutesvallen"!!
Din formulering " Gunde Svan kan dra åt helvete med sitt pissrekord." är redan odödlig, och om han visste om att den yttrats skulle han antagligen stå på din farstutrapp iförd enbart handuk opch flip-plops i morgon bitti. Keep the dream alive!
/PappaBand

Johan sa...

När ni väl fått dusch hemma igen borde du kunna knipa rekordet även i kategorin "hemma-dusch"...

emster sa...

jag tror inte du blir ren!

Spader Ess sa...

Precis som Emster så börjar jag oroa mig för din renlighet men jag kan inte annat än som Erik F uppmana till större stordåd med hjälp av morgonrock.

Tar du en riktigt fräsig i Frotté kan du ju även minska själva torkningsprocessen genom att frotteras torr när du rusar hemåt.

adde sa...

Undrar om någon av dina förvånade grannar lyckats fånga din rush mot bastun på film? Får nog hålla lite koll på youtube, ha ha ha.

Li sa...

Du kanske har tipsat om denna. Någon annan kanske har gjort det. Eller så driver du den själv. Bloggen. Men för att bespara dig risken att missa den, så kommer här en länk: http://whitetrashoftheday.blogspot.com/

Fisan sa...

Mike!
Hittade den här bloggen och tänkte på dig:

http://katastrofalaomslag.blogspot.com

Om du inte läst den innan och du verkligen, verkligen gillade mitt tips så vad sägs om att göra mig en tjänst?

Annonsera efter en snygg karl med liknande humor.
Jag börjar bli desperat...

Jäger sa...

En annan grej som du skulle kunna ge dig på är torkmetod. Gunde hade ju även ett välutvecklat system för detta som, om minnet inte sviker mig, gick ut på 5 torkinstanser/handduksposer.