onsdag, februari 09, 2011

Semmelmannen

En god vän till mig har äntligen gjort slag i saken och startat en semmeltestarblogg som är fullkomligt delikat i sin briljans. Hans identitet är ännu okänd för de flesta, bara ett fåtal är invigda i hans hemlighet, men precis som sin blogg rör han sig över Stockholm under namnet "Semmelmannen". Han är semmelrikets egen Bruce Wayne som med rättvisan (och en slynig plånbok) som enda medel är på jakt efter den perfekta temlan. Typ.Från den 1:e februari ända till självaste fettisdagen kommer han testa minst en semla om dagen och recensera den. Seriöst, detta är ta mig fan ett av de bästa initiativ jag har hört talas om. Särskilt i tider som dessa när det stökas, bråkas och lids så förbannat runt om på klotet. Jag förklarade genast att jag var avundsjuk på hans skapelse och tjatade om att få hans välsignelse att öppna filial i 031-området. Om allt går som det ska kan jag komma att starta upp göteborgskontoret redan nästa år, och vem vet, kanske kommer Semmelmannens imperium ha biffat upp sig och blivit rikstäckande om några år. Semlornas egen Guide Michelin. Man kan alltid drömma.

Nåväl, nu handlar det om originalet.

Semmelmannen är den enskilt roligaste entusiastblogg jag har läst. Jag älskar själv semlor och känner både vördnad och stor respekt för detta bakverks gudomliga skapelse. Ofta kan jag drömma återkommande gräddiga semmeldrömmar, redan från säsongsavslut till försäsongen. Ändå kan jag inte låta bli att skratta så att det nästan kommer kiss när jag läser Semmelmannens alldeles underbara formuleringar och detaljnörderi. Den bästa humorn är ofta sprungen ur det djupaste allvar. Glöm aldrig det.

Nu ska jag sluta tjata och låta er njuta. Läs semmelmannen här. Det kan vara det bästa beslut ni tar i hela ert liv.

19 kommentarer:

Skitsur sa...

36 semlor på en säsong, då är man uppe i högsta ligan och spelar. Har semmelmannen en mailadress så skickar jag en inbjudan!

http://semmelracet.se/

Jonna sa...

Briljant! Varför kom inte jag på det här först? Semlan är ju det ultimata bakverket.
När jag var med barn hade jag semmelcravings från oktober och jävlar vad jag åt när säsongen väl kom igång (jobbade på konditori då).

Värnamobloggen sa...

Ett lysande initiativ!

Här i kategorin "Mat i Värnamo" gjorde jag några semleprovningar förra året.

http://mingataistan.blogg.se/category/mat-i-varnamo.html

Anonym sa...

Jag skulle vilja ha samlag med en semla...

Semmelmannen sa...

Tjena Skitsur.
Jag är gärna med i semmelracet!
Mejla inbjudan till semmelmannen@gmail.com

mikebike sa...

Skitsur: skulle tro han tar hem guldet.

Jonna: ja precis det tänkte jag med. Så enkelt, så briljant och så fantastiskt jävla roligt skrivet.

Värnamobloggen: Ja verkligen. han maxar kan man säga. :)

B sa...

Hua! Nån måste verkligen förklara det här med semlor för mig för enligt mig är den en av människans vidrigaste skapelser...

adde sa...

"Och på den sjunde dagen var det så dags att ge efter för opinionen. Rösterna är många som vill framhålla Gunnarssons som Stockholms allra förnämsta tillverkare av detta ädla bakverk. Är det tomma ord?"

Ha ha ha, vilken fingertoppskänsla han har för att bygga upp ett intresse.

Karin sa...

Om du blir ledare för göteborgs-falangen vill jag efterlysa en noggrann analys av om bullen är URGRÖPT eller om mandelmassan bara ligger ovanpå. Mycket viktigt men ACK så sällsynt. Tycker i princip att det inte är värdigt att kalla det semla annars. Så här ska det gå till: gröp ur (gärna till en lövtunn botten), blanda urgröpta skrufset med mandelmassan (och kanske en nätt skvätt grädde för bra densitet), fyll tillbaka i hålet igen.

rikard sa...

Kan tipsa alla Göteborgare om butikssemlan från Johnséns bageri. Runt lock visserligen, men mandelmassan innehåller oskalad hackad mandel! Mycket uppskattat.

Robbelibobban sa...

Kommer det en bantarblogg efter tro?

mikebike sa...

B: tja, låt semmelmannen göra det jobbet :)

adde: ja, han är bra. han jobbar i samma skrå som jag :)

Karin: ja vi får se vad som händer. be semmelmannen om ett special-inlägg vettja.

Rikard: butikssemla med kvalité alltså. ovanligt.

Robbelibobban: behövs inte. det är det som är hans superkraft. Jag har sett det med egna ögon, han körde samma grej (utan blogg) förra året.

Fifi sa...

Strålande idé!
Jag kommer dock aldrig att besöka hans blogg eftersom jag totalt saknar karaktär när det gäller semlor.

Myaraq sa...

Jag tänker ju upp alla mina nuvarande yrkesmål.

Jag ska bli semmeltestare, jag med.

mikebike sa...

Fifi: det har jag med. Men gå dit och läs, grymt roligt.

Myraq: jag blir både glad och ledsen av hans blogg. glad för att den är så bra och ledsen för att den är så bra (för att man inte kom på det först)

D sa...

"Semmelmannen tänker inte, han agerar."

BRILJANT!

Anonym sa...

Fransmannen Ducoin i majorna gör de bästa semlorna, välgräddade.

besser wisser sa...

Hur går det med träningen? ;)

Margherita sa...

Ska du testa i Göteborgsområdet MÅSTE du även ta dig lite norrut och testa Jörlanda Bageris semlor. Helt sjuuuuuuuukt goda! De blandar ihop grädden och mandelmassa, helt fucking underbart!