tisdag, februari 22, 2011

Lådhitler

Det sämsta med att ha katt är den förhatliga kattlådan. Sedan vi blev ett tvåkattshushåll verkar det dessutom råda exponentiell tillväxt i deras tarmproduktion, vilket innebär att vi allt oftare får tvingas genomleva den degraderande känslan som uppstår vid varje lådtömning. Som om det inte vore nog verkar Frallan ha kommit överens med Ryssland om att på sig rollen som nitisk lådinspektör och närvarar därför numera vid varje tömningstillfälle. För att kontrollera att det går rätt till. Det kvittar när man gör det och var han befinner sig. Så fort hans hörsel registrerar ljudet som uppstår när den lilla bajsspaden letar sig ner i kiselsanden, kommer han rusande som ett stridsflyg och placerar sig som en liten sträng führer snett framför lådan. Det stör mig. Som fan.Bevakningsuppdraget verkar utan konkurrens vara hans högsta prioritet i livet. Som vore det radioaktivt kärnavfall (vilket det i praktiken mycket väl skulle kunna vara) jag hanterar. Noggrant iakttar han hela processen. Följer i detalj skopans rörelsemönster från sand till påse och från påse till sand. Varje liten avvikelse i flödet registrerar han blixtsnabbt och markerar direkt sitt missnöje genom att etablera ögonkontakt. Jag avskyr hur han med bara blicken lyckas förmedla: Vaffan tror du att håller du på med din lilla bajsskyfflare? Skärp dig nu för helvete! Och jag bara lyder.

21 kommentarer:

Fifi sa...

Sån där är Blixa också. när Zoom går på lådan står han slugt och väntar utanför, ibland stör han till och med Zoom , slår honom lite och så. När vi går på toa vill han följa med och så fort lådan ska göras rent är han där och inspekterar.

sucram sa...

Ha ha!

Jag skrattar fortfarande .... Så jäkla uppiggande läsning. Jag kan faktiskt känna igen mig från när jag hade katt som liten. Ett tag hade vi tre, det var hel galet i bland.

Anonym sa...

Vår katt gillade att utföra sina behov direkt efter tömning. Helst innan man ens hunnit ut ur rummet, som för att säga "Nu får du börja om från början." Kattskrälle.

/Janus

CINDERALLEY sa...

Alltsa, jag markte ocksa det dar nar vi skaffade en andra katt. Rent logiskt tanker man ju att bajsproduktionen borde fordubblas - tva katter ar ju dubbelt sa mycket som en katt - men nej, den typ femdubblas. Jag forstar det inte.

TinaLinaTiny sa...

Jag har en likadan här hemma, minstingen här med. Han måste dessutom in & både skita & kissa direkt när lådan är städad.
Som ett stort jävla "IN YOUR FACE".

Den hemska tvillingen sa...

Ja, så där har vi det här också.
Och en av den adopterar min ena toffel och åker runt med den. Hur skoj som helst ju!

adde sa...

Kanske tangerar det känslan när man med sin hundbajspåse lägger handen runt och greppar jyckens varma avföring? I det läget undviker jag hans blick, det hade liksom blivit för mycket.

Fisan sa...

Du ska vara glad att du bara har en inspektions-hitler.
Mitt äckelskrälle till katt tycker det är helt perfekt timing att lägga värsta stink-kabeln samtidigt som jag börjar tömma lådan.
Han kan inte vara som alla andra katter och vänta tills jag är färdig. Nej nej.

Vet inte om jag ska ta det som "här matte, du kan ta det här också när du ändå håller på" eller "bara så du vet så är -gnhhgrymtklämklämpustpruuuuutt - det här precis vad jag tycker om dig".

Vi har ett väldigt udda förhållande jag och min katt.

Blå Ängel sa...

Ja, som många före mig här, så har jag precis likadant hemma med 2 små missar.
Inspektion - av båda!
Och så,när jag har mockat färdigt, då sätter de sig fint och klämmer ut lite mera.

Anonym sa...

Varför låter du katten titta på? har ni ingen dörr?
:-D

Jo tjena sa...

Det här inlägget gjorde mig bara ännu mer övertygad om att katter är utav ondo.

Kattis sa...

Skrattar halv ihjäl mej. Vi köpte ny kattlåda när vi hade renoverat badrummet, en sån där med tak och lucka. Toppen, tänkte vi, nu slipper vi all jävla kattsand på golvet. Ha ha, trodde vi. Hasse krafsar ännu värre nu, på takets insida, väggarna och jag vet inte vad, det låter som det vore jordbävning, fattar inte hur han bär sej åt och ljudet gör oss galna, särskilt eftersom han helst går vid 4-tiden på morronen. I helgen flyttades kattlådan till rummet längst in i lägenheten med en ljuddämpande matta under.

mikebike sa...

Fifi: ja vaffan är det med de små liven?

sucram: ja det är det verkligen. galet alltså :)

janus: ja de vill dyka i som joakim von anka i sitt kassavalv.

cinderalley: nä vad är grejen, triggar de varandra?

tina: åhhh ja vilken makt de har att förnedra.

tvillingen: ok.

adde: det är dubbel förnedring. man ska aldrig behöva känna värmen från någon annans bajs.

fisan: hahaha det är så jävla arrogant.

blå ängel: sisyfosarbete.

anonym: nä.

jo tjena: haha. just den delen har inget gott med sig.

kattis: ja det där jävla nattlivet tar kål på mig.

Anonym sa...

Tänkte dela med mig av SNL skid. Hoppas den kan vara till nytta

http://www.hulu.com/watch/2325/saturday-night-live-litter-critters


/ Grillfest

Fortfarande lycklig sa...

Skrattar så jag nästan kissar på mig. Precis så där är det hos mig också! Lillan står och glor alt försöker leka med spaden. Och sand på golvet ALLTID, hur ofta man än sopar. Så fort jag har sopat rent så går minst en av dem ner i lådan och bara nöjeskrafsar så det sprätter åt alla håll.

Fina sa...

Katter ska väl helst vara ute kan man tycka. Han man katt inne får man ta skiten.

mia sa...

Ja jag har en kanin som går på låda. Han gillar också att inspektera när man ska till att göra rent. Och blir det inte bra nog, så biter han tag i lådan och vänder upp och ned på den.
Våra husdjur är underbara :))

Jenny sa...

Ta det här hånet från en utekatt då: det första Siggfürsth gör när han kommer IN efter att ha varit UTE, med hela kvarteret som kattlåda, är att dansa direkt in till kattlådan och tömma sig. Så jävla respektlöst.

Katarina sa...

Helt underbart. Och jag var två.... Fast min Svante vill gärna kontrollera innehållet på spaden oxå, det kan ju gå att återvinna på något sätt.

Johanna sa...

Jag förstår dig verkligen, det gör jag. Men sedan jag förra året passade en hund i ett dygn, och tvingades ta upp den varma mjuka korven från marken och sedan bära runt den i påsen en stund, med omodelbara kräkkänslor, så kan ingenting som har med kattlådor att göra vara så hemskt längre.

(Jag hade nog fått för mig att hundbajset var kallt och hårt och luktfritt när det kom ut, men nej.)

Vittran sa...

Haha!!!!!
Tur att våra små raringar som är sju till antalet helst går ut.
Ha en bra kväll!!!!