måndag, februari 15, 2010

Det här får jag egentligen inte blogga om

Men eftersom J skändar mig gång på gång i sin lilla blogg tar jag tillfället i akt. Igår gick vi till videobutiken och hyrde film. Jag fick välja en, J en och så valde vi en gemensamt. J valde Sommaren med Göran, något hon vid upprepade tillfällen under kvällen ville få bekräftat som "vår lilla hemlighet". Yeah right!

Jag vet exakt vad hennes naturliga reaktion på det här inlägget kommer vara så jag tänker förekomma henne. Mitt val var den nya Beck-filmen. Japp, det är skit på hög nivå men jag står för det. Jag älskar det smutsiga i att punda svensk krim. Jag hoppas verkligen inte att det kommer fler orgier i Gunvald Larsson nu. Jag är så trött på Persbrandt att jag håller på att spy. Ändå kan jag inte motstå att hyra när jag får syn på en jävel i hyllan. Det är som ett dåligt gift. Egentligen är det bara Irene Huss-filmerna jag nobbar i genren. Men så är ju de dåliga på en alldeles abnorm nivå också.

I alla fall så tycker jag att det är fint att J har en sådan bredd att hon ena dagen kan vara sugen på filmer som Hunger eller Das Weisse Band för att i nästa veva hyra och uppskatta Sommaren med Göran. Jag tyckte också att det var mysigt att sitta i soffan och titta på något helt ångestbefriat. Men där drar jag också gränsen. Götakanal-uppföljarna vägrar jag att hyra. Dom får hon titta på när hon är ensam hemma om hon prompt måste se dem.

11 kommentarer:

Markattan sa...

Hehe, nu var du riktigt taskig mot J. Hälsa henne att det är okatt kolla på skit, vilket ju du bevisar varje gång du hyr en Beck...

Markattan

Markattan sa...

ok att....

Johan sa...

Hehe. Irene Huss-filmerna är fantastiskt dåliga. Filmatiseringarna av Läckbergs filmer är också dåliga, men naturligtvis inte i "Huss-klass". Dessa filmer får mig dock att förakta svenska deckare - vilket får mig att förakta stora delar av svenska folket, då de läser dessa böcker. Inga större belägg således för att böckerna är kassa - men det är ju fantastiskt skönt att få generalisera ibland...

Daniel sa...

Jag kan fnissa med henne till götakanalfilmerna. Så får du se på beck å ta en prilla.. och en öl.

Miss Muffin sa...

hahahaha... vilken liten skämtare du är. förstår inte varför du skäms så för att stå för dina val av filmer. beck, wallander, irene huss, vi hade i alla fall tur med vädret II, johan falk (alla!) m.m. m.m.

David sa...

Vilket var det gemensamma valet då?

mikebike sa...

Markattan: äsch! :)

Johan: ja svenska deckare är väl per definition rätt lökiga. Vet inte vad det är med krim på film. men jag gillar't... eller fan oftast sitter jag bara och stör mig. men det är väl en del av tjusningen.

Daniel: well...

Muffin: i hear some lips flappin here. jag står ju för min krimådra.

david: the international.

Spader Ess sa...

Sommaren med Göran behöver inte oroa sig för Piratmarknaden, den var så jäkla usel att man får vara glad om om någon ens vill fulkopiera den.

Så jag antar att det kommer en
"Göran, sommaren efter" eftersom det verkar vara så Svensk Film arbetar runt usla komedier.

Miss Muffin sa...

Jag tänkte mer på att du kan erkänna att du tycker att det är storartad kvalité på dem. Du erkänner öppet att du tittar på dem - men inte att du tycker att det är det bästa i dramaväg du sett. För det tycker du ju.

slowmotion sa...

Ångestbefriat?! Den dryper av ångest, dåliga prestationer på ALLA plan och annat vidrigt som kommer i dålig films kölvatten. Riktigt dålig eftersmak i munnen efter att ha blivit flygplansmatad med den rövrullen.

Anonym sa...

Men sluta kokettera! Vi har väl fastslagit i tidigare diskussion att ni minsann inte är elitistiska och tycker att saker som "vanliga människor" gör är helt ok.

Jag gillade också sommaren med Göran som info, blev dessutom lite småkär i Mirja Turestedt.