torsdag, maj 14, 2009

Mikrohinder del 1

Jag köpte linsvätska på Apoteket. Det har jag alltid gjort. Nästan. Flaskorna har sett likadana ut i stort sett hela tiden men linsfodralen har ändrat modell till och från. Jag har aldrig gillat det. Varje gång jag sliter upp kartongen och upptäcker att de ändrat formen så har det känts som en otrevlig överraskning. Ingen världsomvälvande men det har alltid stört mig lite. Det rubbar mina förväntningar och det gillar jag inte. Särskilt inte på morgonkvisten. Dessutom förstår jag inte själva poängen. Varför ändra på en sådan produkt. Den fyller sin funktion. Det är en totalt lågintressant produkt. Ingen jävel bryr sig om sitt linsfodral så kan inte bara låta de där små linsbehållarna vara som de är. De blir ju knappast så jävla mycket bättre, inte så att man ramlar av stolen av upphetsning. Tvärtom.

Men nu har de inte bara ändrat utseendet igen. De är numera gjorda av transparent plast istället för vit vilket för mig med svag ledsyn är en fucking katastrof. Imorse satte jag för andra gången på en vecka in fel lins i fel öga (vilket skapar en läskig dubbelsyn) bara för att jag inte kunde avgöra om det stod L eller R på locket. Jävla piss. Transparenta linsfodral. Jag sätter en tusing på att det var nåt litet as med perfekt syn som kom på den idén. Eller en komplett dåre.

Nej, det handlar inte om en det-var-bättre-förr-förmaning. Så jävla gammal är jag inte (än). Det är bara det att det är just sådana små värdelösa mikrohinder i vardagen som gör mig trött. När de läggs på hög får jag lust att gapskrika och göra någon form av uppror.

Känner ni igen känslan? Vad har ni för mikrohinder som sätter en brun kant på dagen?

30 kommentarer:

Go gôbbe från Götet sa...

Faktum är att vardagens kant blir i mitt fall brun när jag emellanåt konstaterar, att någon i hushållet flera gånger i rad missat att krama ur disktrasan ordentligt, varvid den efter ett tag luktar så j-a illa, att jag inte ens vill ta i den - disktrasan alltså.

Vad skall jag då torka av bordet med?! Skjortärmen?!

Nä, f-n asså!

Go gôbbe

Gargravarr sa...

Trodde jag var ensam.

Bio - Varje gang jag gar, blir jag pamind om att jag borde laddat ner filmhelvetet. Varje gang sitter det nagon och prasslar med en pase, smaskar pa sina popcorn. Varje gang skall nagon langst i mitten av raden ga pa toa.

Snabbmatstallen - Ar det mindre vetande manniskor som soker jobb dar? Eller blir man mindre vetande efter nagra veckors anstallning?

Mobiltelefoner - Manskligheten kan satta en manniska pa manen (Blev tvungen att dra den gamla klassikern). Manskligheten kan bygga ubatar som utstar enorma mangder tryck (sa stort tryck sa att manga ingenjorer inte riktigt vet vart de ska ta vagen nar de laser om det). Manskligheten har skapat "cosmonova"! Men det gar faan inte att bygga en mobiltelfon som haller ihop mer an 6 manader.

Nemo sa...

Mänskor som mobilblottar sig på spårvagnen - helst på främmande språk; då förstärks vansinnet av att jag inte ens har möjligheten att tjuvlyssna - bara drabbas av en mäsnka som gastar planlöst rakt ut, med en liten pruttig Nokia vid kinden som enda alibi.

Bonusirritation: samma som ovan med blutooth

Fabbe sa...

varför ska kaviartubar vara gjorda i den där jävla plåten som gör det till en fight varje gång det börjar närma sig slutet. Kan man inte göra skiten i samma plast som tandkrämstuberna och dessutom ha dom små jävlarna stående så allt samlas vid öppningen! Snubbarna som gjorde jobbet åt Colgate och dom andra borde kunna göra feta pengar på Abba om dom bara kunde pitcha sin grej åt dom.

Lida Sicovit sa...

åh, min tillvaro brunkantas av så många mikro- såväl som makrohinder att här inte finns utrymme nog att nämna dem alla. det är väl kanske därför jag har en egen blogg, tänker jag. :)

Lida so sick-of-it.

Anonym sa...

Inte på tal om mikrohinder, men om denna genomskinliga plast du talar om... lade du dessutom märke till att de satt en liten fin röd rand på flaskan som talar om när linsvätskan snart är slut... som om jag inte kan se det själv utan rött streck nu när flaskan är genomskinlig... blev trött!

Jojjo

Anonym sa...

Offentliga mobiltelefonsamtal på skrik-rakt-utvolym är vardagens bruna hinna.

-Luca

Hälsporren sa...

Just nu? Att mitt webmailkonto helt plötsligt har en chatt inbyggd - som inte verkar riktigt klar nu när de launchade den - och den tar upp en massa skitminne och grejer. Och - det går inte att ta bort den heller, utan den bara dök upp helt plötsligt en dag, vare sig jag ville eller inte. Irriterande. Jag har tillräckligt mycket med håll-kontakten-verktyg - behöver inte en ny, pådyvlad, jobbig sak.

Lyckliga Hon sa...

Åhå, nog det finns det sådant alltid.

Till exempel:

Såna där plastförpackningar som spricker helt okontrollerat och gör att müslin (eller vad det nu är) hamnar överallt utom i burken.

När någon har satt i en soppåse som inte passar i hinken utan är mycket mindre, så att när den är full av sopor går det inte att knyta ihop den utan man måste gräva ur lite av det som ligger överst. Och det är nästan alltid ett kaffefilter och resterna av kattens mat.

(Anar en hang up på påsar här)

Anonym sa...

Nötter som har den totala avsaknaden av det vett normala människor är utrustade som åker buss men främst spårvagn i vår eminenta stad.
Vaför i hela heskuttas namn MÅSTE man knô sig på alt blockera dörrarna så avstigande inte kan komma av innan man tränger sig på! Dessa puckon, som helst två i bredd, måste gå på när man själv står som en laglydig medborgare och väntar snällt på att dörrarna öppnas och sen blir brutalt tillbaka knuffad och försöker febrilt ta mig fram till dörren så jag skall hinna gå av vid den hållplatsen jag skall gå av vid!

// stina

Oooorka!? sa...

Allvarligt...
Kan du inte bara skriva L resp R med en märkpenna?
Nu har du till och med möjlighet att välja egen färg på dina bokstäver! hahahahah

Fisken sa...

Oh! En utmaning! Jag är expert på att reta mig på smågrejer...men det som gör mig yxtokig just nu är min mobil. Den har en pekskärm vilket är helt ok, men när man ringer och råkar lägga kinden mot så lägger den givetvis på...
(Ja jag vet att man oftast har handsfree och att det är ett I-Landsproblem men allvarligt: HUR-DJÄVLA-SVÅRT-ÄR-DET-ATT-KONSTRUERA-DEN-SÅ-ATT-SKÄRMEN-LÅSES-AUTOMATISKT-NÄR-SAMTAL-PÅGÅR!??)

Anonym sa...

min polare brukar spontanvisa rövhålet, det stör mig mycket. också fisa i handet å mylla mig med det.
jag hämnas genom att olla hans olika saker,,, som mobil,tandborste,"tränings vattenflaska", då mår jag bra

/diger

TinaLinaTiny sa...

Jag gillar att äta nötter. Hasselnötter. & så tar man en nöt, helt ovetande, & den visar sig vara rutten! Huhh! Hemskt är det. & det värsta är att man i de allra flesta fall inte kan ana det genom att bara kolla på nötterna..

Anonym sa...

"Det är en totalt lågintressant produkt. Ingen jävel bryr sig om sitt linsfodral..."
Hmmmm

Tommy sa...

När man handlar med scanner och kommer till mjölken. Lägger ner den i påsen och krossar salladen eftersom alla affärer kräver frukten först. Vet inte om det är fel på mig som kräver scanna eller affären? Troligtvis min 30+ scanning

Grovt Initiativ sa...

spara några gamla och koka dem om det känns som de samlat bakterier. jag har lagrat på mig några med olikfärgade för l/r - de är toppen!

Ida sa...

Något som stör mig varje morgon är då jag ska bädda sängen och måste dra ut den från väggen för att överkastet ska hänga ned på sidorna. Lyckas alltid komma i osynk med detta så jag måste dra fram och tillbaka sängen flera gånger innan jobbet är gjort och även om det inte är speciellt jobbigt så är det frustrerande att veta att man gör samma bäddmisstag varje morgon istället för att komponera en bra och effektiv strategi.

Och detta tar ju trots allt bara 30 sekunder ungefär.

Moppe sa...

att det är så vansinnigt svårt att avgöra hur mycket yoghurt som finns kvar i tetrapacken att jag var och varannan dag står med två matskedar yoghurt i tallriken och en hungrig mage som fan inte blir mätt. kanske skulle införskaffa en sån där bag in box-mätare och ha den i kylen för frukostmaten?

adde sa...

Idag på hemvägen från jobbet körde jag i ytterfilen eftersom jag körde lite snabbare än de i innerfilen. Alla i ytterfilen körde lite snabbare än dom i innerfilen, inget konstigt med det.
Då kommer en skön kille och passar på att köra om mig på insidan i en väldigt kort lucka bland bilarna i innerfilen. Jag gestikulerade så vilt att jag slog backspegeln ur läge. Sen låg han där, precis framför mig, eftersom det var rusningstrafik och en omkörning ger noll och ingenting.

Detta är inget mikrohinder. Hade jag haft en bazooka skulle jag prejat honom, slängt ur honom på marken, skjutit en granat i bilen och sedan kört upp röret där solen inte skiner på killen.

Så arg var jag. Men medans jag dagdrömde ovanstående förnedrade jag honom istället genom att stanna 8 meter bakom hans bil vid nästa trafikljus. Då skrattade jag igen.

tmw sa...

Tommy: Vadå kräver frukten först? Det finns väl inga jäkla regler om i vilken ordning man lägger upp varorna?

Givetvis med undantaget av smarta kunders egen regel att ta det tunga först så att lätta och mjuka saker inte krossas på slutet av varubandet.

tmw sa...

Ehh...aha, när man handlar med scanner var det visst. Sorry :-)

Daniel sa...

Vilket elände till i-landsproblem.

Tycker personligen det var bättre förr!

t.b.f.t.e. sa...

Inget världsomvälvande? du hetsar ju upp dig som fan över det... Men jag hatar också den här senaste modellen.
Har du förresten märkt att de är lite vidare nuförtiden så man måste använda mer vätska för att dränka linsen?

Anonym sa...

Faktum är att vardagens kant blir i mitt fall brun när jag emellanåt konstaterar, att någon i hushållet flera gånger i rad missat att krama ur disktrasan ordentligt, varvid den efter ett tag luktar så j-a illa, att jag inte ens vill ta i den - disktrasan alltså.http://experienceno1.blogspot.com

malla sa...

engångslinser kanske? :)

Anonym sa...

När flexdatorn på jobbet hänger sig, jag är svettig, sur och lite bajsnödig efter cykeltur i motvind. Då är sammanbrottet nära. Är dessutom kaffet slut så är det katastrof.

Anonym sa...

När man precis varit och björnat och upptäcker att toapappret är slut. Händer inte ofta men då det händer ligger man väldigt.. brunt.. till.

mikebike sa...

Hahaha... väldigt roligt. Alla har sina mikrohinder i vardagen. helt olika grejer också. det känns fint. det gör att jag kan bejaka min irritation istället för att försöka bekämpa den. jag har en sjö att ösa ur :)

Anna J.D. Jacobsson sa...

Byt linsvätska! Extend har olikfärgade lock till sina dosor. Förövrigt har jag lite svåprt att förstå hur du kan välja att gå till apoteket mer än i absoluta nödvändighet, det är som att be om irritationsmoment...