onsdag, april 22, 2009

Saker som upprör

Jag gick precis för att ta min sedvanliga eftermiddagskopp av besvärande oaptitligt kaffe ur företagets industrikaffemaskin. För att dämpa sviterna från de värsta svallvågorna av garvsyra brukar jag även norpa en singoalla. Det är en fin stund när jag sitter där med koppen och läppjar på drycken som skulle kunna vara bryggd ur lucifers anus och håller i den fina kakan med sin cirkel av högblankt sylt i mitten. Mer lyx än så krävs inte för att jag ska kunna känna mig lite nöjd med livet. Det gör mig lugn och tillfreds.

Men så finns det tillfällen när ritualen störs. Det är bland det värsta jag vet. Balansen rubbas och jag sätts ur spel. Som alldeles nyss. Precis när jag skulle till att hugga in i denna ynnest av kakbehag så skådade mitt CSI-öga ett stort snuskigt tumavtryck mitt i syltcirkeln. Alltså jag höll på att smälla av. Någon jävel här på jobbet har alltså varit och rotat runt med sina labbar i kakburken och helt obrytt tummat syltet på en kaka utan att omgående förpassa den från dess plats bland övriga kakor. Har ni hört på maken sådan ogenerad försumlighet? Fy fan säger jag bara.

Inte nog med att det försörde min stund. Det gjorde mig uppmärksam på att man inte kan ha en jävla aning om vad kakorna varit med om för resa före man parkerar dem i sitt gap. Så jävla upprörande.

Hade jag haft större inflytande på det här bygget hade jag gått till botten med det hela. Jag hade lagt kakan i en sådan där liten bevispåse och skickat den till Schweiz eller nåt, satt upp en DNA-profil, tagit reda på vem den skyldige är och gett vedebörande topp 10 minuter att tömma sitt skrivbord. Rakt av. Då kanske kakmarodören hade lärt sig att respektera gänse kaketikett i fortsättningen.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Jävligt dirty

Jag, Mamman sa...

Ni får väl helt sonika anamma samma renhetsteknik som finns på djurparkena där barnen får klappa getterna: sätt upp en flaska handsprit med pump så alla får sprita sina händer innan de kör ner sina tangentbordsinfekterade nävar för att röra om i kakburken.
Passa på att pumpa en klott i kaffet också så blir det kask av den trista kontorsjavan.
Ha en bra kväll. =)

Medialomaniac sa...

Hoho, så utomordentligt vidrigt! Lätt i klass med ett litet krulligt hårstrå.

Att syltytan på Singoallakexen dessutom påminner en hel del om de där små bakterieodlingarna gör ju inte saken ett dugg bättre.

ls sa...

På tal om upprörande:
http://www.gt.se/nyheter/1.1542790/har-handlar-du-billigast-mat-i-goteborg
Väcker sköna minnen, eller hur?

Johanna sa...

När jag såg rubriken i min feed, trodde jag att du skulle berätta att du precis duschat - och tagit på dig kalsonger med slapp resår.

30+ sa...

Det var säkert ditt eget tumavtryck. Jag har hört från säker källa att du brukar stå och klämma på bröd i butiker, ditt tafsande as.

Milla sa...

Verkligen upprörande.

Mr Elway sa...

Mike!

Vad du behöver är detta:

http://www.youtube.com/watch?v=RzToNo7A-94

Terry Tate Office linebacker. Be chefen slå snubben en signal!

Maria sa...

Nejnej, saker som upprör är inte kakor med fingeravtryck - inte alls på samma sätt som Partille-Johnnys i alla fall. Perspektiv tack! (Tänk på att det är de som kommer att vara din dotters innebandytränare osv.)

adde sa...

Åt du upp kakan ändå medans du satt å tänkte ut allt det där med Schweiz och kakans kringflackande liv?

Apropå handhygien är det nog bäst att inget veta. Usch! Jag blir mer och mer äckelmagad för varje år har jag märkt. Antingen får man låta bli eller så kan man ju köra en gammal semesterklassiker: en sån där liten dvärgflaska fickljummen Underberg varje gång man äter något.

Anonym sa...

Vad får dig att tro att det är nån av dina kollegors tumavtryck? Jag tror att det är Singoalla själv som planterat det.

Industrikaffe och högblank sylt -- är det livskvalitet det..? //Robban

Donny Hedlund sa...

Men Singoalla är ju en vidrig kaka. Tacka vet jag Ballerina. Kunde på toppen av min karriär trycka i mig två hela paket på en enda sittning.

Kalla Kåre sa...

På Göteborgskex i Kungälv (!) jobbar det garanterat en hel hoper Partille-Johnnys. Det är säkert en sådan som har ollat ditt singoalla med sitt skrovliga organ och du förväxlar avtrycket med en tumme. Du får köpa egna finkex i fortsättningen är mitt tips.

mikebike sa...

anonym: som fan.

mamman: hmmm, lockande ;)

medialomaniac: japp närapå pubisvarning.

ls: jag vågar inte kolla. säg inte att det är netto?

johanna: don't go there ;)

30+: jag vet nog vad det är för tvivelaktiga källor du hänvisar till. skulle inte förlita mig en sekund på sån skitfakta :)

milla: verkligen!

elway: haha ska kolla.

maria: shit, säg inte så.

adde: its a matter of fact. det gjorde jag faktiskt. så jävla arg var jag :) gammal semesterklassiker? haha hur gammal är du killen?

robban: det kan vara det. allt handlar ju om just då just där. i en annna situation kanske det inte hade varit det :)

donny: ser man på. vilken skrytgrej va ;)

kalla kåre: åh fy fan. vilket fruktansvärt bildspel du satte igång nu;)

Anonym sa...

"Bryggd ur lucifers anus" är fan imig den bästa beskrivning jag hört om svenskt kontorskaffe. Jag har nog testat de flesta varianter och det finns inget som smakar som kaffe kan smaka.

Mvh/Exilväschötten

Martin sa...

Utöver ditt helt underbart halvgalna sett att reflektera över dagens alla små livsöden och historiska händelser, tänkte jag bara retas lite med dig och säga det att hade det inte varit fantastiskt jobbigt, om att när du gott till botten med det hela att det visade sig att det var ditt avtryck på kakan ;),

Fortsätt på samma sätt broder, en aldeles underbar känsla att läsa din blandning av akademiska och mindre akademiska srpåkbruk, Ger alltid ett litet lende och förgyller tillvaron för många på samma sett som luciferc anus kaffe och en kaka (i alla fall innan den här insidenten) fögyller ditt liv.

mikebike sa...

exilväschötten: nä visst är det så. konstigt egentligen.

martin: tack för din kommentar. den gjorde mig glad. Mycket roligt att höra.

En Tråkigare Blogg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.