onsdag, november 26, 2008

Baader-Meinhof-ligan och jag

Jag har lyckats skaffa mig ett jävligt konstigt förhållande till Baader-Meihnhof-ligan.

Jag har ända tills ganska nyligen (när jag såg filmen) haft väldigt dålig koll på dem och alla galna händelser omkring Röda armé-fraktionen (RAF). Det enda jag kunnat sammankoppla dem med är egentligen Bo Holmströms legendariska rapportering i samband med ockupationen av den vässttyska ambassaden, i Stockholm 1975. Det och att jag i en diskussion med min flickvän seriöst dryftade ett tankespår kring ifall Baden Baden-stolens ursprung möjligtvis kunde ha någon form av koppling till Baden-Meinhof-ligan (japp, ibland känner jag mig själv våldsamt utvecklingsstörd).

Idag var jag och min arbetsgrupp på ett möte. På det mötet fanns också en mycket märklig man. En udda fågel i reklamsammanhang, eller i alla sammanhang för den delen. Han var allmänt trumpen och negativ under hela mötet, som handlade om att bidra med kreativa inspel. Jag kände att jag hatade honom och jag tror faktiskt att alla i rummet hatade honom. Även hans fru (hon var inte med på mötet men jag är ganska övertygad om att han inte är het skit på hemmaplan heller).

Efter mötet diskuterade vi den märkliga mannen. Plötsligt drar min kollega A i med ett alldeles mästerligt lur, lika kraftfullt och oväntat som idiotiskt, och jag går på en terrorrelaterad nit. Igen.

A: "Men ni vet att han var anhängare till Baader-Meinhof-ligan va?"
M: "Hahaha... ja just det" (fnysning)
A: "Det är sant" (med orubblig seriositet i ansiktsuttryck och röstläge)
M: "Vaaa!? Är det SANT?"
A: "Nä det är klart det inte är. Idiot."

Min medfödda skepsis har utvecklat en slags kondom mot lur i ett första läge. En kondom som spricker så fort någon står på sig i presenterad "fakta" med någon form av WOW-faktor. Där stod jag med öppen mun. Lurad och än en gång förnedrad i den där jävla Baader-Meinhof-ligans fotspår. Det förföljer mig.

14 kommentarer:

Caravaggio sa...

Hahaha vilket härligt förhållande. Jag kan själv ha något liknande eftersom min mamma och min gudmor hävdat att min gudmor efter att dom gått på nån skola i Schweiz blev intag för säkerhetskontroll och förhör om obetalda spårvagnsböter eftersom hon ska ha varit väldigt lik Ulrike Meinhof. Jag har ända tills jag läste detta varit stensäker på att det stämt men nu när du berättar om vilka lur som Baader-Meinhof kan åstadkomma så måste jag nog höra mig för om denna påstådda kontroll lite närmare och med ett mer kritiskt sinne.

Var filmen bra? Är den värd att hyra? Vilken sorts tilltugg passar till den en söndagförmiddag när man mår som sämst?

mikebike sa...

caravaggio: hahah ja se upp för lur. annars fantastisk story. filmen var fantastisk. jag gilade den jättemycket. nu såg jag den på bio vilket alltid höjer lite men jag tyckte lätt att det var en fyra. kebabpizza.

30+ sa...

Kebabpizza is teh shit vid all filmvisning.
Eller kanske inte SAW...

Baronessan sa...

Jag är skeptisk till allt. Min kondom spricker aldrig. Jag utgår från att alla skojar/luras vilket gör att jag kan komma på kommentarer flera år efteråt där jag plötsligt förstår att det inte var lur/skoj. Då är man ju i alla fall lurad.

Let The Good Times Roll sa...

Jag gick på

(Obekant) "Hej! jag heter Robert. Med å & ä".

(jag)-"Nähä!"

(R) -"Näe..."

anonym7 sa...

Japp kebabpizza är det som gäller! Måste också se filmen snart. Ulrike Meinhof var ju ganska snygg förresten, fastän hon tröttnade på att äta cornflakes i det Västtyska svenssonlivet. Jag undrar dock lite över mannen längst till höger på bilden här.
Ser han inte mer kufisk ut än en terrorist?

Anonym sa...

Vill du bli lurad?


-Luca

mikebike sa...

luca: nej tack!

Miss Muffin sa...

nä, du blir ju lurad ändå. känns fint att a satte dit dig så hårt.

el guapo sa...

Zzzz

mikebike sa...

muffin: haha kan tänka mig det.

guapo: Fuck off – you bloody motherfucking asshole ;)

Anonym sa...

men anonym7. det är ju deras fånge. som väl? för övrigt hade varit med i SS så lite terrorist hade han nog i sig

Jacobi sa...

Vad heter den filmen?

mikebike sa...

Jacobi: Baader-Meinhof Complex