tisdag, november 18, 2008

06.42 Ggb–Sthlm

Imorse hamnade jag snett mittemot två män, troligen kollegor, som satt och förde en av de absolut dummaste och mest påfrestande konversationer jag någonsin hört. Och de pratade högt så det var omöjligt att inte höra dem (ja jag glömde min iPod hemma som den idiot jag är). De var som jävla Bill och Bull. Det gick knappt att urskilja när de löste av varandra.

…Ja, jag brukar ju ta sextåget annars, så detta känns ju som en mer normal tid. Ja visst, fyrtio viktiga minuter vettö. Höhöhö. Ja man är ju inte människa vid den tiden. Nä på sextåget sitter man som i koma. Ja då är man trött. Nädå, så jag föredrar tåg. Ja tåg är trevligare. Ja och man förlorar ju inte så mycket tid heller. Nä det gör man inte. Ska man flyga så måste man ju vara där minst tjugo minuter innan. Ja man kan ju chansa men helst tjugo minuter. Jag bor ju i Härryda så… Ja och för dig som bor i Kungälv blir det ju två trafikrusningar. Ja och tar man sextåget så kan man ju vara i Stockholm vid niosnåret. Ja någonstans centralt. Ja. Så nä flyg… ja det skulle vara om man flyger från Säve då. Ja från Säve är en annan femma. Men då har man ändå taxi in till stan. Ja och till flygplatsen. Nä så jag föredrar tåg. Ja tåg är mycket bättre. Fast de är ju väldigt mycket förseningar. Ja det är ju alltid förseningar med SJ. Särskilt hem. Precis, dit brukar gå bra. Ja det brukar det. Fast ibland är det ju sent upp ocskå. Ja det är sant. Men det är oftare sent på eftermiddagen. Ja absolut. Där är flyget bättre. Ja, mycket bättre…

Unt so weiter. Efter en kvart kände jag mig hjälplös. Efter en halvtimme kände jag ett ansträngande tryck ifrån venerna i min panna. Efter en timme kom jag på mig själv med att sitta och psykoblänga på dem. Ungefär som när Jack Nickholson står och glor ut genom fönstret i The Shining. I Katrineholm steg de av och gav mig äntligen lite sinnesfrid. Det var bra för oss alla. Jag tror jag hade vridit nacken av minst en av de båda innan Stockholm annars.

29 kommentarer:

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Är du i Stockholm?
Kaffe kanske?

/Klaus

Donny Hedlund, journalist sa...

Men .... hur lång tid tog din resa? Och gick det snabbare än flyg?

Anonym sa...

Hade du inte alls. Fegis.

SJ kundtjänst sa...

Haha, hörde på radio att strömmen tydligen hade dött uppe vid sthlms central runt 8-9-snåret... undrar om han kom fram! :D

Anonym sa...

Sedan finns det gruppen med östgötar eller värmlänningar so stormar in och pratar väldigt högt för ju högre man pratar på värmländska eller östgötska desto roligare har både man och omgivningen!

Josefin sa...

Hahaa stackars dig. Ja stirra på folk brukar aldrig funka men det är liksom det enda man kan ta till : )

Orven sa...

Känner med dig.
Men jag håller nog med Anonym. (fegis)
Du hade inte vridit någons nacke. Du hade däremot knutit handen i fickan hårdare o hårdare. Men något psykbryt tror jag inte på.
Se där: Psykoanalys alldeles gratis på nätet! :-)
/Orven

Stefan sa...

Storfrämmande i stan? Fett!

optikerdotter sa...

om du besöker södertälje igen så tycker jag synd om dig. förresten! är det möjligt att få till klagogram som du gjorde back in the days 2006? för att skicka bajs på posten kändes omoget och att ta fram kniven lite väl stereotypt. så kom jag att tänka de vackert och kärnfullt formulerade klagogrammen. vad säger du, vill du ha ett uppdrag?

Cliff Hanger sa...

Vad är Ggb?

:-p

ullis sa...

Det kanske är tur att man har lämnat Katrineholm i ung ålder för att vara i norrland istället. Mindre konstiga pendelmänniskor som stryker runt.

egarcia sa...

Hahhahahaa, jag kan verkligen höra denna meningslösa konversation och jag förstår att du höll på att bli galen. Väldigt kul läsning dock =P
Enda som fått mig att le på hela dan!

Btw, ang ditt låtval (som jag glömde kommentera nedan) så fattades det ju bara att du hade grym musiksmak också!

Anonym sa...

Tur att Malmö Aviation finns kvar...

//Black molly

adde sa...

Det är väl efter resor som den kroppen behöver en lång liggdusch?

Linda Lindstedt sa...

Du slapp i alla fall påhälsning av det käcka (läs det gamla gardet) sjuksyrregänget som ramlar på i Skövde och ska på konferens i Sthlm och det ska bli sååå trevligt och tycker att det nästan känns lite om semester och firar det hela med på bästa chartermanér med en flaska vitt från bistrovagnen.

Jag pendlade mellan Gbg/Sthlm förra året och det enda rätta är att se till att åka i tyst avdelning. För om någon pratar där kan man utan att skämmas säga till dem att knipa.

Fredrik sa...

Varför pratade de om hur fort det gick till Stockholm och tåget som alternativ till flyget, när de bara skulle till Katrineholm?

Caravaggio sa...

Är det därför dom har fixat fram dom tysta vagnarna på X2000? Jag har aldrig riktigt fattat vitsen med dom innan, jag tycker alltid det brukar vara rätt tyst ändå. Ända tills det är dags för byte i Katrineholm då är det som att stiga in i en helt ny värld av freakdiskussioner.

puttelito sa...

på tal om knyta näven i fickan så vill jag få er att minnas detta: http://www.text.nu/nyheter-trender/vagar-de-svenska-idrottsmannen-knyta-naven-i-fickan.html

sååå jäkla schysst ide som är så himmla på kornet.

mikebike sa...

klaus: det var en fast in, fast out. var i stockholm kanske en kvart efter mötet :)

donny: hahaha

anonym: nä jag vet, men det var skönt att drömma :)

sj: totalt 30 min försening/ båda resor. måste vara rekord.

anonym: jag vet itne det jag.

josefine: ja man tror åtminstone själv att man kan göra inverkan.

orven: nä och det är ju inga news heller :) bloggen är min förlängda knytnäve i fickan.

stefan: haha jag är där oftare än du tror:)

optikertdotter: ja kanske jag måste nog själv kunna sätta mig in i irritationen. men maila brief så ska vi se.

cliff: Gobbagegg!!

ullis: ja och så har jag ju nyligen läst no tears for queers... brrr, tänker på den varje gång jag passerar.

egarcia: haha tack så mycket hörru. visst får man gåshud av trummorna och nynnandet i introt?

black molly: tycker flygplatser är ännu jobbigare.

adde: du anar inte.

lindstedt: hahah bistrovin är lika deppigt som vinförtäring i ikea-matan.

fredrik: ja jag undrade också det faktiskt.

Anonym sa...

Nu blir det åka av - Jimmy Nordin startar parti, Befolkningspartiet. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/friidrott/article3808907.ab

Fantastiskt är också att det är Aftonbladets sportredaktion som skrivit om nyheten.

Jimmy Nordin ”för en politik för befolkningen”. Skönt program har han också.

Nej ärligt talat, hoppas att nån faller ner på honom.

//Maria

Daniel sa...

Det värsta med att besöka mitt trevliga grannland är just att svenskar snackar så jävla mycket skit. Pratar å babblar när de tänker. brukar va helt slut efter en sweden trip. Hälsar finnen som är tyst som en mus.

egarcia sa...

Ja verkligen gåshud!!...jag hade glömt bort att lyssna på Thin Lizzy ett tag och nu har jag inte gjort annat sen du påminde mig om hur bra dom är! =)

Läste du det något argsinta hyllningsinlägget tillägnat dig på min polares blogg som jag skrev om några inlägg ner?

Anonym sa...

Kan inte annat än känna sympati för de här två stackars människorna, som så uppenbarligen känner sig tvungna att prata, trots att de inte har något whatsoever att säga varandra. Ja, och givetvis är det synd om dig också som så oturligt hamnade inom hörhåll. Men stackars krakar...

mikebike sa...

maria:haha ja fan. det var ju det jag skrev om för ett par veckorsedan ju :)

daniel: så du vidimerar alltså begreppet "finsk tystnad"?

egarcia: haha nä det förstår jag. fy fan phil lynott är lätt den koolaste snubben som någonsin levt. eller hur? han spöar ju fan elvis. japp läste det nyss. jag flabbade högt. hälsa honom så mycket.

anonym: ja och idag intygade min kollega att hon också hade hållit på att gå nötter på dem. hon satt alldeles bakom dem.

maja sa...

Spenderade några veckor i en by 45 min från Gbg i somras, där gick alla konversationer precis sådär. Bara skiftande teman: grannar, vädret, trädgårn, mat, barn, inredning, disaijn.

Jag fick sluta åka dit innan de började tala om valet i USA på samma hjärndöda sätt.

Jag vet precis hur det känns!

mikebike sa...

maja: uddevalla eller varberg?

maja sa...

Lilla Edets kommun. En massa folk som kom från Gbg men valde att bygga större på landet hellre än mindre i Onsala. "För sna't kommer ju motorvägen va klar & då tar det ju bara en kvatt in te stan".

Blanda dem med folk som aldrig lämnat sina hembyar annat än korta stints till happening places like Älvängen, Trollhättan och Majorna (!) så får man en trökig grupp människor med exakt likadana fondväggar och disaijnade vardagsrum med nedsänkta gölv.

Jag provade alla sätt som går att höja samtalsnivån men förgäves. Killarna var värst!

Buäk.

Lida sa...

ah. jag känner med dig. stort. jag får fortfarande ilningar i kroppen av min senaste konfrontation med näringslivsnisse som använde uttrycket "kanoners" hela tretimmarssträckan...

kryddan sa...

Låter som en ganska typisk "vi känner inte varandra men måste ju fylla tystnaden" -konversation tycker jag.. Bara att härda ut och aldrig glömma Ipoden!