onsdag, oktober 01, 2008

Kyrkans haschklubb

Det blir alltid lite fnissigt när moralens väktare gör en blunder. För ett (ganska långt) tag sedan florerade en bild på en logga för Kyrkans ungdomskör friskt på bloggar och i forum på nätet. Den kändes lite väl fejkad men det var ändå kittlande att det kanske kanske var på riktigt. Det hade varit så härligt och samtidigt så skrämmande. Ordet världsfrånvänd skulle få en helt ny innebörd.Idag uppdagas en ny fadäs i bred kvällspress. Tydligen ska ett litet skönt cannabisblad ha lyckats snirkla sig in i Hedlundakyrkans informationsblad. En vild gissning är att den som tagit fram "formen" pyntat lite med ett i sina ögon ganska oskyldigt fikonlöv. Men i kombination med texten: ”Alltid öppet för dig som är intresserad, nyfiken och vill pröva på” får man lätt uppfattningen att det inte handlar om samma typ av växtlighet som i gamla testamentet hade för funktion att skyla kuk och fitta.Dessutom tycker jag att detta är det mest kärnfulla Aftonbladet kommit upp med sedan... äh, det är nog fan det bästa de gjort. Bra jobbat.

20 kommentarer:

Miss Muffin sa...

Åh jag hoppas att körgrejen är på riktigt. Då ska jag gå med där. Cannabisbladet är nog ett cannabisblad. Man kan tro det när man läser Bibeln i alla fall. Den är ganska utflippad. Om inte helt galen.

Anonym sa...

den är på riktigt.

Anonym sa...

Äh nu har du sjangserat Mike. Från roliga berättelser om det du stör dig på i vardagen till att bli en simpel peka-o-skratta åt roliga nyheter på nätet. Såna finns det gott om redan.
Förresten, KUK är fejk
och bladet på kyrkans utskick är bara ett jävla lönn-blad.
Däremot fick en vän däremot ett blad av någon kyrklig organisation som sade sig vara emot en massa saker som t.ex. satanister, pedofiler m.m. men en rad var överstryken med tipp-ex. När pamfletten hölls upp mot ljuset såg man att där stod skrivet: "Homosexuella" :D

Andreas sa...

Haha, väntade bara på att haschlövet skulle komma upp till avhandling här :)

Anomym: Fantastisk story.. Kul att spekulera lite om händelseförloppet bakom dessa pamfletter.. varför tryckte de inte up nya? Var det en sistaminuten-grej eller fick de klagomål på originalet? Frågorna hopar sig.. :)

Kakan sa...

Fan, nu går du på igen med de här könsorden. Det har varit en upptrappning under en längre tid, jag säger ju det. Tourettes?

adde sa...

Och jag som trodde att det där svagt efterblivna lugnet religiösa ofta har berodde på inre frid.

Emelie sa...

Ho ho! Expressen ska toppa denna nyhet och lyckas. "Timell fick bajsvatten över sig". Det är tamigtusan en riktigt bra nyhet, på mer än ett sätt...

En Älskarinnas Bekännelser sa...

Ha ha ha! Tack för dagens garv.

mikebike sa...

miss muffin: den är nog fejk tyvärr :)

anonym: visste väl det.

anonym: äh skit i att läsa då. jag är lite trött på att folk kommer och pekar och tycker en massa om hur jag borde skriva. jag tycker att jag har lite rätt att göra som jag vill. ibland blir det betraktelser. ibland inte.

andreas: klart det skulle :)

kakan: ja, jag tycker det är kul. här skriver jag sånt jag aldrig skulle får skriva på mitt jobb. det är inte tourettes. det är bara skönt att inte behöva begränsa sig precis alltid.

adde: underskatta inte det lugnande i ganja:)

emelie: hahahahha...

älskarinnan: haha varsegod.

Anonym sa...

Som väldigt ickereligiös informatör som jobbar i kyrkans värld har jag själv försökt föra in lite av den där typen av humor.

En grej jag drev rätt hårt var att det nya ungdomskafeet skulle heta "Troskanten". Så blev det förstås inte. Däremot designade jag en affisch till någon ungdomsverksamhet som kallades "TT-festival" EXAKT som den gamla härliga ölburken med samma bokstäver. Den användes, och ingen fattade kopplingen (vilket sannolikt var en jävla tur för mig).

/Gubbsodan

Vitriol sa...

Mike: Jag hänger inte med riktigt. Använder man fikonlöv för att dölja ungdomskören?

mikebike sa...

gubbsoda: hahaha vad roligt. snacka om påskäggspotential att jobba som informatör inom kyrklig biz.

Vitriol: nej det gör man inte men adam och eva lär ha använt det en gång i tiden när de började skämmas.

30+ sa...

Var det kålblad Adam använde eller hur var det? Kåldolme? Eller har det där med fikonlöv något med en gamla frasen "nu fick du fikon" att göra? Dvs. man fick Adams kulor i näven?

(Shit varför kan jag inte låta bli att kommentera om jag bara skriver skräp?)

Spader Ess sa...

På Jamaica har man ju gjort lövet till Religion.:-) Svenska statskyrkan behöver väl all den förnyelse den kan få.

mikebike sa...

30+: hahahaha!!

spader ess: ja verkligen. skönt att de går i bräschen för förnyelse och openmindness :)

Pernilla sa...

Notera också felstavningen i rubriken på nyhetsutskicket..

Dåcktor Erik sa...

Det finns också ett tyskt verkstadsföretag som heter KUKA. Sverige-filialen heter KUKA Sverige.

Och det är helt på riktigt det.

mikebike sa...

pernilla: haha jag det såg jag dyslektiskt nog inte.

dåktor erik: haha jag vet. de brukade ha en bil stående på gatan en bit bort för ett tag sedan.

magdalena sa...

Ramlade in i din blogg. Fejk eller inte. Jag fnissade iaf gott.

//m

Anonym sa...

3dje anonyma uppifrån..
Ett lönnlöv finner på canadas flagga, liknar det där ett lönnlöv?
/Nicke