tisdag, oktober 07, 2008

En som alla – alla som en

Såg SVT:s dokumentär En som alla - alla som en igår. Den skildrar läget i Landskrona precis efter att Sverigedemokraterna lyckades kamma hem hela 22% av rösterna i kommunalvalet 2006. Alltså var fjärde röst. Och jag säger då det...

Jag hoppas verkligen att många av dem som skänkte sin röst till de idioterna såg dokumentären. Det blev så smärtsamt tydligt hur lågbegåvade partirepresentanterna är. Deras agenda håller rent argumentationsmässigt inte högre nivå än min fyraårings kampanj för att införa godisdagen alla dagar i veckan. Och det här ska vara vuxna människor.

Några pratade om att vi måste värna om "svenska" byggnader och den svenska byggnadsstilen. Inte riva och bygga nytt hur som helst. Det finns en tradition och en kultur som vi måste bevara. Journalisten frågade när en byggnad blir svensk eftersom arkitekturen ständigt inspireras och tar intryck från hela världen. Svaren skiftade mellan att, när det gått tillräckligt lång tid känns det svenskt, till att när en byggnad byggs på svensk mark är den svensk. En partikamrat som höll sig lite i bakgrunden förstod på något sätt varthän det barkade och försökte rädda situationen. Han sa att det finns regler för vad som passar in och inte och t.ex. att (helt taget ur luften såklart) tinnar och torn inte passar in så bra. Ehhh... Verkligen bra diskussion.

Andra highlights var när en snubbe förklarar att nu måste det bli invandringsstopp eftersom det är vanligt att irakiska bönder ser att fan i Sverige kan jag leva mycket bättre på socialen utan att behöva göra ett skit. Det kändes som en intellgent slutsats. Jag tror att personen i fråga överskattar det svenska välfärdssystemet en smula. För att inte tala om klimatet. Jag vågar gissa att det är förhållandevis få irakier som kommit hit för att de satt där hemma och tyckte att det verkade så sjukt jävla gött att gå på socialen. I ett land med så bistert klimat att det hamnat på prispallen när det kommer till världens högsta självmordsstatistik dessutom. Det känns inte sådär jättetroligt.

Samtliga SD var stolta över Landskrona och ville bevara den svenska kulturen. De älskade sitt Landskrona, men inte som det var nu, utan förr. Fast bara vissa kapitel antar jag. För Landskrona grundades av en invandrare, blomstrade och blev stark genom sin varvsindustri, som i sin tur fick åka ut och tråla efter duglig arbetskraft på balkan. Men det duger inte längre. Ironiskt nog består hela partiet av arbetlösa, pensionärer och sjukpansionärer. Bittra människor som uppenbarligen inte själva bidrar nämnvärt mycket mer än sina egna skräckexempel till det de själva håller så högt.

Spontant får man lust att åka ner och helt enligt SD:s egen värdegrund, dra ut alla partimedlemmar på torget. Packa ihop dem och tvångsexportera dem långt bort åt helvete. Frågan är bara vem som skulle vilja ta emot dem. Möjligtvis att det skulle finnas plats för dem i någonstans i Texas. Fast jag vet inte.

Jag vet att man inte ska skoja om inavel. Men faktum är att man nog måste ha knullat strikt inom familjen, i duktigt många generationer, för att fucka upp sin genpool såpass allvarligt som SD-folket i Landskrona faktiskt verkar ha lyckats med. Jag tror de skulle bli lite för mycket även med den amerikanska söderns mått mätt.

En annan anledning till den något udda slutledningsförmågan inom partiet hade kanske kunnat vara att samtliga har legat och sussat med en liten liten kärnreaktor precis under huvudkudden för många nätter, men det är ju inte rimligt. Det förstår vem som helst. Nästan.

Om det vassaste material SD kan komma upp med är en massa ingrodda och sinnesslöa rassenötter, helt utan verklighetskoppling, så förstår nog även en bokstavligt talat hjärndöd person att det inte håller att rösta så.

Spoilervarning: Hela dokumentären slutar lite skönt med att en av de mest drivande gubbsvinen som driver någon sunkig loppis sitter och gnäller över vädret. Att det är så jävla kallt. Journalisten säger att det kanske är läge att dra till varmare breddgrader. Idioten fattar såklart inte att det är en uppenbar pik (i neonbokstäver) utan skrattar och håller med. Sedan blir han allvarlig igen och säger att man inte kan leva ett gott liv i Sverige och att han själv planerar att flytta utomlands om några år.

Journalisten påpekar det faktum att då blir han en invandrare.
Idioten får något tomt i blicken och svarar: "Jag blir utvandrare".

Missa inte reprisen den 9/10Etiketter: ,

51 kommentarer:

Simplychris sa...

Genomtänkt politik, underbart.
Av någon anledning kommer ordet "drivved" upp i mitt huvud när jag läser om dessa människor.

mikebike sa...

simplychris: på nåt sätt dyker ordet skräpmänniskor upp i huvudet på mig.

Dhea sa...

Jubel och applåder!

Klockrent! :)

Madelen sa...

Det bästa jag läst på jag vet inte hur länge! Shit vad jag har skrattat nu. Inte bra med min träningsvärk i magen. Mina kollegor sitter och tittar på mig och undrar vad det var jag vek mig dubbel av. Det blir till att maila ut till dem!

Anonym sa...

Jattebra inlagg men vi ligger inte etta pa sjalvmordsskalan; det ar bara en myt: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate

mikebike sa...

dhea: åhh tack tack!

Madelen: haha såklart du ska maila ut. jag blir glad för exakt varje ny läsare. tack så mycket!!

damp: jaja. men du fattar grejen iaf. det är det viktiga här. jag trodde att finland låg etta och vi tvåa. det har jag hört så många ggr.

Donny Hedlund, journalist sa...

I hear you ...

Lintin sa...

Efter att idag ha blivit förbannad på (och sedermera pillat loss)en "bevara sverige svenskt"-klisterlapp som satt på spårvagnshållplatsen var detta skrattframkallande inlägg PRECIS vad jag behövde. Du är kungen, drottningen och hela hovet! Tack för att du förljuvat min tisdag, Mike!

A sa...

Sverigedemokrater är verkligen idioter. Träffade många under politikerveckan i Almedalen, och trots att man inte kanske ska generalisera, är min mycket starka slutsats: de måste alla vara idioter. På riktigt. /Anna

Keppo sa...

håller med i sak. men tyvärr tror jag att ditt sätt att idiotförklara 22% av landskronas väljare, hur korkade de nu än må vara, slår fullständigt bakut. det är raljerande, onyanserade inlägg och artiklar som blundar för den bakomvarande reella och faktiskt något mer komplexa problematiken som får SD att få fler sympatisörer, oavsett det förmodat goda syftet. och det är illa. riktigt illa.

Lollo sa...

En god vän till mig hörde nånting prassla i hans brevlåda, han öppnade dörren och där stog en ungkille med en hög reklamblad ifärd med att trycka ner ett ex i hans brevlåda. Killen ser lite shockad ut och min vän börjar skratta när han ser att det står SD på reklambladen.

-”Sen när har namnet Gonzales varit svenskt?”
Den rodnande SD-representanden fick skamset gå där ifrån med skrattet ifrån en El Salvadoriansk man ljudandes i trapphuset.

solanum sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Spelar tyvärr ingen roll vilka nötter det är som företräder SD. De som röstar har starka, om än fördomsfullt felaktiga, åsikter i invandringsfrågan - och det räcker för att SD skall närma sig 4% i nästa val. Det hjälper inte heller att kasta rutten frukt som vissa på vänstersidan gör, det bygger bara sympati.

f i f f i. sa...

Tack!
Du är verkligen en av (få) bloggare som inte embart petar sig i naveln och berättar om frukostvanor och sista belägringen.

Jag har letat med ljus och lykta efter en vettig, tänkande, bra blogg att följa - och tjofaderittan! - nu hittade jag en!

Hovnigningar!

Yeahns sa...

Jag vill veta mer om varför man inte får skoja om inavel!

optikerdotter sa...

jag började skriva ett meddelande men så blev det så långt och jag blev alldeles upprörd på SD. så. jag nöjer mig således med att säga att fortsätt irritera dig, (kanske framförallt på SD) men det gjorde ditt skrivande helt fantastiskt bra. och jag skulle inte säga att det är mer fel att förlöjliga SDväljare än någon annan. snarare mer rätt. hur svårt kan det vara att kolla upp vad man röstar på? för ingen vettig människa kan väl tycka att det där är ett smart alternativ?

Trottoarhäxan sa...

Helt underbart konstaterat. Bor ett stenkast från denna stad och här kallar vissa dem för de 6-fingrade :) med tanke på inavlen.

mikebike sa...

donny hedlund: gött!

lintin: tack själv hörru :) förljuvat. fan vilket bra ord.

anna: ja det måste de fanimej vara. Det är en generalisering jag gärna gör.

keppo: ja nu var ju inte min tanke att driva en politisk fråga på någon hög nivå. och dessvärre tror jag faktiskit att de som är normalt funtade av de 22% (om det nu finns några) ångrar sig bittert efter att ha sett dokumentären. om inte så är de idioter och då är det ingen generalisering och då spelar det ingen roll för de lyssnar inte. de har sin linje och de bara kör.

lollo: hahaha mm det kan man undra.

anonym: nä det är möjligt att mitt blogginlägg inte övertygar några sverigedemokrater. men det är inte heller min förhoppning. men jag håller med om att det är illla att det kan räcka till att bli ett riksdagsparti så småningom om de lyckas binda alla idioter till sig. man borde inte räkna deras röster.

fiffi: åh tack. roligt att du hittat hit då. och hovnigningar. inte dåligt må jag säga.

yeahns: äh det var bara nåt jag sa. det är bara att köra. det är ju kul :)

optikerdotter: hej, vad kul att du gillade det. jag håller med. en vettig människa tänker väl lite iallafall innan rösten faller.

mikebike sa...

trottoarhäxan: haha ja jag visste väl att jag var nåt på spåren.

Nellie sa...

Det är oerhört befriande att läsa dina inlägg, helt orädda och utan några som helst "å ena sidan, å andra sidan". Säkert kommer du få höra ett och annat från kräldjuren, om de nu överhuvudtaget kan läsa så långa meningar som du skriver, men backa aldrig på en punkt.

K sa...

Väl talat min vän!

Anonym sa...

Men du "mikebike":
Du tycker ju bara precis som programmakarna ville att du skulle tycka.

De vet tydligen vilka knappar de skall trycka på för att nå dig.

Simon sa...

japp, dom är härligt pantade. det är ju uppenbart att dom är rädda för att invandrarna ska ta deras socialbidrag, inte deras jobb.

ett ljushuvud fick sitt bidrag sänkt med motsvarande summa som han började tjäna på kommunfullmäktige. då tog det hus i helvete för honom och han försökte göra en rättssak av det, men den enda effekten att medierna fick nys om det hela svenska folket fick reda på att halva sd-gänget går på soc.

jag skrattar rått.

Henrik sa...

Tyvärr har det ju en partiledare som är smart nog att veta hur man tilltalar alla imbecilla idioter som finns i Sverige. Jag reste genom Texas i våras, och då fanns det jättemycket plats i västra delen av staten. Exportera!

Doktoranden sa...

Stycket "Jag vet att man inte ska skoja om inavel" får mig att i en massiv skrattattack vika mig i en dubbel rävsax.

Stackars mage. Det var värre än ett pass på gymmet.

adde sa...

Meningen "Deras agenda håller rent argumentationsmässigt inte högre nivå än min fyraårings kampanj för att införa godisdagen alla dagar i veckan." sammanfattar allt!!
Och till "anonym 9.33 PM": Saken är att det inte behövs någon speciell vinkling för att ge det intrycket. Om du inte tror mig kan du ju försöka ge dig på den uppgiften med valfritt seriöst parti.

Anonym sa...

Hahaha, tack för mitt morgonskratt!! Shit, den reprisen får jag bara INTE missa. Älskade sista meningen, då blir han utvandrare. Oj, oj, ganska många där som inte stod först i kön den dagen intelligensen fördelades kan man säga.

//Millis

30+ sa...

Stående ovationer! Jämförelsen med 4-åringens argumentation var det oerhört igenkänningsfaktor på.

Som den dystop jag är fruktar jag att andelen röstberättigade idioter är tillräckligt hög för att få in dessa knasbollar i andra politiska sammanhang.

mikebike sa...

nellie: tack ska du ha. hmmm jag funderade på om jag skulle få höra nåt men jag tror inte de kan läsa faktiskt. de förstår nog inte vad som skrivs om dem.

k: tack du!

anonym: ehhh vilka knappar de ska trycka på. såg du dokumentären? hahaha alltså SD gjorde hela jobbet själva kan man säga. behövdes ingen "hjälp".

simon: hahah ja jag skrattar också hårt. Svinhårt.

henric: ja och det är illa. om han trålar upp alla inbreeders i landet så har han nog med röster. det enda att glädjas åt är ju att den dagens det ska genomföras saker så finns det inte en jävel där för att göra jobbet.

doktoranden: jag skulle med behöva träna magen.

adde: ja och så sant det är också.

millis: nej gör inte det. det är kul och skrämmande på samma gång.

mikebike sa...

30+: ja det är skrämmande att det finns så många som inte har kapacitet att tänka efter lite.

Milla sa...

Tyvärr finns det många med SD och nazistsympatier i Skåne... Jag vill inte säga att det är en förtappad landsända, men de borde verkligen ta tag i det. Som det är nu så är det som att Snapphanarna gerigen för gammal dansk ost, men fel människor blir drappade.

cat sa...

Det lät som om jag missade en riktig rysare. Fast jag hade nog inte kunnat se hela eländet utan att få upp hela maginnehållet.

mikebike sa...

milla: ja de dyrkar ju danskarna för deras fina invandringspolitik.

cat: missa inte reprisen imorgon :)

Frank sa...

Jag kommer från Landskrona och måste flika in att merparten av de 22% inte så mycket var röster FÖR tomtarna i programmet som röster MOT Sossarna som tidigare styrt.

L-a är en stad där våldsbrotten är många. De flesta av dessa ofta brutala våldsbrott begås av invandrargäng. SD gormar om detta och får med sig massor.

Det är lätt att raljera över en tuff stad med problem där invånarna ibland är desperata efter något bättre. L-a har genom historien solidariskt tagit emot fler flyktingar och invandrare än de flesta svenska kommuner.

Varför inte granska rikemansorten Vellinge som i princip inte har en enda invandrare och i praktiken har praktiserat SD-politik under en lång tid.

Johan sa...

Sjukt bra skrivit! Keep it comin.

http://www.youtube.com/watch?v=dKd1Ao4LiP8

jennie sa...

Underbart inlägg om en helt fantastisk dokumentär. Jag skrattade konstant i en timme när jag såg programmet. Tänkte först att det kanske kanske fanns en liten chans att det var jäkligt bra skådisar som gjorde en parodi på rasismen i Landskrona, eller egentligen trodde jag inte det, men jag hoppades...för det här är mänskligheten när den är som lägst och sämst. Ordföranden (som senare stod som avgående) hade en riktig psykoblick när han tittade ut över sina medlemmar i den sunkiga lilla källarlokalen...inavel som sagt!

el guapo sa...

Tack (varsågod) för att du tog upp det här blogg-mikel.

Människor som skyller sina och andras problem på etnisk härkomst, visar inte bara hur fruktansvärt inskränkta och efterblivna de är - de påminner oss också om vikten att reagera.

SD pratar gärna om att andra partier "sticker huvudet i sanden" och blundar för problemen. Jaså? Vad är egentligen problemen? Är det att man kommer från Iran, eller är det missnöje, rädsla och förvirring? Det sista visar SD ganska mycket av - i alla fall i den här dokumentären.

Med en generation av WWII 20-talister som håller på att lämna oss är det extra viktigt att påminna om vart vi inte vill hamna. Där bittra, missnöjda och intoleranta byfånar får gehör för "the easy way out".

Integration är inte enkelt. Men vet ni vad SD: THAT’S FUCKING LIFE. Bra människor - och det har vi gott om i världen - lär sig hantera problem som kan uppstå i alla situationer, och möta dem med kunskap, intelligens och hög tolerans.

Och pallar man inte det, ja då skall man nog ta en apelsin och gå ut i solen. Tänka efter lite. Innan man öppnar brödintaget.

mikebike sa...

el guapo: hahahaa ta en apelsin... ja fan så är det. och ja TACK för att du tipsade mig om dokumentären. det var en energikick.

Hpd sa...

Höjdpunkten i dokumentären va väl ändå när loppis-Jan försöker coacha fram lite invandrarhat ur den gamla damen som kikade in, och hon utklassar honom totalt i argumentationen! Påläst Janne? Hahaha.. Made my day! :)

mikebike sa...

hpd: ja det var nog höjdpunkten faktiskt.

Fd Majorna-bo sa...

Bra inlägg! Bor själv i USA och tja, det känns igen alldeles för mycket. Speciellt så här i valtider... snark. Du har en grym blogg!

Maria sa...

Oh my god så jävla underbart!

Ms Garbo sa...

...och missar man reprisen så finns den på SVT Play: http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1263560

Luke sa...

Från en lite mer insatt: http://integrationsbloggen.blogspot.com/

Luke sa...

Ok har jag förstått det rätt. Ni hämtar er verklighetsuppfattning från en dokumtär från SVT?

mikebike sa...

Luke: Ehh vaddå? Och ja jag tycker jag fick en ganska klar bild av vad SD har för kvalité på sina representanter i Landskrona. Känns inte som det hade gått att vinkla det på något annat sätt. Vem är du förresten? Berätta gärna vad du tycker.

vixx sa...

KLOCKRENT inlägg.

Åsa sa...

Klapp, klapp, klapp! Suveränt inlägg. Såg inte programmet och "tack och lov" så har min digitalbox gått sönder så någon repris kan jag inte se idag - orkar inte se såna där knäppgökar. Blir så satans arg, eller bedrövad kanske är rätta ordet...

Doris sa...

Ibland drömmer jag mardrömmar om att du lägger ner din blogg.

SLUTA INTE, du är KUNG!!!

mikebike sa...

vixx: tack!

Åsa: det är ändå värt det. det är liksom bra att bli arg på det dumma.

Doris: haha tack så mycket hörru, jag lovar. inte än i alla fall.

Fredric sa...

Inlägget är strålande skrivet och det finns en del kloka kommentarer här.

Men oavsett om man kommer från Landskrona eller är "mer insatt" i problemet, som någon skrev, är det fortfarande ett faktum att de som filmades inte på något sätt levererade manipulerade svar. Vad vi fick se och höra var i allra högsta grad verkligt och en skrämmande sådan.

Yttrandefrihetsgrundlagen ger oss rättigheten och möjligheten att leva i ett demokratiskt samhälle. Den ger oss den frihet vi behöver, men avslöjar även våra brister som människor.