måndag, januari 14, 2008

En introduktion till Bloggfrossa

För någon vecka sedan "utmanade" den goda Ulrika några bloggare och däribland mig. Det handlade om att lista sina fem bästa inlägg.

Brrr, jag ryser av bara tanken (man är oftast själv sin hårdaste kritiker) och utmaningar är jag ruggigt trött på. Men det slog mig att jag snart har hållt på med den här skiten i tre år och då vore det väl fan om jag inte kunde hitta fem inlägg jag själv tycker riktigt bra om. En slags självrannsakan. Så jag har funderat och det är fan svårt. Hur väljer man ut fem bland nästan tusen inlägg. Mycket är dåligt och mycket är bra men man vill ju åt några av de som är över medel.

Jag har scannat igenom lite och insett att många av dem jag faktiskt trodde var kul nu är rätt trista och rent av kassa. De kanske var roliga just när de skrevs för att de anspelade på någon händelse som var aktuell just då men som är bortglömd nu. Andra kan fortfarande vara roliga men kanske bara för den som följt bloggfrossa länge. För en ny läsare kanske det roliga/smarta/fyndiga/bra inte framgår och då vore det löjligt att lista det.

Så jag har resonerat mig fram till att jag tänker lista fem inlägg som har betytt mycket för mig själ. Fem inlägg som jag hade jävligt roligt medan jag skrev dem. Fem inlägg som på något underligt sätt kanske ger en liten bild av hur jag är. Fem inlägg som representerar det bästa från Bloggfrossa.

Det gjorde ont att välja bort mitt brandtal till alla sittkissare, mitt klagogram till Comviq, min uppgörelse med livet som handyman, mina utläggningar om ångeste inför köp av toapapper och handhavandet av dem för att inte tala om redogörelsen av när en vän och hennes vän provade vuxenblöja och många många fler. Det finns flera Det kunde lika gärna blivit de inläggen. Kanske borde det till och med det

Det var svårt att välja. Tio hade varit lite lättare, men här kommer fem.

1. Historier från Hisingen 1-3:
En serie berättelser från Hisingen. En plats - inte för mig. Jag vet att jag här frångår regeln om fem inlägg men det är en trilogi. Minst. Så jag länkar in alla tre delarna. Del 1, Del2 & Del 3.

2. Bajskontakt av tredje graden:
En inblick i en småbarnsförälders vedermödor. Rockstjärnor i all ära. Jag har insett att man har inte levt hårt förrän man har uppfostrat ett barn. Fy fan vad det ärrar ens psykiska hälsa ibland. Här är iallafall den korta historian om när jag badade med min då ettåriga dotter i badkaret och plötsligt inser att hon lagt en kabel samt hunnit provsmaka den medan jag shamponerade håret på mig själv.

3. Netto:
Ett inlägg som skrevs i totalt och givetvis överdimensionerat vredesmod (som så mycket annat) efter att fått utså vänt-terror inne på en matvarubutik så undermålig att länder från tredje världen framstår allmänt kinkiga. Även det mest kommenterade tror jag.

4. När Tage föll ner:
En hjältesaga från den mest verkliga av verkligheter. Min. En blandning av industriromantik och hämndhistoria. Den handlar om när en gammal arbetskamrat till mig en dag fick nog och försökte dräpa vår chef med sin plocktruck.

5. EMD:
Ett av mina nyaste inlägg. Det var riktigt skönt att skriva mig lugn efter att ha hetsat upp mig under nästan två dagar över detta vederstyggliga pojkband.

Phew!

Håll till godo.

34 kommentarer:

Mårthen sa...

Tack för listan! Det är alltid svårt när man upptäcker en blogg som man gillar, men den har pågått så länge att det känns jobbigt att gå genom hela arkivet. Nu fick jag lite guidning!

adde sa...

Gott! Och jag hoppas du aldrig kommer att stänga av möjligheten att kommentera, för där blir också en hel del bra skrivet.

Jessica sa...

hahaha, jag tror aldrig jag skrattat så mycket åt något på internet som åt "bajskontakt av tredje graden". jag sitter här med tårar i ögonen så skrattade jag.

Mamselamsen2 sa...

Fast jag tycker nog allt att ditt inlägg om när du hade "cykelrejs" med en gammeltacka som hade ballongdäck även skulle ha platsat här.

Jag har nog aldrig skratta så mycket som när jag läste det inlägget.

Magnus sa...

klockrent i vanlig ordning... men ge oss nu ett uppföljarinlägg med de övriga fem i din topp-tiolista!

Emma sa...

Du är den mest geniale bloggare jag har läst. Har du på allvar skickat in dina alster till nåt förlag? Finns väl inget förlag som skulle vart så dumt i huvet att det hade tackat nej till ditt fantastiska språkbruk!
Tack igen, du förgyller min vardag!

mikebike sa...

mårthen: ja jag förstår det. man har ju sina ups and downs.

adde: nej det har jag inga planer på. jag håller med kommentarerna är ofta halva grejen.

jessica: ja jag kan också skratta åt det. Nu. men då var det inte svårt att hålla sig för skratt.

mamselamsen: ahh ja den var kul att skriva också, den hade jag helt glömt. fan vad du minns.

magnus: njae det känns redan lite förmätet att skriva en topplista på fem. jag uppmanar dig att glo runt lite på egen hand.

mikebike sa...

emma: nej det har jag inte. vet inte varför någon skulle vilja ge ut dem och om det skulle vara så så krävs det massor av förbättringar. jag slarvar mycket när jag skriver blogginlägg. stavfel, felformuleringar ofullständiga meningar konstig ordföljd. saker jag ser efter publicering men inte orkar ändra oftast. men men tack som fan. det hade såklart varit kul att göra något av de texter som håller en bra nivå. vem vet vad som händer.

linda sa...

var ju bara tvungen att kommentera för första gången. helt jävla underbara inlägg, allihopa. tack!

Lisa sa...

Hahaha jag har aldrig haft så roligt som när jag läste inlägget om EMD. You made my day!

mikebike sa...

linda: hej. välkommen. och tack!

lisa: fan vad roligt att du säger så.

Anonym sa...

Hisinge Island, rajt sajd åvv dö rivvööö - underbar trilogi!

ullis sa...

Jag har letat efter ditt inlägg om skithuspapper en massa, men jag hittar det inte. Du vet det där när du uppmanade oss till att välja mellan lyxvarianten eller storpacket. Det har ett meddelande som måste spridas i världen.

kalla Kåre sa...

Dina berättelser från Hisingen borde vara obligatorisk läsning för alla event-kåta göteborgspolitiker.

Om du skulle få till ett filmmanus från de tre redogörelserna du lägger upp idag så är det tamefan årets film... Behöver inte vara så mycket personhandling. Djävulsön är handling i sig. Och filmen skulle naturligtvis heta just "Djävulsön" (alt. flykten från Djävulsön!"...

mikebike sa...

robrun: tack!

ullis: dagligvarunoja tror jag det hette. sök i sökrutan på min blogg så hittar du.

kalla kåre: haha kul att du tycker det. pappillon 2 skulle den åckså kunna heta...

KoskenkorvA sa...

Måndagar, djävulens födelsedag. Började med att få ta hand om en vattenläcka på jobbet, till det en kopp kaffe som smakade disel.
Tack mikebike för att du hjäpt mig överleva denna dag!!!!!

Anonym sa...

Hittade av någon anledningen in här.
Ibland har man tur!

Fredo sa...

”När Tage föll ner” är bland det bästa som skildrats. Ever.

* ligger på knä och är ovärdig *

Limpan sa...

Mkt bra val bland bloggarna Mike!

Jag höll tummarna för att att Netto-historien skulle vara med och självklart var den det, även om jag nu skrattade högst och mest åt När Tage föll ner. (som för övrigt är en lysande titel!) Jag faller själv snart ner, jobbar och lider på ett grisigt lager ett par mil norr om Gbg. Känner igen skiten så väl.

Absolut underbart, återigen.

mikebike sa...

koskenkorva: ja måndagar är ingen lek. kul att jag kunde underlätta den lite. och tack för att du säger det.

gubben: och tur för mig med kanske?

fredo: tack det var snällt sagt. mycket snällt

limpan: det låter ju nästan som att det är bulten du jobbar på. det ligger ju ett par mil norr om gbg. tackar så mycket

William sa...

älskar Hisingshistorierna men jag trodde inte riktigt på dem innan jag va misstag hamnade på förfest där nu på nyårsafton. Jag gjorde misstaget att snacka med mina kompisar, för det fick jag en käftsmäll av en white-thrash wannabe brat. Aldrig i helvete att jag åker dit när det är varmare och rävarna är ute. Aldrig i helvete att jag åker dit igen överhuvudtaget förresten.

William sa...

förövrigt så saknade jag också sittkissarinlägget, det var vackert.

jessica sa...

Jag tycker bäst om "sommarkrysset", "netto" & "idrottar du nåt då?" sen är ju allt som klankar ned på nordstan fantastiskt!

Anonym sa...

Så sjukt jävla bra läsning, fan vad jag diggar "Tage"!

Ulrika sa...

Extremt hedrande att jag lyckades locka fram denna parad av gyllene okvädningar från dissningarnas furste.
Tusen tack för det!

Stefan sa...

förstår att det är svårt. du har skrivt sjukt bra grejjer och helt ärligt - det var här jag och frugan en kväll satt och skrattade så att tårarna rann. första gången någonsin jag skrattat högt på internet.

det är stort.

tack som fan för dina storysar mike.

jessika sa...

ett ord :UNDERBART

Någon av oss sa...

I love you! Det åtta vansinnigt bra och framförallt extremt roliga inlägg! Ska erkänna att jag inte följt dig särsklit länge men du har mig fastspänd. Jävligt hårt! Tack. /Johan

mikebike sa...

william: ja du fick lära dig denhårda vägen m a o.

jessica: haha så du diggar inte nordstan. ett friskhetstecken.

anonym: jag har väldigt blandade känslor inför tage. han stank verkligen på flera meters håll. en komplex person. men hans hämndnerv var det inget fel på iallafall.

ulrika: ahh vd är en princip om man inte kan bryta den. det var en rolig "utmaning" ju. tack!

stefan: tack för dina fina ord. ja jag minns. fan vad kul egentligen. hälsa misses.

jessika: ett ord: TACK!

mikebike sa...

någon av oss: skitkul att du hittat hit. hoppas du fortsätter läsa.

Susanna B sa...

Herregud, jag sitter här på jobbet och gråter av skratt! Hur får du till det??? Sluta aldrig skriva - finns ingen blogg som är lika rolig som din.

S. sa...

Mycket fint har det varit men Tage är en underbar historia. Bäst kan jag inte säga, kommer inte ihåg allt jag läst, men enormt bra.

Abbes pappa sa...

Ja vad ska man säga MikeBike? Du har legat i min länklista ända sedan jag skrv mitt första blogginlägg själv.

Det finns ingen som kan vara arg på ett så underhållande sätt som du. Så är det bara.

Tack som fan.

Nellie sa...

Men oj....när Tage föll ner....har varit glad att jag hittat din blogg innan, men nu blev det religiöst.