fredag, juni 08, 2007

Skrynklarkamrater - låt om oss icke falla för frestelsen

Nu är den här.

En automatisk pappersvikarmaskin som underlättar viknings-/lindningsprocessen inför en redig torkning. Smidigt värre. Om man är vikare.

Det är bara att gratulera. Jag gläds med dem. Verkligen.

Men allt är inte guld och gröna. Jag anar oråd och kan inte låta bli att känna mig en smula provocerad. När kommer en likvärdig produkt för oss skrynklare isåfall. Varför ska vi alltid behöva stå åt sidan och se på? Det kan knappast vara så förbannat svårt att bygga in en skrynklingsfunktion och på så vis göra maskinen komplett.

Nä, det är nog knappast kunskapen som brister utan ambitionen. En ovilja att integrera oss skrynklare i samhället (vilket är lite lustigt eftersom vi inte är en minoritet då vi svarar för nästintill hälften av befolkningen - ja, så många är vi faktiskt).

Vi skrynklare är härdade som stål och är historiskt sett ett förföljt folk. Segregerade och bespottade i tysthet, enkom för att de som föredrar att vika sitt papper avundas vårt lite ledigare och mer avslappnade förhållande till själva torkningsmomentet vid toalettbesök. Så till den milda grad att de verkar beredda att gå hur långt som helst för att förgöra oss.

Det ganska uppenbart att vikningsmaskinen är framtagen i allians mellan vikare och lindare. En svart pakt med syftet att locka över en massa skrynklare med svag självkänsla. Att skapa en produkt med så högt "cockteasing value" att skrynklarlägret skakas om och sekulariseras genom massflykt och orationella sidbyten.

Så jag vill bara säga till alla skrynklarkamrater. Var stolta, stå på er. Låt inte era sinnen förgiftas av vikarnas fula frestelsekampanj.

25 kommentarer:

Lauren sa...

Inte behöver du vara avundsjuk. Den här uppfinningen bevisar ju bara hur lata, pedantiska och rent utsagt anala vikarna är.
Sen tror jag inte riktigt på det här med en maskin för oss skrynklare, jag menar det är ju väldigt individuellt hur man håller sitt skrynklade papper och jag vill inte ens tänka på vad som skulle kunna hända om pappret skynklades fel och det blev en liten glipa.... iiick!!!!
Näpp, jag tänker fortsätta köra manuellt :D

Langri sa...

Dagens garv!

Som vikare tillhör jag tydligen det förtryckande klientelet. Ber om ursäkt för det:)

Luca sa...

Man gå på toaletten, man gör det man ska sedan går man lättare därifrån. Vad är grejen?

Jessica sa...

Du, den där vikmaskinen är som att sitta på Älvsnabben mellan Eriksberg och Lilla Bommen. Först tänker man "Det här är ju riktigt trevligt" Sen tänker man "Men så där fasligt fort går det ju inte. Det borde gå att gasa lite" Därefter saktar båtjäveln ner och man inser att man hade ingen aning om vad långsamt var förrän nu.

Och hela den till synes trevliga idéen att kunna åka båt in till stan (eller i det här fallet få färdig-vikt papper) faller på att det går först långsamt och sen ännu långsammare.

Jag tror faktiskt att denna maskin är gjord av skrynklare (som här på östkusten nog går under namnet knycklare) För ett par toabesök med den där maskinen och en livslång vikare kommer att förvandlas till en frustrerad skrynklare.

Stefan sa...

Hahahahaha...du e störd killen!

Andrea sa...

Hmm, jag anser att vi skrynklare är mer ekonomiska och mer miljömedvetna än vikarna. För inte fan förbrukar jag lika mycket papper som den dära maskinen.

mikebike sa...

lauren: haha men du är i en klass för sig själv. du är ju personen som gett toapappersbalen ett ansikte.

langri: du är förlåten om du kommer över på rätt sida vägen ;)

Luca: vad är grejen? get the fuck outta here!! ;)

jessica: hahaha mycket rolig jämförelse måste jag säga. knycklare är exakt samma som skrynklare - same thing different name.

Stefan: är vi inte alla... hahaha

Andrea: oh ja vi är generellt mycket bättre människor skulle jag vilja påstå. och vi som bor i majorna är extra bra ;)

Skriet från lappmarken sa...

Det borde finnas en bättre lösning än toapapper. Risken med papper i allmänhet och vikt papper i synnerhet är ju den tidigare nämnda smörknivseffekten. Jag funderar på detta och ser framför mig ett nytt sorts papper. Tänk frottehanduk. Med fransar som kan ta med sig lite massa, som grovt sandpapper jämfört med 800korn.

Dres sa...

Eh, skrynklare utgör cirka 23-24% av befolkningen, knappast hälften, mannen.

Andrea sa...

Ja gud ja, vi som bor i Majorna är så jävla retro, så medvetna, riktig arbetarklass, slackers, vi tjänar ju fett med pengar och skänker en massa pengar till barnen i Afrika.
Coolt!
Inte konstigt att man är lite schitzo ibland.
:D

Maximiliana sa...

Ha ha! Kul text! :))
Fan vilken perverst onödig pryl.

Eternalblizz sa...

Och världen förvånas varför amerikaner är feta.....när de är så pass lata så de inte ens knycklar till sitt eget skitpapper....jaja...som någon sade, så onödigt

Anonym sa...

Skrynklar gör ju folk för att de saknar den finmotorik som vikningen kräver. Det här ett hjälpmedel för er. En väg till integration. En gest av generositet från oss vikare till er skrynklare.

//petra

Anonym sa...

Andrea: Så många lager papper som maskinen rullar upp kan bara betyda att det är en produkt från Mölnlycke & Co. Fatta va många balar papper de kommer att sälja om denna manick får styra pappersmängden. Skulle maskinen skrynkla skulle det gå åt lika mycket papper.
/JoWe

ullis sa...

Ja seriöst, maskinen använde ju fan upp halva rullen på två viksessioner. Är det så ni vikare kör? Jag som trodde att jag använde mycket dasspapper. Jag är en stolt skrynklare, och ungefär ganska ofta tänker jag på argumentet att man kanske petar igenom ett finger någon gång. Jag kan med säkerhet säga att detta händer enkom talanglösa skrynklare. Bara för att förtydliga detta återigen.

Anonym sa...

"...lite ledigare och mer avslappnade förhållande till själva torkningsmomentet vid toalettbesök"

Haha sen när har du haft ett ledigt förhållande till något som överhuvutaget är i närheten av ett toalettbesök? ;)

Petra sa...

Måste bara kommentera och säga att du bjuder på grymt kul läsning här inne! Lär ju återkomma...=)

rens sa...

Hej. Idag har jag varit på monstertruckorama. Ville bara i korthet dela med mig av gällande mode hos entusiaster av ovan nämnda aktivitet.

Män:
1. Kamofärgade shorts. Eller tröja. Eller keps, skor, vad som helst. Bara det är kamofärgat.
2. Mustasch runt hela munnen. Som ett hårigt rövhål.
3. Smala mörka solbrillor.
4. Tunt hår i hockeyfrilla.
5. Sydstatsflagga i valfri applicering.

Barn:
1. Övervikt
2. Hårdrockströja. Företrädesvis Korn eller Kiss.
3. För dagen färgat hår i klatschig färg.

Kvinnor:
1. Svett
2. Tatueringar
3. Tunt linne i billigt trikåmaterial.
4. Blek och korpulent mage som tittar ut nedaför ovan nämnda linne.
5. Öppen sko som blottar fnasig häl och lätt patinerat tånagellack.

Tack från modespanarn.

Anonym sa...

när jag ser den här maskinen och dess funktion tänker jag direkt på de miljömösiga apekterna, jag må vara berusad av diverse alkoholhaltiga drycker nu, men va fan! så mycket papper behöver man inte per gång!eller vad säger ni! rolig blogg förresten! /gaisarn

mikebike sa...

rens: hahahahaha du målar upp en mycket bra scen. jag ser det helt tydligt framför mig. bara en fråga: VADIHELVETEGJORDEDUDÄR??

rens sa...

Jag har närt en trailertrash vid min barm.

Mamselamsen sa...

Oj då ingen maskin för mig längre. För jag har gått från att vara vikare till att bli snurrare.

Andrea sa...

Fan, det verkar som Rens såg mig på Monstertruckgrejjen...

t.b.f.t.e. sa...

nu vet jag varför amerikaner alltid slösar så jävla mycket papper. Dem faller alla för bekvämligheten. Man borde åka över till USA och predika knycklandet: "riv av ett par rutor, placera pappret i mitten av handen och KNYT!"

metrobloggen.se/Nadiia sa...

Vem vill ha den där apparaten på toaletten!? Och segt gick den också! Nej, jag kommer fortsätta med mitt skrynklande :)