onsdag, juni 27, 2007

Göteborgssommar

Ostadigt väder.

Nu är det molnigt igen. Nyss sken solen. Det är bara för en stund sedan jag tittade ut genmom fönstret och såg att det regnade i horizontalled. På riktigt. Om inte 90 grader så minst 87. Bara i Göteborg... möjligtvis i Borås också.

Det börjar så sakta dra ihop sig mot Gothiua Cup, vilket innebär att om bara ett par veckor kommer Göteborg våldtas för trettioandra gången, när fotbollskids från hela jordklotet under en kritisk vecka per sommar utökar stadens befolkning med ett par hundra tusen. I år har jag varit smart nog att förlägga den veckan i exil för att slippa dela luft och utrymme med de små asen. Alltid EN ljuspunkt iallafall.

Och så vankas det ju industrisemester förstås, vilket innebär att Carl-Einar Häckner i sedvanlig ordning ockuperar stora scenen på det lokala nöjesfältet under en hel månad. Sex dagar i veckan kör han sin jävla skit. Troligen betalar de honom. Det är för mig helt obegripigt.

Herr Häckner själv kallar sitt uppträdande för varité vilket jag vill påstå är att ta i en smula när det kommer till ett såpass debilt underhållningsformat som det han levererar.

Ingen skrattar - alla lider. Ändå verkar det ha blivit lika mycket tradition att varenda sommar skeppa hem Göteborgs kokainstinne harlekin från hans pundarhåla i Östberlin och låta honom ta plats inför horder av turistmongon på Liseberg, som självaste sillen och nubben på midsommarbordet. Det är smått bisarrt.

Jag känner mig provocerad och skändad de gånger jag haft oturen att behöva se och/eller höra när den jäveln leker dagcenter. Den ultrafrenesi som omger hela hans uppenbarelse får mina tinningar att bulta. Hårt.

Jag uppriktigt hatar Carl-Einar Häckner och hans vederstyggliga hatt.

Nu börjar det bli sommar på riktigt i Göteborg. Härligt!

23 kommentarer:

Mais oui sa...

Haha.. det är inte ofta jag inte håller med dig. Men det är något speciellt med Karl-Einar. Jag hatar clowner, trollkarlar ja.. allt som har med trix och skit att göra..men...JAG FULLSTÄNDIGT ÄLSKAR KARL-EINAR. Jag kan inte förklara det, men det är nåt särskilt. Det enda jag inte klarar med honom var när han skulle köra kondomtricket genom näsan för några år sedan.. då vände det sig i magen.. men annars.. KANON

deville sa...

göteborg är ju fullt av underliga varelser. håkan hellström, ingvar oldsberg, loket, nämde carl-einar osv osv.

el guapo sa...

En annan ljuspunkt jag kan informera dig om är att du bosatt dig i majorna, långt från allt vad nöjesfält, gothia shut the fukk up cup och civilisation heter. En annan jävel bor ju vid Lisebergshelvetet och riskerar varje sommarmorgon och kväll att bli psykiskt rubbad av danska skolklasser som gapar på vagnen och påkörd av småbarnsfamiljer från mälardalen som aldrig kört bil i en trafikerad rondell innan. Nä, take me to majorna så man kan få lite stryk av tjackade ungdomsgäng istället.

Andreas sa...

Glöm för all del inte vårt kära Göteborgskalas! Nej, jag vet, officiellt är det väl nerlagt.. men skulle vi inte få ett "kulturkalas" istället? Förmodligen kommer det att handla om samma jävla skit, men denna gången med "kulturell" inriktning. Vet inte riktigt hur det kommer att märkas praktiken, men jag antar att det inte innebär mer än lite PR för Operan mellan öltälten. Slå ett slag för kulturen och få Svenne Banan engagerad och så. Naturligtvis kommer det att misslyckas.. Svenne Banan vill bara dricka öl, och vi kommer att sitta där i slutändan med samma gamla vanliga fjortisfyllor, slagsmål och våldtäkter. Men det kommer det att vara värt, i kulturens namn..

mikebike sa...

mais oui: näe, nu blir jag lite besviken. känns konstigt på nåt sätt. jag kan inte riktigt förstå hu man FULLSTÄNDIGT KAN ÄLSKA denb jäveln.

deville: ja, herregud de utgör verkligen snittet av den klassiska göteborgaren.

guapo: hahahaa om det vore såväl. eftersom majorna är en plantskola för ungdomsvåld finns det en helvetes massa skolor, idrottshallar och andra kommunala inrättningar som får agera hotell under denna tid. lipa då. du kan åtminstone gå till stan. det kan inte de som bor i majorna med samma enkelhet. vi (inte jag i år då) tvingas trängas hud mot hud med de jävlarna.

SixesAndSevens sa...

Kan ju alltid hoppas att Robert Wells kommer förbi en sväng också...

Susanna B. sa...

Fniss...Eftersom jag har bott i USA i många år och är Stockholmare i grunden vet jag inget on Karl Einar. Men att bara läsa ditt inlägg om honom vet jag att jag ogillar honom skarpt.

jenny Norr sa...

Du undviker väl att käka krubb från korvmojen på Avenyn? C-E verkar gilla den, i alla fall enligt de tidningsurklipp de har hängt upp.

Anonym sa...

Carl Einar Häckner är skummast i världen. Faktiskt. Står inte ut med honom. Och heller inte skitvädret och allt annat elände som kommer över oss i sommar.

Fast jag är lite neggo just i dag.

Ozzy sa...

Hurra! Äntligen någon som har sett the obvious. Han är präktigt otrevlig privat kan jag tillägga.

Anonym sa...

privatskvaller om honom: han misshandlade en dåvarande flickvän rätt rejält..

Anonym sa...

Jag kan avslöja att han dessutom är ett svin på det privata planet. Ifall någon undrar.

Anonym sa...

en annan anonym hade visst redan konstaterat detta. men just misshandeln visste jag inget om, avsåg en särskild händelse med min vän som är bekant med mannen ifråga.

Raag sa...

Skönt att höra att du är lika munter och pigg som övriga världen vid regn... Jag upplevde just den årliga boomen of Asia, klev in på min sedvanliga kinabuffe och blev bokstavligen talat uttittad, utan skam, av en stor skock med asiater, no offence, men jag väljer exilen dessa veckor, de sista av juni och första av Juli... affärsmässa? You tell me, men they keep haunting me...

Luca sa...

Kar-Einar Häckner, Håkan Hellström, Ingvar Oldsberg...

Håller helt med Deville - Göteborg alstrar "personligheter".

Marvin sa...

För det mesta läggar jag inte till något i "mina" Morrongängsinlägg... men här måste jag inflika ditt inlägg om CEH.

Själv skulle jag lätt kunna lägga timmar på att återuppliva en död CEH bara för att slå ihjäl honom igen.

http://peterfanclub.blogspot.com
/2007/06/onsdag-27-juni-2007.html
(klipp ihop länken)

Jessica sa...

Men är det inte varité?? När ingen skrattar och alla bara lider? All varité jag har sett har varit så. Det finns bara en sak som är värre än varité och det är buskis. Egentligen är de båda lika smärtsamt hemska, men buskis svärtar ner hela västkusten. HUR kan det sitta folk och skratta åt människor som spelar utvecklingsstörda och visar tydliga tecken på att vara sin egen morbror. Och eftersom pubiken råkar skratta samtidigt verkar det som om att någon på scen har sagt ett skämt... men det är för mig heeeelt omjöligt att lista ut vad det var.
Buskis och varité, vad fan e de?

cat sa...

Herrejävlar jag hade fullkomligt förträngt att Gothia Cup finns!!! Jag kommer bli fullkomligt galen på alla dessa svettiga och högljudda kids som ockuperar varenda vagn och varenda kvadratmeter gata.
Aaaaahhhh!!!

Anonym sa...

Carl - Einar H. får frossa och magkramp av spykänsla bara av namnet usch och fy vilken hemsk sate.

Magnus sa...

Vuxet och modigt, att sprida skvaller (förmodligen uppsnappat på flashback) anonymt. Än värre att det finns folk som tror på sånt skvaller... Tycka vad man tycka vill om en person, men att sprida rent skvaller, utan att nämna några källor som stödjer teorin (förutom att man "har hört från en bekant", eller att man "erfar".. bah, säger jag bara!)....

Anonym sa...

Hmpf.. jassåjasså. En annan har ju bilden av honom som omtänksam och artig. Men det såklart, ni har ju inte träffat honom - det har jag.

Anonym sa...

Nu ska ni få frossa i Carl-Einar skvaller: Han är konstant otrogen mot sin flickvän, och inte en enda av donnorna han lägrar är över 20. Ja, ni läste rätt. Från en säker källa.

hanna sa...

Carl-Einar Häckner är äckligt sexig. Jag vet inte varför jag tycker det,.. Lockas troligtvis till badguys. Har en faiblesse för Pete Doherty, och apropå den galningen kan man ju konstatera att Carl-Einar och Doherty är lite lika? Plågade och sexiga pundare som har det där lilla extra, det där sexiga stänket av mystik över sig liksom. Psykiskt störd? Naje.