torsdag, maj 03, 2007

Fiskar'n

Idag ska vi iväg på företagsskoj. Vi ska till smögen och bo på spa, äta, dricka och delta i olika aktiviteter.

Jag valde djuphavsfiske som heldagsaktivitet imorgon. Smart. Jag som hänger över relingen när jag åker älvsnabben i vanliga fall. 08.00-13.00 skall tillbringas på sjön. Havskatt är temat. Jag fattar inget. Jag har bara metat aborre innan och det var ju skoj. Detta är troligen inte riktigt samma sak.

Troligen kommer trötthet, hunger och ett visst mått av bakfylla vara ingredienser för att befästa en smäktande sjösjuka. Tänk på mig imorgon. Dödslängtan kommer troligen inte har varit starkare i mitt liv innan.

Gissningsvis kommer det hela toppas med en sådär kymig och tryckt känsla som bara uppstår när en riktig smögenuppfödd och hardcore trålargubbe ska ta ut ett gäng glättiga reklambyråsvin på sjön.

Fy fan vad han kommer hata oss. Jag vet det. Jag har varit med förr.

17 kommentarer:

SixesAndSevens sa...

Tryck i dig en karta åksjukepiller och visa fiskargubben hur det ska gå till!

Mais oui sa...

Haha..Lycka till! Hoppas det blir kul :-)

Kalla Kåre sa...

Ge upp redan från början och hälsa honom med orden:

- Haj på daj, ditt gamla ålarens. Är du och frugan kusiner som brukligt är i övre Bohuslän?

Anonym sa...

Han kommer inte hata er - han kommer älska att förnedra er.
Ni kommer göra hans dag - var så säker!! :)
//Mima

moisthlm sa...

Postafen gör susen. Men tänk på att sjösjuka (riktig eller spelad) kan vara en finfin ursäkt för att leta upp ett soligt hörn och sova en stund. Perfekt sysselsättning på arbetstid tycker jag. Och vad spelar det då för roll om folk hatar?

mojo sa...

Ge gärnet! Se upp för rökt ålhuvud bara, den delikatessen var jag "tvungen" att testa i inte helt nyktert tillstånd på sjön.. slutade inte helt lyckat..

AnnaPanna sa...

Ja, nu brakar allt företagsskoj loss för säsongen ! Kostymer, fnittriga kontorstanter, sprit och käcka aktiviteter. Ungefär lika pålitlig tidplan som Studentfylleriet. Mitt värsta minne i den vägen är en Tio kamp (kampen består mest i att inte somna mellan aktiviteterna) som avslutades med en skrattövning. JA, ni läste rätt: SKRATT övning. Vi skulle flabba på kommando och må jättebra av det. Sas det. Vi var några som vägrade och tog dom sura kommentarerna från cheen sen, för att vi inte varit solidariska med gruppen - eller nåt...
Jag säger bara en sak: DET FINNS GRÄNSER FÖR PERSONALFÖRNEDRING!
Var finns JämO eller BO eller LO eller nåt, i fall som detta ??

ls sa...

Påminner mig om när en stenhård (fiske)turbåtsskeppare spände ögonen i en av mina kollegor och fällde kommentaren: "Jag hatar östgötar"
Han såg att killen med golfställ, Linköpingsdialekt och en påse Ahlgrens bilar som matsäck var rädd. Det räckte. Kaptenen i fråga kommer från Hjuvik, men jag är övertygad om att de från Smögen är av samma virke.
Östgöten klarade sig från sjösjuka. Dock kan hans förhållade till skepparen under resten av milt talat frostigt.

Lauren sa...

Satans vad orättvist, en annan får hålla tillgodo med 5-kamp på Liseberg........ 2 veckor på raken....
Undrar vilken gång som kommer bli mest spännande och undrar hur snygg jag kommer att vara i tyrolerhatt??
Well, who the f-ck cares efter 5 jäger?
Få nu inga fula fiskar på kroken utan spara dem till mig :D

Anonym sa...

Varför väljer du att åka ut på havet om du är sjösjuk? Vad är dealen? Fattar inte...

Anonymoose sa...

Är säker på att sjösjukan inte kommer att hjälpas nämnvärt av att betet brukar vara musselgegg som nätas. Härligt orange och stinkigt.

adde sa...

Jag, och många med mig, förväntar mig en debriefing ikväll eller i helgen. Kräktes du? Var fiskargubben far till sin bror? Fick du fisk och i så fall vad gjorde du då?

Har ni inget att göra så här på fredag? Testa följande:
Översätt dess orden till engelska:
Snö
Ärta
Stol
Tio
Säg orden på engelska efter varandra fort och lyssna på vad det blir. Klarar du det inte själv kan du be en kompis lyssna och klura ut vad det är du säger.

Jättekul och moget, jag vet.

Luca sa...

Se till att få störst fisk bara. Fiskegubben står nog ut med er ändå så länge EU-stödpengarna rinner till.

Moddan sa...

Håll blicken på något bortanför själva båtskrället, horisonten eller liknande. Eller ge dig hän till 100% i fisket och gå ALDRIG ner/in i båten!!

Izindra sa...

Ja, för honom är ni bara "badjävlar" vet du, även om det ännu är vår. Det är väl inte Väjern ni ska till? I sådana fall är ni dödsföraktande, jag säger då det. Om ni skulle tröttna på maten kan jag rekommendera Bella Gästis i Hunnebostrand, eller en utflykt till stenhuggeriet i Gerlesborg. Jag kan mina grejor. ;)

Karin sa...

Han kommer inte hata er. Han kommer älska er! Ni kommer roa honom så in i bängen så han kommer tänka tillbaka på er enda in i december!:) Jag vet. Jag kommer från Lysekil å där skrattar man rått åt alla knäppa turister från storstan året runt (förutom under juli/augusti när de invaderar stan. Då svär man mest över dem):D Mest skrattar man iofs åt stockholmarna...de har så himla korkade kommentarer om allt...

mikebike sa...

sixx: glömde det. på bryggan fick jag frågan om jag hade tagit. alla andra hade tagit men jag kom försent till frukosten så jag glömde. fy fan.

maisoui: det kommer en kort redogörelse för fisketuren. hang on.

kalla kåre: det var en ung kille. jävligt soft. han hatade oss nog inte. tyckte nog bara att vi var "fittiga"

mima: ja jag vetinte men han verkade gilla att ha sällskap på båten. han sa att han var impad av att vi inte kom bakfulla i kostymbrallor. alltid något

moisthlm: sova, på båten. ja du det var fan inte en lugn fisketur. det var askallt och inte sol nånstans och så var det vågigt så in i helvete.

mojo: han bjöd å kräftor. jag tog inga. ville inte gambla.

annapanna: du jag har tänkt skriva om skrattterapi... det kommer. dock slapp vi det på vårt event.

ls: hahahah skönt som fan av honom att s ätta ribban så direkt. hahhaha respekt.

lauren: they are all yours;)

anonym: vi hade att välja på dykning, kajak eller fiske. jag valde den aktivitet där det var minst risk att hamna under vatten. enkelt. och du... du behöver inte fatta allt.

anonymoose: vi körde utan agn.

adde: gammal! ja det kommer en redogörelse inom kort.

luca: tyvärr, fick inte störst fisk. fick inte ens minst. jag ska förklara.

moddan: du det där vet jag exakt vad det innebär nu;)

izindra: åhh tack frö tipsen hörru nej inte väjern men vi åkte förbi där. kändes som ett ställe ur nån stephen king-roman.

karin: haha ja det förstår jag. jag hatade mig lite själv för att jag var turist där. samtidigt ska de bara hålla käften och le. lever man på turism så får man fan bita ihop.