fredag, juli 14, 2006

Jag har en tes

Den bygger inte på empiri men jag har ändå en känsla av att jag träffar ganska rätt.

Jag har fått för mig att människor som åker iväg med hus på hjul (husvagn och husbil) till nån sunkig camping på semestern är överrepresenterade i swingerskretsar. De får ett socialt arv att förvalta. Kanske kommer det med vagnen. Pionjärsanda och frihet på alla plan. Den enda chansen att bryta sig loss från alla konventioner ett tag. Skum teori va?

Jag har inga faktabaserade uppgifter på detta och hart inte gjort några efterforskningar. Riktigt så viktigt är det inte för mig. Men jag tror att jag är nåt på spåren.

Jag ser framför mig hur många packar sin lilla "Polar" eller "Cabby" med familj, träningsoveraller, bensinmacksinköpta kastspön, snorkelutrustning och standard 1-A hundar för att bege sig till samma camping år efter år.

Väl framme går mannen omkring hela dagarna iklädd för korta shorts och bar överkropp - alfahannen (det tror de alla), frun solar i en baden-baden och läser en harleqin. Barnen driver vind för våg och ställer till med sattyg - no rules. Det ligger spännning i luften.

Campingplatser är microsamhällen som uppstår och faller under industrisemestern varje år.

På kvällarna dricks det stora mängder hemgjort vin i förtälten och kontakter knyts vid campingens vattenhål. Dansbanan.

Sedan swingas det utav bara fan. Jag är nästan säker.

Det måste vara där ur den gamla klassikern "Happy Campers" är sprungen.

35 kommentarer:

Langri sa...

Ha ha. Du träffar förmodligen rätt i skrevet på husvagnshannarna.

Ida sa...

Så, nu har jag läst allt. Och jag har bytt favorit, från den om Netto till brevet till apoteketchefen Stefan. Så jäävla bra. Har du fått nåt svar?

Mamselamsen sa...

Jag vill härmed deklarera att jag har inte och har aldrig haft en husvagn.

Däremot har jag sovit i en... och DET var kul! :-)

elvis sa...

Det gick en dokumentär om campare på tv för nåt år sen, och jag kan säga så här; Du är LÅÅÅÅNGT ifrån ute och cyklar! Enligt de som intervjuades hade de flesta guppat runt i varandras husvagnar genom åren, och det fanns x antal halvsyskon på campingen! I say no more! Funderar du på husvagn?? ;)

Anonym sa...

Jag är HELT inne på din linje, det finns något kinky lurandes runt allt som har med husvagn att göra.

Carl Arenlind sa...

Och det enda som gör att paren hittar varandra när de swingat klart, är de likadana träningsoverallerna.
Som ju alla husvagns/swingers-par med någon jävla självrespekt bär.

mikebike sa...

langri: ja det verkar inte bättre

Ida: vad kul. läst allt. det är snudd på galet men jag är smickrad. minst sagt.

mamselamsen: hahaha vad du håller på va;)

elvis: det låter för bra för att vara sant. fan jag måste börja tro mer på min fingertoppskänsla. har inte planerat att köpa husvagn riktigt än;)

anonym: tack. ja jag menar just det.

carl: hahaha... kanskle är det så. remember the colours liksom:)

ls sa...

Är inte duschen gemensam på en camping?

da bomb sa...

Hahaha, det är sååå jävla kul med generaliseringar som alltför ofta stämmer...

who sa...

En förutfattad mening som jag har fullt tillit till är att det inte dricks hemgjort vin som du säger Mike utan det är hembränt.

Hembränt på stora dunkar luktandes finkel lång väg, dunkar som ställs på de ranglande plastborden i förtältet.
De blir på lyset och blir lite "kompis" med alla - bjuder in grannarna. Där sitter man i träningsoveraller och trätoffler drickandes hembränt blandat med sötläsk och lyssnar på "kramgoa låtar".

Naturligtvis blir det slagsmål också.är

det!

Allt annat är fördomar

/who

Thérèse sa...

haha säkert en helt korrekt teori , jag har aldrig sovit i en husvagn men jag är helt inne på din linje

MagicaDeHex sa...

Visste ni inte att det är vedertaget på campingarna att man ALDRIG stör husvagnsgrannen om hans/hennes tv-antenn är nerdragen... är den däremot uppfälld så är det bara att kliva på. Den dagen har inte kommit ännu att mitt sexliv är så tråkigt att det är dax att skaffa husvagn ;)

mikebike sa...

ls: ingen aning det är säkert olika.

da bomb: haha... ja generaliseringar har ett visst underhållningsvärde.

who: har du campat mycket?

therese: ja jag tror inte att alla som åkler på husvagnssemester swingar. det hoppas jag verkligen inte;)

magicadehex: vilken fantastisk kunskapsdomän du sitter på. sociala campingkoder. fan vad grymt. fyll på alla som har koll. här ska vi fanimej lära oss allt om husvagnsswinging!

Thérèse sa...

det är dom säkert , du får sluta hoppas ... låter för positivt ;)

Anonym sa...

Preciiiiiis hemkommen från en 3-dagars-raid i trailertrash land aka Öland (dock utan husvagn, men med 2 stora tält, 5 ungar och noll privacy) så får man detta i nyllet. Fast, visst, jag tror du är något på spåret, såg några alfahannar igår kväll på campingpuben, fast de var rätt bleka i jämförelse med basisten i coverbandet som stod och söööög åt sig blickar och juckade med höfterna åt de uppsminkade hemmafruarna som 80-talsdansade till Ledinlåtar (undrar om någon alfahanne nitade killen efter det att vi lämnat placet?)

Skogan sa...

Mikebikes "Jag har en tes" är inte att förväxla med Martin Luther Kings "I have a dream"

mikebike sa...

skogan: nä det är det inte;)
läs min parafras på MLK:s i have a dream här: Jag har en dröm

who sa...

Mike, nä jag har inte campat något direkt. Mina fördomar kommer ifrån när man var yngre och hängde på stranden på kvällen. Camparna bjöd in oss på grogg (ofta iklädda träningsoverall o trätofflor) och man tackade ja. Vi drog in ett par stadiga samtidigt som vi försökte stänga musiken ute. Sn drog vi snabbt som ögat innan det blev bråk =)
/who

Storm sa...

I de lugnaste vatten så att säga...
Det kan ju vara så att campingplatserna helt enkelt är till för att blanda ut den genetiska poolen så mycket som möjligt. Förhindra inavel i småstäderna, så att säga.

What happens på norrstrands camping, stays på norrstrands camping

anki- en av systrarna.. sa...

hejsan mikebike.. Jag tror att du e delvis rätt ute.. Vi campar rätt mkt, men vi har tält.. Man har ju sett en o annan "gungande" husvagn.. Men jag tror inte att de är swingers i den benämnigen att de delar partner med varandra. utan de är bara väldigt mkt otrogna.. En ny sorts swingers kanske,, de har sex med alla på campingen, men den andra partnern är inte med..

O det där med alfahannen stämmer så bra.. ;)

adde sa...

HA HA HA HA HA HA HAAAAA!
Mike, har du någonsin varit på en camping? Har du någonsin sett vilka det är som är där med sina husvagnar? Har du någonsin bott länge nog i ett husvagnsghetto för att förstå vad för sorts individer som använder en husvagn för att vara lediga?
Nej, precis! Inte jag heller visserligen, men ändå.
Din tes är lika långt ifrån sanningen som Tony Montana var ifrån att bli soldat i frälsningsarmén.
Antingen glömde du att avsluta ditt inlägg med ett stort "NOT" på en egen rad längst ner eller så har du gått för många promenader utan kepa i den gassande solen i kvarteren kring hängmattan.
Swingers är väl på något sätt i grunden livsnjutare?! Hur får du någonsin ihop ordet livsnjutare med ordet husvagn?

adde sa...

Eftersom jag inte själv har så stor erfarenhet av husvagnar kanske en och annan undrar varför jag tror mig veta så mycket om deras användare. Jag vet ingenting om dom. Men jag vet lite mer om swingers. Det lilla jag vet om swingers är att om man ska snacka överrepresentation så ligger den snarare hos människor som har råd med annan semester än den som sker i ett skjul på hjul.

MissXenia sa...

Det är på minigolf-banan det händer, inte dansbanan. annars var det nästan rätt i övrigt... =)

cdhyllankillen sa...

Exaktemente. Och jag kan även tillägga att det fungerar på samma vis i villaområden i mindre samhällen. Jag kommer från ett sådant. PÅ 70-talet firade hela gatan midsommar tillsammans ända tills en del bestämde sig för att swinga lite. Så var det slut på de festerna. Och den sämjan. Tystnaden trädde in. Swingerångest.

danne sa...

ja satan. det är inte utan anleding att man får hemlängtan när man dricker morgonkaffet hos dig mike. inte för att jag varken swingar eller åker husvagn utan för att jag är svensk. campingen, träningsoverallerna, hembränt, kramgoalåtar och uppfuckade relationer som sedan ligger till grund för julfirandet. say no more. but. respect.

Nat sa...

Hej på dig :)

Länge sen, men ändå inte.

Så; husvagns fenomenet går att hitta gis segelbåtsmänniskorna (hukar mig för alla ruttna tomater som kommer nu). Har en enda segelbåt klämt in sig i en naturhamn så är det skrivet i cement att nästa gång man åker förbi, så ligger där 10 till, dikt brevid varandra. Och springer på varandras båtar och klipporna fram och tillbaka.
Pittoreskt så att det förslår.

Om man nu, vill njuta av friden och den undersköna miljön som skärgården har att erbjuda, tillsammans med vilken främling som helst, varför söker man sig inte till storhamnarna????

Mitt och A´s bästa trick då det begav sig, var att väldigt sakta ta oss in i små skyddade grunda vikar (vi hade tillgång till en Vindö 28 i mahogny, en underbar båt, som inte var så ömtålig som plastmonstren), för att sedan skadeglatt se segelbåt efter segelbåt tvingas vända om när de såg hur grunt det var. Lokalkännedom lönar sig :)))

Way to go Mike :)

//Nat

Melinda sa...

Det här med ditt lågpridkedjehat. Jag tänkte spä på lite.

http://www.union-network.org/UNISITE/Sectors/Commerce/index_multinationals_Lidl.htm

Nino sa...

fniss, ibland tänker jag att du har lite för mycket att tänka på. Och ibland tror jag på fullaste allvar att du kan ha helt rätt, haha.

sofia sa...

Det här har ingenting med husvagnar att göra (vilket inte alls betyder att jag inte hyser förakt mot dom, för det göra jag verkligen!) utan jag tänkte bara meddela att du är en av dom som bloggskadat mig,som gjort att jag tänker på bloggare och bloggare under sommaren när jag inte ens är i närheten av tryggheten och bredbandet. För det var nämligen så att jag åkte över bron mot hissingen idag för första gången sedan jag började läsa din blogg (jag bor ju inte här i göteborg) och det var en sann nostalgitripp genom gamla bloggfrossainlägg. Lite komiskt. Ytterst känslosam. Med andra ord sätter du dina spår Mikebike. Fast det visste du redan!

Caravaggio sa...

Jag har hört inside från två (notera att det är flertal) campinganställda att ALLA fördomar man har mot campingresenärer är sanna.

mikebike sa...

sorry alla att jag varit så kass på att bemöta kommentarer på sistone. ny dag imorgon. börjar på nytt då. det känns trist att inte

bullshit: fan låter som wisteria lane IRL;)

danne: always. du är välkommen whenever du är redo att komma hem. besöker du gbg så vet du vem du kontaktar. ol ojo tar hand om det sina. jag bjuder på allt... utom swining;)

nat: hahaha... mycket intressant kommentar. det må jag säga. hur gör du nu för tiden då? kör du storhamnarna eller ;)

sofia: jag läste på din blogg att du var i gbg. trevligt. och jag blir mallig att jag skadat dig;) vet du. dn kusse har helt rätt. jag har inte hört öknamndet rasselanda men oj vad väl det passar. de har en hel hög duktiga nazistpojkar där ute. men när de ställer till stök i majorna får de att göra. de var över och spöade skiten ur några oskyldiga människor för ett tag sedan. ett jävla "rumble". vips var vartenda elskåp tapetserat med bild, namn adress, tel- och personnummer. det kostar att busa i majorna. du borde be kussen att ta dig med till majorna och bara strosa. känna på marken. den är helig.

Caravaggio: allt du säger litar jag blint på. så är det och så må det vara. Nu är det alltså befäst. myten. tesen. tack!

Säljare sa...

En sak jag undrar är vilka alla dessa husvagnsnissar är? Det dräller av dem, men man träffar aldrig någon som erkänner att de är husvagnare?

mikebike sa...

precis som med sossar. fan halva sveriges befolkning röstar ju typ på dem. men ingen erkänner sig var stolt sosse. skumt.

sofia sa...

Mikebike: Tyvärr har jag redan hunnit lämna stan, men nästa gång ska jag se till att det blir Majorna för hela slanten!

Johan sa...

Jag har bott i Torslanda i hela mitt liv och jag anser inte att "rasismen" är något problem i stadsdelen.
Och istället för att gå in på vad "rasismen" egentligen beror på så beskylls föräldrar osv för att inte ta hand om och bry sig om ungdomarna.
Faktorer som att invandrargäng då och då vandaliserar i Torslanda och kommer hit och startar bråk ignoreras helt av GP. Vi har bland annat det senaste året haft problem med ett gäng grabbar från biskopsgården/länsmansgården som åkt hit ut och slagit sönder en väldans massa busskurer och startat oräkneliga bråk. När vi då som ansvarstagande ungdomar jagat bort dessa fridsstörare anklagas vi för att vara rasister. Ganska ologiskt va?
På sommaren är det mest problem, då drar invandrargängen runt på badplatserna (främst sillvik & lillebybadet) och startar bråk. Stirrar på andra ungdomar och om dessa stirrar tillbaka så får de stryk av invandrarna. För ett antal år sedan när jag var i moppeåldern hände det titt som tätt att invandrare nere i lillebybadet försökte stjäla min moped, dessa ertappade jag och mina vänner på bar gärning, vilket inte var speciellt roligt för de "stackars" invandrarna.
Det är sådana här händelser som får Torslandaungdomar att bli kallade "rasister" bara för att de säger emot när invandrargäng förstör i deras stadsdel. Visst är det väl inte så konstigt att man kan bli lite smått rasistisk när man ser hur unga invandrare beter sig?
Som ni själva skrev att Torslandaskolans skolkatalog såg ut som en skola i tyskland 1943, bara vita och blonda. Vad är det för fel att vara svensk nuförtiden?
Det beskrivs av er som fel att det i Torslanda bara bor välbärgade svenskar. Jag tycker det är någonting att vara stolt över! Det finns säkerligen välbärgade invandrare som bosätter sig härute också. Men är det verkligen rätt att flytta hit massa mindre välbärgade socialfall bara för att det skall bli en jämn mix mellan svenskar och invandrare?