söndag, juni 18, 2006

Subliminal ordverifikation

Det här med ordverifikation. Det är bajs!

Ett: Jag tycker verkligen det är rövjobbigt att behöva fylla i ett litet "lösen" i form av autogenererade bokstavskombos varenda gång man ska skriva ett inlägg. Ibland även när man vill kommentera. I hate it. Ofta skiter jag i att kommentera just av den anledningen. Borde det inte finnas ett bättre sätt att bli kvitt tjyvspammare och deras kukförlängarerbjudanden.

Två: Efter att ha läst hos Stefan härom dagen så insåg jag att det kanske är bloggers sätt att skicka små subliminala meddelanden. Jag har aldrig tänkt på det innan men nyss var jag inne och rättade ett fett stavfel (japp jag har blivit en primadonna, trots att jag sa att jag aldrig skulle rätta så gör jag det ibland.) i föregående inlägg om Thore Callmar & Co.

Då fick jag förljande ordlösen: xtccanbgd.

Shit! Jag är jävligt trött. Har varit hela helgen. Har försökt trimma mig med Treo och alldeles för många koppar espresso. Inget hjälper. Och då kommer det.

"Ecstasy can be good". Eller menade de "Ecstasy can be god". Vilket som är det creepy. Vilken tur då att jag aldrig varit ett biggt fan av syntetiska droger.

Bäst att börja hålla ögonen öppna. Nu ser jag att jag ska fylla i "arzer". Ska jag tolka arz som i arsehole... vad är isåfall arzer? En som gillar rövhål? Eller ett rövhål i mänsklig skepnad?

Kanske är det bloggeranden som kände på sig att jag skulle tjalla och passar på att ge mig en gliring. Jag visste att det skulle slå tillbaka. Ändå kan jag inte låta bli.

24 kommentarer:

maria carlsson sa...

oj, det var värst. jag som trodde att coca cola var mästarna på smygreklam, men det verkar som att de, härmed kan se sig slagna!

SixesAndSevens sa...

Hmm... jag behöver inte skriva in nåt när jag skriver nya inlägg... Bara på vissa kommentarplejses.

mikebike sa...

maria: hej och välkommen. jag brukar säga hej till nya bekantskaper och du har inte vart här tidigare va. inte kommenterat iallafall.

sixx: vaffan. har du gjort nån inställning då? *avis*

adde sa...

Knepigt. Menar du att du har det så på din sida, mike? Jag har aldrig fått skriva nåt lösen här, men däremot på bla silverfiskens.

Caravaggio sa...

Jag tror arzer betyder Patrick Ekwall på nåt språk.

Anna sa...

Hahhaha, good point! Nu kommer man ju tänka på det varje gång det är word verifikation på gång och känna sig som en kodknäckare i klass med Forrest G & Amelie (ja, jag har svårt att se de två skådisarna som några andra karaktärer). Håller f.ö med om att det är jobbigt att behöva fylla i en kod varje gång man ska kommentera lite.

Ms L sa...

Jag skriver inte heller något här. Vet inte om det är dina inställningar eller mina. Jag vet att jag prickat i att jag inte vill ha det, men jag trodde det bara gällde på min blogg. Det gäller kanske överallt?

mikebike sa...

adde: nej jag har det inte på comments. jag kan leva med att nåt spammsvin hittar hit ibland för jag raderar det direkt jag ser det. jag menar när jag publicerar en post ett blogginlägg alltså. vet nån hur man blir av med det?

caravaggio: mohahahhahaaaaaa!

anna: japp. skyll inte på mig. skyll på steffo;)

ms l: vad menar du med att du inte skriver nåt här? ;) jag har också valt att inte ha det på mina comments. men när jag publicerar inlägg får jag det. slipper du det med?

någon annan som vet hur man kan slippa det?

Mamselamsen sa...

De jag inte fattat är varför vissa har sådana där sjösjuka bokstäver. Behövs de verkligen?

Jag brukar få spam cirka en gång i månaden och det orkar jag radera. Eller är det så att jag är spammobbad? Hm...

Men som du säger... jag sviktar också att kommentera om jag ska skriva in en kombination av 7-8 konsonanter... jag skriver alltid fel.

Josh sa...

En arzer är nog en person från Arzerbadjan. ;)

Stefan sa...

hmm...mike ser du tendenserna... du måste verfa, jag måste verfa när vi postar...kan det va...nä jag vägrar tro det men är det möjligt...att...vi är utsatta för en komplott (eller konspiration för de som hellre tycker att det ordet ligger bättre i mun)

det konstiga är att det poppade upp en dag hos mig, som en oinbjuden ex som ska hämta "Barry White" cd:n. Ta den, jag vill inte ha den precis på samma sätt som wv.

som wv kommer man att få...sssrp vilken dag som helst steff sveriges största rikspucko...usch blogger suger.

mikebike sa...

mamselamsen.. hahaha ja det har jag med undrat. attans att jag inte skrev ner det också. skulle det hindra spammare? ehhh... så jälva irri.

josh: hahhaaha din lille ordvitsare;)

stefan: ja fan vi har blivit belagda med försvårande åtgärder. vad har vi gjort? gnällt på fel saker?

SixesAndSevens sa...

Inställning? Jag? Kan väl inte vara möjligt. Nybörjare #1 fortfarande...

superkryp sa...

Jag brukar oxå se subliminala meningar. Jag undrar om det är med flit... Det låter osannolikt.

Apropå spam: Jag fick 200 spaminlägg över en natt. Det var ju scheissejobbigt att sitta och radera dem så nu kör jag med fegsnöre (Word Verification).

På nån blogg har jag sett nån som använde nån slags spambot-fälla som jag inte orkade sätta mig in i hur den fungerade (då) och nu kommer jag inte ihåg var jag såg den eller vad den hette. Jag tänkte att det borde testas.

Jag brukar läsa bloggar från mobilen och då är det så surt att behöva fylla i de där sladdriga bokstäverna bara för att få kommentera.

superkryp sa...

Men verfa när ni postar bloggar låter ju helt sanslöst. Ni måste ha varit inne och fibblat med nån inställning... väl? ;)

Johanna sa...

Sådär ja, dagens skratt även idag! Grattis, två dagar i rad nu...!

Skogan sa...

And what's up with den lille mannen i rullstol som sitter under? Är det någon sorts programmerarhumor för att ytterligare håna de som inte varit smarta nog att komma på hur man kringgår det?

Sofia sa...

Jag påstår ju mig vara en av dom ursprungliga WF-jägarna och det är precs som att hela mekanismen driver med mig bara för att jag är så hängiven. För aldrig ALDRIG har jag hittat ett som på nåt sätt skulle kunna tydas så att dt fick någon som helst innebör. Och så kommer en nyvärvad mikebike och glider in på värsta räkmackan. ett astungt första WF liksom. FY FAN.

Sofia sa...

OCH VAR FAN I HELVETE FICK JAG WF IFRÅN?!!

Ursäkta mig: WV skulle det vara...

Du ser.. det håller på att knäcka mig...

Malin sa...

Jag hade det förut.. Men under verification rutan, alltså när du skriver inlägg, där finns en länk, klicka på den och skicka iväg ett mail. Det är tydligen något som slumpvis hamnar hos vissa bloggare för att man ska verifiera att man är en "riktig" bloggare.. Jag gjorde så och då försvann det.. Testa.. :)

Emma sa...

Mike.. När du fyller år ska jag köpa en sån där mysig tröja till dig som gör så att man kramar sig själv. ;P

Cliff Hanger sa...

xtccanbgd - det är nästan för bra för att vara sant! Det är ändå nio bokstäver som alla har betydelse.

Jag fattar inte heller varför man måste verifiera sina egna poster. Man är ju ändå inloggad. Det ligger en hund begraven under ord-verifikationen, helt klart.

cecilia sa...

jag brukar inte skriva någon ordverifikation. bara hos vissa andra bloggare. fast ibland kan det ju bli rätt kul. som xtccanbgd.

Kimmi sa...

Det är väl alltid bra med lite extas? Eller?