tisdag, juni 13, 2006

I det stora hela - en bra dag.

Usch vad jag har varit trött idag. Men i det stora hela... vilken bra dag.

Har varit lite deppo på sistone men nu orkar jag inte vara det längre. Lets fug the blue days liksom.

När jag cyklade från Majorna till Linné, dressad i mina magiska (pilotbrillorna) såklart, kände jag vinden smekte mustaschen och folk verkade peka och skratta mindre än tidigare. Självförtroendeboost, jessbocks. Jag tyckte själv att jag såg lika mäktig ut som killarna i Beastie Boys smått klassiska Sabotage-video. Vet inte om jag överdrev. Kanske en smula (fan vad jag stör mig på en smula-utrycket) men som bär i hinken spelade Ipoden bra musik också. Sånt kan generera lite hybris hos vem som helst.

Allt var helsmutt tills jag kommer till allén i ena änden av Tredje Lång. Där spöregnade torra frökapslar ner i ansiktet på mig. Finfint för en pollenallergiker. Det är så underbart skönt att känna klådan komma smygande i ögonvrån. Och sprida slig som en löpeld längs tårkanaler näsa och hals. På fem förvandlades jag till ett tokallergiskt och svullet nysmongo. Jag fick börja dagen med att sura och snyta mig istället för att dricka kaffe.

Utanför cyklade smeden på sin trehjuliga, hembyggda cykel - i bar överkropp och jeansshort. Fram och tillbaka. Han är en enigma.

En kollega lät mig ta del av lite sköna piratnedladdade mp3-filer (som jag GIVETVIS betalade stim-pengar för direkt jag kom hem) vilket funkar som ett linement för själen. Dessutom fick jag ett mail som tjallade om att "el silvros fishos" skrivit oförtjänt snälla ord om mig. Fan jag blev tårögd. Iallafall bra nära. Han är en fin pojk den där silverfisken. Och om jag inte misstar mig så härstammar han från Majorna. Bara en sådan sak.

Jag har haft över 1600 unika besök idag. Det är stort. Jag brukar ha 500 typ. Hoppas att några av mina nya läsare kommer tillbaka. Det är så roligt att bli läst.

När jag tog bajken och började hojja hemåt igen, Linné - Majorna, hamnade jag i frökapselregnet en gång till. Hur jävla mycket av den varan har ett vanligt enkelt träd? Det låg frökapslar i drivor. Lite bonusallergi kom dessutom från ett blåställ som stod och trimmade gräsmattornas kanter. Är det något jag är allergisk mot så är det fanimej gräsmattegräs. Samma djävulska process igen. Trist!

Mustaschen känns liksom inte alls lika frän när det rinner ur näsan. Jag bestämde mig för att trösta mig med ett sexpack kalla tvåpinnars. Jag blev glad igen, så till den milda grad att jag gjorde i ordning min uteplats när jag kom hem.

Härmed påbörjas "Folkölssäsongen '06". Varje år dricks det fegisar i respektabla mängder på min uteplats. Det är jävligt underskattat måste jag säga. De gör jobbet. Utan att man blir lurig.

Jag gillar verkligen att vänta in månen i sällskap med ett par kalla och en mac 12:a.

Över och ut - en rätt nöjd Mike

33 kommentarer:

SixesAndSevens sa...

1600 besök!! Impressed. Tänk om du haft en "betalblogg" nu... ;)

hanna sa...

woho, jag hittade hit via fishy och i´m here to stay, jag har mer eller mindre sträckläst bloggen idag (det är inte så himla despo som det låter, jag är faktiskt hemma och är sjuk min första sommarlovsvecka) och du är cynisk och rolig.

Thérèse sa...

Folkisar är klart underskattade!

mikebike sa...

sixx: då skulle det inte vara lika kul. fast det är klart det är ju itne fel att skratta hela vägen till banken heller;)

hanna: åh vad roligt. hoppas du gillar det du läst. du är mer än välkommen in i bloggfrossas finfina gemenskap. krya på dig hörru.

therese: hej på dig. javisst är de. i madrid hittar du kanppast follisar va? ;)

Silverfisken sa...

Jag är ledsen om jag bjöd med lite party poopers, bro. Humor är svårt. Speciellt om man inte har någon.

Emma sa...

Hittade också hit genom fisken, och jag kommer också stanna, helt klart! Du skriver underbart roligt!

mikebike sa...

silverfisken: hahaha... ja så är det. men det var väl typ bara ETT enda anonymt surkart. Ändå kul att han/hon kommenterade. de suraste brukar alltid maila mig. huj huj.

skojar du... inga ursäkter accepteras, du gjorde min dag god damnit;)

mikebike sa...

emma: tackar tackar... men nu får ni sluta... annars kommer herr silverfisk trolligen att skicka den fetaste fakturan bloggsfären skådat, adresserat bloggfrossa;)

nu måsted jag nana. ses imorrn då.

/världens gladaste mikael

danne sa...

Mikebike: Imponerande trafik men knappast förvånande. Du har en bra blogg helt enkelt.
peace.

adde sa...

Mac 12? The Macallan, I presume? Gott att veta att du har fingertoppskänsla även för whisky, mike. Det känns tryggt.
Var det du som tipsade kungen? För det är visst hans nr 1 livselixir också.
;)

Jesper sa...

Nej, nu är det dags att jag tar och kliver fram och hälsar!

Tjena Mike, du har ju ingen aning om vem jag är, men jag har hängt här sedan juni förra året och det känns så tryggt att komma in på den här sidan och veta att det finns fler som ser skiten i vardagen, dag ut och dag in. Lika roligt är det att läsa kommentarerna, Nemos t.ex. som med sina sunda tankar berättar om hur det är.

Så iallafall, tackar mjukast för att den här sidan finns, den får en att skratta, att gråta av skratt. Den värmer helt enkelt.

Bara det bästa // Jesper

Luca Brasi sa...

Nu äntligen lite bitter vardagsdramtik igen!

Så egenföretaaren har slutat med kall öl på jobbet? Men folköl och stulna Mp3låtar på balkongen, är du på väg in i tonåren igen? Fan nu blir man ju nästan avundsjuk.

STIM har ej fått någon betalning från dig. Storebror ser dig!!!! Jag kommer ligga sömnlös på nätterna, du har väl för i helvete inte laddat ned något som jag borde fått betalt för?

Fungerar folköl mot pollendjävlarna? Det tipset måste jag prova. Vilka folkisar biter bäst?

Emma sa...

Gött att du haft en bra dag Mike. Kunde du inte slängt en av follisarna i huvudet på han som klippte gräset så hade du gjort alla en tjänst. Jag lovar att några av de grässtråna kom flygande hit till Lund. Den jäveln! ;)

Stefan sa...

Jag har fått det ur bästa källa att pollenträden har legat i träning för att attackera dig on sight.

Men håll ut...om din musche har någon form av sympati med bäraren kommer den att gå igenom samma utveckling som min

Dvs, växa uppåt och därigenom bildar den en fysisk brandvägg. Inte ett pollen kommer att slinka igenom. Men glöm inte att uppdatera den med jämna mellanrum - annars växer den up up and away och bildar en ohemulig;) allians med hockeyfrissan

mikebike sa...

danne: tack för dina snälla ord. jag har nog haft mycket tur också. fan det där lät konstigt jag och tur brukar inte hang on tight så att säga.

jesper: oj jävlar då har det tagit tid för dig att säga hej. hej på dig. kul att du läser. det är roligt att få höra att det finns en massa som följer mig utan att jag vet det. det blir lite en ahaupplevelse varje gång någon som läst länge träder fram.

luca: alla måste hitta sina egna vägar till vardagsnjutning.

emma: slösa en kall på blåstället? aldrig i livet. men tack jo det var en rätt bra dag igår. får se vad dagen har att erbjuda.

Stefan: tack för tipset. nu börjar den bli respektabel utav bara faaan!

Anonym sa...

Hittade hit via silverfisken, har nu läst allt och du är begåvad, härligt med lite kvalitetsbloggare! Samlar nu inspration till min egen blogg som kommer starta i augusti, om mig och mitt liv i Paris.. Faan jag vill börja nu! blev tokinspirerad av många av dina texter, som är skrivna med humor och brilljans! Kram Ullis

mikebike sa...

tackar ullis. så roligt att du finner inspiration till att skapa eget. det är ju det som är det bästa... hör av dig när du startat så jag får följa med. vi syns här så länge.

silverfisken: Om du har vägarna förbi gbg nån gång - då ska jag ta och bjuda dig på en meter öl!

Jenny sa...

Mac 12:a är alltså the shit? Jag visste det.

mikebike sa...

Adde & Jenny: måste förklara. Med Mac 12:a menade jag inte Macallan 12 yo. Jag menade min lilla fina Mac powerbook 12" som jag älskar. den e så fin.

Men det är klart, Macallan är inte att spotta på det heller.

marij sa...

jag ser Mustaschen med helt nya ögon. Som den där "coola polaren" i högstadiet man ville hänga med..

åh gud..

Anonym sa...

Hey! I´M BACK! för tredje dagen i rad! den du!
Och jag som är stolt när min blogg uppnår 50 besökare. haha. där fick jag för den! Tack för en underhållande blogg mannen!
/ Sobie

emma sa...

Pollen var det ja...
Utanför mitt mycket centralt belägna arbetsrum i Sthlm ser det ut som en snöstorm drar förbi. Frökapslarna ligger i drivor och det bildas nästan frökapselvallar. Man börjar funder på om de inte skulle behöva ploga gatan.

Vad gäller mustacher så har min Mr Sambo Andreas världens fulaste sak på överläppen nu och jag skyller allt på dig!

Må mustachjävulen ta dig!

Jesper sa...

Mjo, jag vet, det tog förbaskat bra lång tid. Lite tråkigt svenskt sådär, man håller sig lite på avstånd. Varför ska svenskar vara så gråa? Iallafall så blir det bättring nu!

mikebike sa...

marij: javisst är det fränt med mustasch. jag har nästan glömt att den sitter där nu trots att jag tar på den och smeker den precis hela tiden;)

sobie: länka din blogg så får du en till minst;)

emma: nu är du bra hård mot mig. jag höll aldrig en pistol mot hans huvud... sedan tror jag allt att du gillar den innerst inne;)

jesper: det låter bra du;)

smultronpaj sa...

mmm gott med fegisar. Det blir nog min melodi i sommar. Illa med allergin, kanske trädet var lite putt på dig av nån anledning.

marij sa...

mikeymike.
Att sitta poetiskt med tummen under hakan och pekfingret smekande medhårs på din skatt måste vara fantastiskt.

Har du testat att fästa saker i den såsom snäckor om du ska till stranden? En reflex om du cyklar osv osv?

mikebike sa...

smultronpaj: japp fegisar är klart underskattat. det ÄR sommar verkligen. japp träden och jag verkar ha brutit vapenvilan.

marij: ja du fångar det verkligen fint där du;) smekande medhårs min skatt... hahahhaa ja vad säger man... ljuvligt kanske;)

nej, icke att jag fäst saker i den än. det är ju helnytt för mig det här med stasche. snäckor låter lite sunkigt... men lite glitter i till lucia... det hade vart nåt va? eller blommor nu när det är midsommar... fast då börjar jag nog nysa. damn, aldrig får man vara glad.

marij sa...

det kan verka som jag tolkade en sexuell upplevelse..

spännande ! du o din skatt kanske dyker upp i min sensuella novell på www.snuskigaberättelser.nu

oh my hahaha !!

Anonym sa...

Hmm, jag tänker ansiktsbehåringar..Jag hade en "iraki" på åttiotalet. Retrospektivt så såg rätt mysko ut.

I alla fall bättre än goatie. T-bag i "Prison Break" har förpassat goatien till skägg-och stasche-garderoben för obestämd framtid.

Nä, jag anser att det är för opraktiskt med ansiktsbehåring i förhållande till hur det ter sig rent estetiskt...

/truebiker

Fredrik sa...

HAHAHaaaa.. Jaha, så MAC 12 var en laptop! Det första jag tänkte på när jag läste texten var en k-pist, typ http://en.wikipedia.org/wiki/Ingram_MAC-10

Vilket gav texten en rätt bisarr, men mycket roligt, "twist" på slutet :)

Ja. För mycket våldsamma datorspel är farligt.

Senare upptäckte jag att jag blandat ihop siffrorna 10/12 lite. Och helt missförstått.

Anonym sa...

hohoho!
Hur länkar man sin blogg?!

Jag har en blogg på sobie.blogg.se, men jag vetefaan hur man länkar till den mikebike! help please ;)

emma sa...

Ja det kanske var lite hårt men jag körde en "von Hofer". Han är professor i Kriminologi, tysk adelsman och undervisade bla. i statistik.

På en föreläsning där han pratade om korrelationskoificienter så vrålade han plötsligt (med sin tyska brytning): Om ni inte lära er inte korrelationerna så kommer STISTIKJÄVULEN och tar er ner till statistikhelvetet.

Jag lärde mig aldrig dem och nu måste jag sitta med en hel del statistik. Kanske har jag redan hamnat där han sa. Statistikhelvetet.

Men vad vet jag, en enkel kriminolog.
*S*

emma sa...

Men va faaaan...

Statistikjävulen skulle det ju vara.

Nu kommer nog stavningskontrolljävulen och tar mig.