måndag, april 03, 2006

Röd våg

Idag påväg till radion så lyckades jag med konststycket att pricka in rött vid varenda korsning mellan Majorna och Delsjön. Inte dåligt. Det är så skönt när man "nästan" hinner innan det slår över till rött. Jag får svettningar bara jag tänker på det.

Jag skulle behöva ett mantra (tips mottages tacksamt) att läsa högt för mig själv när jag känner att vreden laddas upp som en fet gasturbin i bröstet. Jag tror att alla dagliga små motgångar kommer vara det som tillslut tar kål på mig.

Påväg hem hann jag igenom flera stycken innan det blev rött. En sak jag har funderat på är när man kommer åkande och man ser den gula färgen. Hur kan det komma sig att det alltid är påväg att slå om till rött och aldrig grön. Aldrig. Hur kan det komma sig. Är det en slump?

Knappast.

18 kommentarer:

tiggerrr sa...

mantra vet jag nog inget bra, men jag hänvisar återigen till Office Space (ja, jag ska försöka sluta) och tycker att du kan göra som de gör där. om du väljer att slå på ratten och pressa fram kvävda svordomar eller bli vit gangstarappare får du välja själv!

slowmotion sa...

det är en konspiration, som vanligt.

och till förrainlägget kan jag säga att jag sprider dig så mycket det går. känns skönt med en sunt cynisk människa i denna allt för glättriga värld.

caiman sa...

Är säkert någon sorts test säpo utför för att testa människors psyke.
Själv tycker jag det bästa mantrat är det som ligger bäst i munnen, det är alltså väldigt individuellt.

Man vill ju inte säga "sex laxar i en laxask" eftersom det är krångligt och då blir man ännu mer förbannad.

För mig funkar "Satans jävlar" med väldigt speciella och personliga betoningar. Det ligger bra i min mun och kommer naturligt. Viktigt för mig är att det hela även funkar som en suck, det skall alltså sägas ganska långsamt och överdrivet mkt luft skall andas ut medans man säger det.

Försöker lära mig ett nytt uttryck som jag hörde på HCZ för nån vecka sen nämlige "Helvete i röven på en gris". Mest för att jag tycker det är så ball men även för att det ligger bra i munnen och det blir då inte så svårt att öva in det.
"Helvete" ska funka som suck dvs. vara långt och blåsigt och sedan kommer "i röven på en gris" lite som en bonus mest.
"Helvete" bör ta upp minst 65% av hela meningen i tid sett.

Andreas sa...

Enkelt svar på den ju... Är det bara gult så är det på väg att slå om till rött. Är det tvärtom så är det alltid både rött och gult när det ska bli grönt...

Vet inte hur det funkar i övrigt i götet, men här i stan blir allt alltid bara rött tills det är kväll/natt och alla ljus slår om när man kommer farandes.

Anonym sa...

Kör man för fort här i Stockholm, så slår det om mot rött... Ligger man på gränsen brukar det vända vid gult.

Jäkligt jobbigt när man är stressad asså. Men kontentan är väl att man inte ska köra för fort, då får man fler grönljus.

mikebike sa...

tiggerrr: fan jag drömmer våta drömmar ibland att få dra ut skrivarjäveln vi har på jobbet, ut på en åker och gå loss med händer fötter och basebollträ;)

slowmotion: sund cynism. känns skönt att jag lyckats fånga upp den samling härligt cyniska och skeptiska människor. Det är ni som e dom bästa. tack.

caiman: hahahahaha helvete i röven på en gris. bra! och tack för instruktionen.

Andreas: är det så, det har jag aldrig tänkt på. måste kolla det nästa gång. på natten är det skönt att susa runt på gbg:s gator i en räsernissan.

Goody Two Shoes sa...

Det funkar lite om man sjunger på monthy pythons "always look at the birght side of life" och sen vissla lite...!

Kristoffer sa...

Mantra. Det är nog som någon sa, individuellt.

Min bil har en tendens att börja koka vid rödljus, eftersom skötseln är kraftigt eftersatt och lite p.g.a. att jag inte hajar vad man ska göra åt det. För att lösa situationen brukar jag vrida på fläkten på full värme och upprepa intergalactic planetary, planetary intergalactic tills det blir grönt. Det brukar funka. Jag blir lugn och bilen börjar aldrig koka på riktigt. Intergalactic-grejen använder jag även vid andra tillfällen då jag är stressad.

Joshua_Tree sa...

När jag bodde i Gävle hade jag alltid rött. "De" visste när jag kom farande. Om jag lånade någon annans bil så fick jag komma igenom korsningarna ett par dagar men sen lärde de sig vilken bil jag körde. Sen bytte jag bil ett par gånger och flyttade ett par gånger och sen var jag utan bil ett tag och nu har jag återuppstått som bilförare. I Södertälje. Jag verkar ha skakat av mig dem... Man kan aldrig vara helt säkert dock.

anki- en av ... sa...

hej du.. jag vet ínte om jag har riktigt rätt men e det inte så att det inte blir gult när det ska bli grönt.. e det inte bara rött o sen blir det grönt? Ska ta en titt på det sen när jag ska ut o köra med racern. Men jag har för mig att det bidde så för några år sen. den gula färgen visas bara när det ska bli rött

Josh sa...

anki: Nejdu, oavsett rött eller grönt så går det alltid via gult.

maria sa...

det är väl kanske inte precis ett mantra, men att tyst för sig själv sjunga de lyckliga kompisarnas 'hockeyfrilla' funkar för det mesta. (med tanke på din tidigare cyberkarriär så borde den ju vara tilltalande...)
ett annat värdefullt användningsområde för den låten är att flåsa den in i en stor halsduk när man är ute och det är kallt.

maria sa...

ps. glömde att säga att det sista där var för att värma sig (såklart). funkar utmärkt faktiskt.

adde sa...

En gång på Redbergsvägen flippade jag ur fullständigt på de förb-ade stoppljusen att jag drog näven hårt mitt på ratten. Gör inte det om du kör en Opel Kadett. Tutan fastnade i intryckt läge och jag toktutade ända tills jag i ren panik slet sönder hela mittdelen på ratten och fick tyst på eländet. Sladdarna hängde överallt.

mikebike sa...

hahahahaaaaa adde. vilken skön syn det hade varit!

Anna Hertzman sa...

Det är helt klart djävulen som reglerar de ljusen... Måste vara...

caiman sa...

Om att slänga sig på tutan är din sandal så gör inte missen en snubbe jag känner gjorde. Han köpte en Renault Kangoo (eller om det va sittochträng berlingo) och på dom sitter tutan på änden av blinkers-pinnen.
Varje gång han blev förbannad slängde han sig på det som borde vara tutan men eftersom det inte tutade något blev han ännu mer förbannad och tillslut kom han på att den satt på ett annat ställe åsså började han tuta men då hade den/det han blev förbannad på redan försvunnit så det blev hela tiden att han åkte runt och tutade 30 sekunder efter han blev förbannad.
Var väldigt roligt att åka med honom när han 200 meter efter korsningen han nästan blev påkörd i började tuta hej vilt och skrämde pensionärerna på trottoaren.

Jeffrey Lebowski - The Dude sa...

Lagen om alltings Djävlighet. När du är någonannanstans är det Grön våg hur länge som helst.