onsdag, april 19, 2006

Håriga män, hängande pungar och ett alldeles vanligt simpass

Alltså, jag kände mig som en veteran igår när jag kom till simhallen, trots att jag inte varit där på lätt två år. Det berodde nog mest på att brorsan var en sådan jävla novis denna gång, precis som jag var när jag började förra gången.

Man får ett litet armband som man använder till klädskåpet. Det är nåt litet chip som styr den mekanismen - thats it - men brorsan fick för sig att man gjorde ALLT med den där jäkla sensorn. Han fattade inte att duschen hade en touchpad som man behövde beröra för att vattnet skulle sättas på. Jag garvade rått när han stod där och tryckte armbandet mot plattan utan resultat (folk glodde). Detta trots att jag vid min egen första gång råkade ta fel och tog kallduschen och dessutom fick fråga en gammgubbe hur man gjorde för att få igång vattnet. Surprise! Men det var gött att ha koll den här gången.

När vi var påväg ut till hallen, gissa vem vi fick syn på. Japp, Mr Grek. Fortfarande boss i bubbelpoolen. Lika hårig (make till rygmatta har jag aldrig skådat, fårsax göre sig icke besvär), lika äcklig blick men inte riktigt lika fet längre. Alltså han måste fan bo där. Det står ganska tydliga regler att varje besök inte får överstiga tre timmar men han måste ha en specialdeal. Jag har alltså inte varit där en enda gång på tio år utan att han har varit där. Han har nog köpt årskort och gett sig fan på att slå rekord, att knäcka systemet, att han ska bli den förste som verkligen får ut max av sitt medlemsskap.

Vi hoppade direkt i och denna gången valde jag världsvant "andra" längan. Fick ganska nyligen reda på att de har en oskriven ordning att de långsammaste simmar i de första motionsspåren, de lite snabbare i nästa och crawlmongon i det tredje. Min förra simkarriär gick mer eller mindre ut på att tokköra om pensionärerna hela tiden, hålla igen munnen och absolut inte tänka. Jag fick för mig att jag annars skulle få i mig hälsovådligt stora mängder död hud och produkten av det som de med inkontinentala problem lämnade efter sig i bassängvattnet.

Det började bra. jag gick ut stenhårt och simmade mig igenom tre längder på rekordtid tyckte jag. Sedan blev det ungt men av någon anledning har jag alltid (sedan jag lärde mig simma vilket jag gjorde rätt sent) haft lätt för att pressa mig i vattnet. Jag lovade mig själv minst 20 längder (1 km) och gjorde 21. Brorsan hade en annorlunda strategi. Han simmade två och sedan simmade han femtio åt gången. Jag tror det slutade på 9 längder allt som allt för honom. Men han kämpade och simmade till han blev illamående. Gött jobbat.

Det enda som var riktigt jobbigt var att jag freakade ur varje gång jag råkade svälja lite vatten. Jag såg bara en massa äckliga kroppar och började fundera på att man faktiskt svettas under vattnet också. jag höll på att gå åt. Särskilt när en tjock rumän (jag tyckte han passade att vara rumän) våldssimmade förbi mig gång på gång. Egentligen var han inte snabb men han plaskade som ett överenergiskt barn i ett äventyrsbad. Han liksom tog i så att det klumsade som när stora krigsfartyg fäller sjunkbomber. Jag gav honom en sur blick fler än en gång men han fattade inte. Hade jag varit en gelen jävel hade jag nog gått upp och väntat på kanten till han kom och hoppat en väl avvägd "kanonkula"i ryggen på honom. Förpassa hans fortsatta simkarriär till pensiobanan och alla hudavlagringar så att säga. Men nu är jag ju inte galen.

En gubbe till var extremt jobbig. En gammal en men spänstig för han var rätt snabb. Han bara simmade rätt på. Hans häl var snuddande nära att försätta mitt klockspel ur funktion ett antal gånger. Sedan var det en kines som simmade i vanliga brillor som immade nåt helt tokigt. Han verkade gilla att simma nära. För nära. Alltså vill man börja hata människor är Valhallabadet the shit.

I duschen fick jag och brorsan skåda något vi helst hade velat slippa se. En man med den största hängpung jag sett. Inte ens en karikatyrtecknare hade kunnat toppa den. Jag skämtar inte och var tvungen att diskutera och säkerställa med bror efteråt. Den hängde fan inte mer än tio cm från knäna. Först såg jag bara i ögonvrån att han hade "nåt där" så att säga och tänkte att, vaffan är det han har på sig. Ohämmat stod han och tvålade in varorna. Vi glodde som om vi betalt dyra pengar för en sådan där "freakshow" som skäggiga damen, kvinnan med tre bröst etc. Han kan sälla sig in i skaran som Mr Tungpung vilken dag som helst.

Jäkelberg. Det måste vara bra bökigt att ta några längder om man har en flytboj mellan benen. Han fick jultomtens julklappssäck att verka futtig för att utrycka mig milt.

Brorsan tjatade om att vi skulle basta. Han hade inte gjort det på många år och eftersom hans simpass inte gav full utdelning så ville han basta lite för att kompensera. Jag blev väldigt nervös för man har ju läst kvällsblaskornas historier. Det var lugnt.

De hade en torrbastu och en våtbastu - jag fattade inte skillnaden men valde instinktivt den torra varianten. Jag hade sträckt mig lite i högersidan och gissa vad om inte det släppte. Ett glatt balkangäng satt och dividerade om något. Folk kom och gick och jag började slappna av något. Det enda som var kymigt med bastusessionen var att det fanns ett slags förmak utanför bastun. Där satt nakna män och samtalade i murrigt ljus på träbänkar och stolar. Fan det såg lite väl kärleksfullt ut här och där. Varje gång någon kom ut ur bastun och drack vatten ur den lågt monterade vattenmaskinen (vilket ledde till att man var tvungen att bend over lite för att nå) så gloddes lystna blickar. Riktigt jävla creepy. Jag valde att skippa vattenintag. Det skulle vara att gambla med lite väl hög insats.

Jag har inga problem med homosexuella människor. Verkligen inte. Jag fattar inte att det kan vara en sådan beef. Att det finns ett sådant motstånd och förakt. Hur folk orkar bry sig om hur andra lever sina liv. Men när det kommer till "badhusbögar" så är det en annan femma. Man blir avogt inställd till killar som tror att killduschen är något jävla smörgårdsbord.

Idag har jag ingen träningsvärk alls och bortsett från de obekvämligheter som råder i duschen så är simmning riktigt bra träning. I like.

58 kommentarer:

Mamselamsen sa...

Inne på damsidan finns det annat som hänger lite väl långt ner.... och då snackar jag inte bröst alltså.

mikebike sa...

berätta mamselamsen... du sitter på info som jag inte har fantasi nog att frambringa. tell me , tell us tell everybody!

Mjukispolacken sa...

haha, mikebike, klockrent som vanligt. Men hur går det med boxningsträningen?

Elisabet sa...

Trevlig läsning. Jag log från första till sista raden .-)

Anonym sa...

Hahahahaa jag dör av skratt! Du är en jävligt rolig kille! Du borde ha ett eget tv-prgram. Jag menar F&F's got nothing on you!

/Anna

sentenser sa...

Hur uppstår hängpung, får man vara så ofin och fråga? Sjukdom, gravitation, tortyr, självspäkning...?

(tack för snälla ord i min blog)

Anonym sa...

Hey Mike! Lööööv din blogg! En liten nybörjarfråga.. Hur får man dit räknaren?? (Ja det var jag som frågade hur man fick till å ä och ö för ett tag sen om du minns...) Ska väl tillägga att jag är blond...

Bakterien som vägrade dö sa...

skulle ge mycket för att se din bror få igång duschen, men ännu mer för att få se gubbens "knä-paket".

jag skrattade så jag satte mackan i halsen och spottade på mitt tangentbord.

Em sa...

Vilken otroligt vidsynt och tolerant människa du är. Jag har exakt samma problem som du med badhus, med den skillnaden att detta AVSKRÄCKER mig från att gå dit. Ever. Hatar verkligen att simma och allt som hör till.

mikebike sa...

polski: alltså boxen tar jag de dagar jag orkar komma hem, vänta i två timmar och sedan träna mellan 19-21... det är jäkligt jobbigt att inte vara hemma innan kvart i tio på kvällen igen. skönare att träna direkt efter jobbet och vara hemma strax efter sex.

Elisabet: kul att du hittat hit. har inte sett dig här förut.

Anna: du är alldeles för snäll... jag rodnar som en skolflicka.

Sentenser: det är inte ofint att fråga men du frågar som om jag skulle veta. jag har ingen aning. tror inte det är sjukdom. snararde ålderdom. man blir rädd.

anonym: japp kommer ihåg att du frågade men kommer inte ihåg om jag hade en lösning. tror inte det. räknaren får du dit genom att lägga in en kodsnutt i din template. du får den på sidan som länkas till under räknaren. klicka på den och följ instruktionerna. det har jättelite att göra med hårfärg tror jag. det är bökigt när man inte gjort det innan.

bakteria: vilken komplimang!

t.b.f.t.e. sa...

fastän vistelsen osade obehag trivdes jag. pungscenen spelades upp som en bizarr mardröm i slow-mo och jag vaknade upp... sedan grät jag tills jag somnade. har aldrig varit med om maken till klepp. och när den gamla tanten nästan simmade över mig som en isbrytare pulveriserades min mentala barriär. men jag är peppad inför nästa pass, väldigt peppad.

Andreas sa...

Jag ska gå till Högdalsbadet i helgen, så sant som det är sagt.

Jenny sa...

Jag fick inget påskägg i år, men gudseförbannat vilket härligt smorgoesboard att komma hit och läsa ikapp efter en veckas internetsemester.

Lea sa...

Jävla mike, nu ser jag bara en massa hudflagor som skvalpar runt för min inre syn. Jag kommer aldrig mer att kunna simma nån annanstans än i havet.

Fast jag skrattade förstås så jag nästan ramlade av stolen, som vanligt. "Jäkelberg" är det bästa kraftuttryck jag har hört på länge. Det tänker jag sno.

mikebike sa...

andreas: vad i min story var det som triggade suget efter badhusupplevelser hos dig? var det pungen, hudflagorna eller bastun? ;)

jenny: danke danke. jag är glad att du uppskattar bloggfrossa. se det som ditt påskägg från mig.

Lea: japp feel the power of jäkelberg;) sorry om jag förstört din badupplevelse. men du kan alltid trösta dig med att det troligen är mycket äckligare i vattnet än du faktiskt tror, trots min berättelse

Thérèse sa...

I mitten på 90-talet någon gång hade Aschberg i ett program på TV3 en tävling om Sveriges hårigaste rygg. Jag såg det inte men flera kompisar har berättat. Det var ryggar som det gick att kamma mittbena på.
Göteborgs och förmodligen en av Sveriges hårigaste ryggar som hänger på Valhalla som jag skrev om i ditt förra inlägg borde ju vara given vinnare

mikebike sa...

haha ja therese. lätt. han får min ryamatta att kännas gles!

mikebike sa...

och då menar jag min riktiga ryamatta... den på golvet;)

Slowmotion sa...

jadi mikebike, tungpungar har jag bara hört om från hemtjänsten där det finns en del verkar det som. när utvecklar man sånt? du borde forska närmre i ämnet, det kanske är liknande flint? jag vet inte

men du, vart har boxningen tagit vägen? har jag missat nåt?

Anonym sa...

Förlåt mitt tjat, Mike. Vet att du inte är nån jäkla supportcentral...men ändå. Ska man smeta in hela koden man får från räknarstället i "templates"? Och var där? Har provat, men händer inget... :( Problemet med åäö löste jag, men detta verkar krångligare. Uppskattar om du ger mig ett sista bra tips. Ska inte tjata mer sen, fattar att du har annat att göra... :)

sentenser sa...

Jag vill också gärna se en fördjupning i ämnet hängpung. Det pratas ofta om den men ingen förklarar hur man åstadkommer/undviker den. (Ok; håller sig borta från badhus, såklart)

Anonym sa...

Jag ger mig fan på att den hårige greken är samma fluktis som hemsökte omklädningsrummen när det stod simning på schemat under min grundskoletid....
*ryser*

/truebiker

mikebike sa...

slomo: jag vet inte om jag vågar eller vill forska mer i ämnet ärligt talat. jag skulle tippa på att y-front skulle vara bra i motverkand syfte. lite som en BH... eller tja, PH i detta fall.

anonym: maila mig så kan jag förklara.

sentenser: jag är rädd att jag kommer nå fördjupnming i ämnet varsig jag vill eller inte om jag fortsätter simma.

bikerboy: mycket troligt. det kan inte vara många av hans kaliber här på jorden. och valhalla har definitivt inte plats åt två av mr grek

Andreas sa...

mike: Jag måste helt enkelt uppdatera mig på badhusläget, det var alldeles för länge sen.

Dessutom gillar jag att plåga mig själv?

PlattKatt sa...

Jag har en sak att säga angående pungpaketet.

Pungbråck månne?

En fullt existerande åkomma.

Anonym sa...

http://www.totallycrap.com/media/theperfectpenis/

Kanske är det denna killen ni såg? Hehe!

Jaaan sa...

Har sagt det förrut och säger det igen, fy för in i helvete för badhus. Jag menar, hur många har egentligen suttit på dessa bakteristinna plankor i bastun? Hur många sjuka hjärnor tror ni inte pissar mitt i simmet? Hur många smygtittare har inte saluterat Carl XVI med sin helt privata kanon när de för någon minut blivit ensamma i bastun?

Nä, usch usch usch!

Undrar för övrigt om "jäkelberg" är en mildare version äv "nä nu jävlar i berget"..

Lea sa...

Pffft, uselt tröstförsök. Jaja, det finns ju andra idrotter jag kan utöva.

sentenser sa...

Haaaaaa le lu li jaaaaaa tänk va lite man skulle veta om världen om inte internet fanns.

(dvs= tack för anonyms länk!)

tiggerrr sa...

jag är också intresserad av att veta vad mamselamsen syftar på som hänger lite väl långt ned. det brukar ju oftast vara bröst liksom...och i vissa fall ändor (rumpor i knävecken är ingen rolig syn).
f ö håller jag med om att simning är finfin träning. problemet när jag höll på med det var väl mest att det i stort sett bara var pensionärer och liknande som simmade och badhuset tyckte då (tydligen) att det bara behövdes en bana. jag fick göra alltför många omkörningar för att det skulle vara riktigt roligt. dessutom verkar vissa inte ens simma, utan guppar liksom bara framåt i vågorna efter andra som faktiskt rör på armar och ben (och ser givetvis skitförbannade ut när man simmar om dem, bara för att). och när en gubbe kallade mig för "turbo-valross" slutade jag med simningen. så nu kan de ligga och guppa där alldeles själva bland sina hudflagor!

hertzmanann sa...

HAHAHAHAHAH!!! Du e störtskön du!

mikebike sa...

tiggerrr: Ja jag vill också veta vad hon syftade på. tror inte att det var vissen röv heller. jag får väldigt dåliga vibbar och tänkte att kan hon syfta på...näää... men tänk om... brrr

hahahah... turbo-valross.. fan vad roligt. hur sa han det. typ snäsigt när du körde om eller typ efter passet;). men du take one for the team och börja simma igen. hjälp mig och brorsan att halvera medelåldern;)

hertzmanann: du är inte så dum du heller;)

Mamselamsen sa...

Mikebike: Nä du, du ska få leva i din oskuldfulla värld ett tag till. .-)

mikebike sa...

mamsen: please pretty please. du kan ju inte starta en sådan snöboll och inte berätta;) vad hänger????

tiggerrr sa...

isch, så långt tänkte jag inte ens. men det är klart, det finns ju dem som man förundras över att det inte låter *flappflappflapp* när de rör på sig. skyller på att jag är så fantastiskt ung och oförstörd att jag inte nått några vidare grader av slapphet någonstans än.

turbo-valrossen sas till en annan gubbe när gubbe nummer ett klivit upp ur poolen efter ett antal omkörningar, men det var liksom så uppenbart att det var mig han menade, och han sa det samtidigt som jag simmade förbi. den andra gubben sa nåt då om att jag simmade rätt
snabbt (vad fan ska jag göra då, det måste ju vara någon poäng med simningen, vill inte guppa som rädda willy-tanterna) och gubbe nummer ett säger då något i stil med "jaja, det är ingen idé att ha bråttom, man dör lika fort för det. hon också." W....T....F, liksom?! så här i efterhand ångrar jag att jag inte klev upp ur vattnet och sa några väl valda, men det är ju lätt att säga nu...

och tyvärr mike, det får räcka med promenadande och dans för mig just nu. jag har f ö aldrig simmat på valhalla, det här var i badhuset hemhemma när jag bodde där förra året. och nu vågar jag mig inte till valhalla heller efter beskrivningen av ryggen med mittbena. urrrrk.

SANDRA sa...

"Tvåla in varorna" - hahahahaha!

Bloggblad sa...

Fy, vad äckligt! GAMLA människor... och feta... och utlänningar... Det är ta mig fan synd att medellivslängden räcker över 25.
Fast jag erkänner att jag blir lite nyfiken på herravdelningen - kanske kan mina hängbröst gå för ett annat slags paket - de är på ung.samma ställe...

mikebike sa...

haha sandra... men det var precis vad han gjorde. han hanterade paketet som att det var ett postpaket;)

bloggblad: japp visst är det förjävligt. och ja, mycket möjligt att de kan gå som ett annat paket hörru. kul att du gillar min blog hahahaha.

Stickbloggen sa...

Va, är det inte smörgåsbord i duschen?

När jag var liten och fick följa med mamma till valhalla satt jag helt förstummad i duschrummet och såg fascinerat på alla dessa olika sorters kroppar så många utseenden det finns!

*skrattar*

caiman sa...

Anledningen till att pungen hänger utanpå kroppen är för att den vill ha en temperatur på ung. 34 grader. Alltså lite kallare än i övriga kroppen.

När det blir kallt kring pungen drar den ihop sig för att ta del av övriga kroppens värme och när det blir varmt kring pungen så hänger den ut sig för att kylas av bättre.
Varmt kring pungen blir det tex. i en dusch.
Alla pungar blir hängigare i en varm dusch, precis som att alla får PP(PansarPung) när de hoppar i en kall sjö i början av sommaren.

Sen påverkar ju gravitationen en mänsklig kropp hela tiden och eftersom huden är ett anpassande organ så sträcks den allt eftersom tiden går.

Ålder + varm dusch tror jag är svaret.

Mamselamsen sa...

Tack o lov för caiman! Hur skulle vi annars begripa. PP har aldrig hört talas om förut. Jag undrar om det skulle funka på PL också? Hihihi...

Alley Cat sa...

Hej! Jag är ny i klassen...

Men definitivt här för att stanna!Härligt med ren och skär underhållning...

Tack för asgarvet du bjöd mig på, det smakade...

mikebike sa...

monica: hahahhhahahaha jo det kanske är just vad det är smörgåsbord. alltså.

caiman: nu har du nog fan fel alltså. såååå jävla gammal var han inte och såååå jävla varmt var det inte i duschen. jag snackar alltså hängpung av rang. TIO CENTIMETER från knäna.

Mamselamsen: nuf said va;) PL... jag tror jag fattar;)

Alleycat: du är antagen;) tack så mycket för dina snälla ord.

kapple sa...

Alltså va...detta var rolig läsning så här i soffan efter en lång arbetsdag! Det var mamsen som länkade så jag antar att du får en jäkla massa nya fans!
Är väldigt bekant med Valhalla...dock icke hängpungar!

E n g l a k a t t e n sa...

Det var det roligaste jag läst på länge... att se någon försöka få något att fungera (som man själv har haft problem med men lyckats lösa) ja, det är skoj det ;) NU måste jag fortsätta läsa på din blogg

Anonym sa...

Tack så hemskt mycket för ett alldeles otroligt gott skratt! Men jag måste också vara lite elak och upplysa dig om att det finns värre saker än hudflagor: FOTVÅRTOR. Sprids som fan i simhallar och är ett litet helvete att bli av med. Sen kan man alltid fantisera om springmask och herpes som förmodligen frodas i bastuvärmen... Kul va? Nu har du nåt mer att fundera på. Kram!/Anna

caiman sa...

mikebike: men då är det ju nåt fel på snubben :D

Men det jag skrev stämmer iaf på vanligt folk som du och jag!

mikebike sa...

kapple: vad kul och välkommen. jag får tacka mamsen isåfall känner jag. det var faktiskt hennes blogg som fick mig att börja blogga för snart ett år sedan. innan jag läste hennes som skugge snackade så hett om visste jag inte ens vad blogg var.

mamsen: du är en riktig bloggräv. tackar för länk (har inte sett det än själv men ska kolla strax).

englakatten: välkommen du med. hoppas du kommer tillbaka liksom alla nya läsare. här på bloggfrossa har vi svinkul varje dag;)

anna: tack för den, du vet det inte men du talar till en kille som haft seriösa problem med hypokondri;) vi hörs snart.

caiman: tack! det är skönt att bli inräknad till "vanligt folk" då och då. PP känner jag til men jag hoppas inte bli närmre bekant med HP ;)

Anonym sa...

Hej. Kom hit via mamselamsens blogg, nu ligger du först bland mina favoriter!!!!

Mamselamsen sa...

Asch, så där säger du till ALLA!

mikebike sa...

hahaha nä det gör jag faktiskt inte. kolla, jag har tillochmed använt samma mall som du fast jag plockade bort alla prickar utom ett par nere vid comments;)

Anonym sa...

Haft seriösa problem med hypokondri? Inte har då? Hoppas jag. Det var inte meningen att få dig att freaka ur. Helgkram! /Anna (som skrev om fotvårtor etc) igen.

Anonym sa...

HAHAHAHAHAHA skitkul sida höll på att svälja snuset

(råka hitta denna sida via mamselamsen o hennes via en msn-grupp å de va hur kul som helst ni bägge har förlängt mitt liv ett gäng as garv :) )

Ha de gött
Häls. Snoijwa

Matilda Matsdotter sa...

Jag funderar också alltid på sånt när jag simmar. Fatta äckligt. Hudavlagringar som bara ligger och guppar och väntar på att få klistra sig fast på min kropp. Har du inte tänk på alla tanter då? Som inte blöter håret innan dom hoppar i? Aaah!! Dom fäller en miljon hårstrån i vattnet som klippar sig fast överallt, allra helst mellan fingrarna. *kräks*

emma sa...

Jag är så där cp-trött att man bara orkar sitta och stirra men du fick mig att orka skratta (och kommentera hehe).

Anonym sa...

Jag tror torrbastun är bögbastun, de brukar alltid sitta i hörnet o prata m. gälla röster. Ja miffona på vallhalla borde ha en egen bana. Det finns en jag kallar för flytbojen, han är där jämnt! Oftast, därav hans nickname, sitter han o stirrar vid änden av 50 bassängen o guppar...upp o ner upp o ner. Jävla boj.

Anonym sa...

HAHAH...fan va klockren du är. Det var riktigt kul att läsa detta.
Ha det bäst.

Anonym sa...

Kul blogg! snubblade över den när jag letade temperaturer i olika hallar... men du, visst är väl 20 längder enbart 500 meter, för inte har de väl sprängt ut hallen och byggt en 50-metersbana?