tisdag, april 04, 2006

Det är tisdag

Nu är jag förbannad (igen)!

Var precis nere på Oakleys och käkade lunch. Det är nåt visst med det stället. De vill gärna se sig som lite "classy" men är ett ganska sunkigt plejs som 40-plussare går för att dricka blasköl och träffa "lätta knull" efter en tråkig arbetsvecka.

När vi skulle gå ut såg jag en skoputsarmaskin (bara en sån sak) och tänkte att vaffan, det får man ta och prova.

Min kollega P hetsade mig att inte bara använda putsen utan börja med borsten. Jag stack in min högra Converse (man kan ju inte putsa tyg men tådelen är ju gjord i plast) och när jag drog ut den var det allteles svart. Jag stack in foten i borsten men det hjälpte föga. Visst den blankade till det men det svarta satt kvar. Förstörd. Skulle tippa att det bara är till för alla mellanchefer och deras svarta och bruna loafers från nån italiensk skitdesigner. Smart mikael och så typiskt mig. En kvinna stannade i dörren och bara tittade som att jag var rubbad. Sedan skrattade hon.

Och nu går jag runt med en högblank converse-tå. Blästrad in till helvetet. Och det är bara tisdag. Suck!

22 kommentarer:

Jaaan sa...

Snyggt!
Kan inte låta bli att undra vilka som så frekvent använder dessa maskiner så att det uppenbarligen går att leva på att åka runt och serva skiten. Och varför har de inga tvättditon för oss som går i vita skor?
Nä det är nog som du säger, en uppfinning för mellanchefer med drömmar om en Searay, hus på Åstol, rökt ål och Gammeldansk till frukost. För övrigt såna som lyckats komma över en armanikostym men matchar denna med skjorta från Dressman och kallingar från Ellos..

Sonja sa...

Hahahah! Sorry, men det är helt omöjligt att inte garva.. :]

Jaaan sa...

"Det här med skoputsmaskiner är ingen dum idé. Dels är skovården i min mening eftersatt i Sverige, dels tycker jag det känns sympatiskt att kunna bjuda våra kunder på något, en skoputsning medan de läser vårt budskap på skoputsmaskinen".
Dan Andersson,
Marknadschef Servicemarknaden,
Svenska Volkswagen

Hahaha! Snygga skor men dålig bil är mottot hos Volksvagen som utsetts som en av de sämsta bilmärkena, kvalitétsmässigt, av Länsförsäkringar.

Anonym sa...

stackars... tur att det går att köra tygskor i tvättmaskinen...

/c

Anonym sa...

tisdagen visade sitt gamla fula tryne hos mig med idag fast mina skor är symmetriska iaf :)

Stefan sa...

jag visste inte ens att det var tisdag idag...den hårda jetlaggen från undvikandet av måndagen sätter sina spår...

Anna Hertzman sa...

hahaha... du e stenskön du!!!

SE sa...

Du vår väl dra i den andra skon med?

adde sa...

Ha ha ha ha!
Jag kom direkt att tänka på den där reklamfilmen där en kille som tänker precis som du (wow, kolla där, den ska jag passa på å testa) stoppar in foten i maskinen, men han stoppar in den lite för långt så maskinen greppar hans byxben och med ett högt RIIPPP rycker den av byxbenet så att det snurrar med i hjulet med ett FLAPP-FLAPP-FLAPP-FLAPP.
:D

Stefan sa...

Den dagen du flip-flopar in på hotellet från stranden och efter toabesöket genar igenom lobbyn och till din glädje ser en skoputshistoria och petar in foten i akt och mening för att rensa bort sanden mellan tårna och upptäcker att fötterna får sig en skinande ton ala mussepigg utan skor... den dagen har du en tisdag. På riktigt;)

Adda till det alla blickar när du medelst kruma språng försöker att ta dig tillbaka till din handuk.

anki-en av... sa...

hi hi.. jag har varit med om ungefär samma sak.. Vi (jag o mina exakt lika vilda tjejisar) hade varit på världens efterfest i en hotellsvit på ett hotell på avenyn. O där står en sådan här apparat, o efter vi hetstat varandra om vem som absolut behövde putsa sina stövlar så "tvingade" de mig att jag putsa mina. men när man e "lätt" rund under fötterna som man e efter efterfesten så var det inte lätt att balansera på en fot. Så foten åkte hit o dit o ut i kanten på borsten som då skär upp ett stort jack mitt i tån. vi ramlade ner till receptionen o skulle klaga.. Men tjejen som då otroligt trött på glada småfulla människor, sa att man inte skulle vara full när man putsade skorna o att jag fick skylla mig själv. Så det var bara att slänga stövlarna dagen efter.

Anonym sa...

HAHA, så ÄGD mike ;)

Church sa...

Personligen anser jag att oputsade skor är bland det värsta som finns. Folk lägger ned tid och pengar på kostym, slips och frisyr men skovården verkar vara ickeexisterande. Samma oskick när man i svenska hem tvingas ta av sig sina skor när det vankas kalas.

Ett tips: lägg lite pengar på ett par bra skor. Church, Crocket & Jones eller motsvarande. Visst de kostar runt 4000 kr, men det är de värda. Hög utgift, låg kostnad.

Jaaan sa...

Visst går oborstade skor fetbort. Men i många fall borde även kostym gå fetbort. Det är egentligen inget annat än ett förkläde som vissa anser ger företräde i olika sammanhang. Precis som det militära använder uniformen för att dölja vem som är punkare använder sig wannbes av kostym för att framstå som förmer. Ett jävla oskick. Det värsta jag vet är kryssa över Avenyn eller Stureplan och se alla jävlar som kammat sig med fläskkotlett och dragit på kostymen. De vågar inte vara sig själva, ungefär som alla som sitter i en etta i Hallunda eller Bergsjön bara för att ha råd med en turk-amazon med feta fälgar samt guldlänkar tyngre än Västerbron.

Anonym sa...

church... jaaaaaaan.... Boring!

Anonym sa...

Mike!! Jag tänkte prova att lägga upp en blogg... på blogspot. Men mina å ä och ö blir bara krumelurer när jag skriver nåt!!! Hittar inte var man ändrar det. Snälla... hjälp...

mikebike sa...

hmmm jag har ingen aning. gå in i adminpanelen och kolla vad du har för språkinställningar. jag har aldrig stött på det problemet. vet inte vad det kan vara. sorry.

Jaaan sa...

Anonymous:

Möjligt att jag är boring, jag kanske träffade mitt i prick eller...Är månne Dressman ditt riktiga namn..Anonymous, så jävla fantasilöst..

Joanna sa...

Stackars mikebike, det kan inte vara lätt att vara dig (:

J sa...

alltså...förlåt nu..men jag måste helt enkelt:
adde said...
En gång på Redbergsvägen flippade jag ur fullständigt på de förb-ade stoppljusen att jag drog näven hårt mitt på ratten. Gör inte det om du kör en Opel Kadett. Tutan fastnade i intryckt läge och jag toktutade ända tills jag i ren panik slet sönder hela mittdelen på ratten och fick tyst på eländet. Sladdarna hängde överallt.

ja. annars kan man stanna bilen och koppla ur batteriet..ett annat sätt som brukar funka.

så, nu känns det bra igen...

Nino sa...

Äsch, det är vid såna här tillfällen man INTE ska erkänna sig besegrad och slänga in den andra skon också varpå ingen kommer våga skratta eftersom de är övertygade om att du har gjort det hela av ren vilja att styla upp dina conversisar (alltså inte i studiesufte) och vem vet, kanske en företagssnubbe hookar med dig direkt tack vare dina shiny conversisar (även om jag personligen ser det hela som ett hån mot så fantastiska skor...men det är jag.)

adde sa...

j: Det framgick inte riktigt i texten där ser jag nu när jag läser mitt inlägg igen, men hela händelsen från det att jag kände mina knogar fördjupa sig i ratten tills dess att jag satt där med plasthöljet och sladdarna i knät och tutan tystnade varade inte längre än tops 4 sekunder. Känner du inte till Redbergsvägen kan jag avslöja att den passerar Olskrokstorget och där är det helt tjockt med folk, så jag hade alldeles för bråttom att få tyst på eländet för att stanna bilen och montera loss batteriet, men jag ska lägga ditt tips på minnet ifall samma sak skulle hända mig på en mer avskild plats.
Jag skulle ju också kunnat plocka bort säkring nr 7 eftersom det är den som tutan ligger på, men herregud vad lite förvåning och negativ stress kan ställa till med!