lördag, januari 07, 2006

Operation avgiftning

Nu i helgen ska jag och D roa oss med att fasta i 1-3 dagar. Vi får se lite hur länge vi pallar innan vi blir galna. Det enda intaget är vätska i form av vatten, örtte, färskpressade juicer och buljong. Vi ska förmodligen lämna bort Juniorette på lördag för att spara på energin.

Tanken med fastan är att rensa kroppen på alla skitämnen. Vi lider båda av kronisk trötthet och hoppas att detta ska bli starten på ett lite nyttigare, piggare leverne.

Jag kommer uppdatera detta inlägg under den tid vi kör. D började imorse (kl 07.00) när hon vaknade och jag åt mitt sista mål vid lunch så jag räknar idag torsdag, kl17.00 som min starttid.

Torsdag - 21.22
Sitter och funderar på om jag skulle ta ett par toast och börja imorgon istället. Vatten mättar på ett jävligt tråkigt sätt. En kall mättnad - nästan som hunger - hungermättnad.

D är ute på jakt efter sjyssta apelsiner. Här nere fanns bara ett gäng avskum till apelsiner. Små och torra. Hon tog vår räsernissan och drog till Hemköp, Stigberget. Jag märkte att hon var lite edgy redan när jag kom hem. Pratade om semla och pizza och lackade ur när hon hörde Mat-Tinas röst på tv:n förut.

Fredag - 00.45
Magen knorrar. Jag är kass på det här men jag ska hålla ut. Drack färskpressad apelsinjuice nyss. Det var gott. Roligare än vatten. D har gått och lagt sig - hon var också gladare efter ett glas juice. Mina vänner är ute och vätskefastar på nån krog men jag har gett mig fan på att göra detta i ett par dagar så jag tackade duktigt nej. Vi går under devisen "Man kan ha kul utan mat" här hemma. Vi får se hur jävla kul det känns imorgon.

Fredag - 11.09
Har just tagit ett glas ljummen druvjuice från friggs. Det är skönt med en stadig frukost. Känner att dagen har en potentiell jobbighetsfaktor. Magen ropar just nu "nödläge röd" efter kaffe latte och drömmer om ost- och skinktoast med johnny's senap (aka Johnnytoast). Men humöret är det inget fel på. Än.

Fredag - 17.35
Ett dygn. Den här fastan är getting on my tits nåt alldeles galet. Var över hos H och kollade på lite film och snackade skit. De var bakis där idag så vi kom överens om att intesnacka mat. Jag tror inte jag snackade något ANNAT än mat. Jag börjar känna att detta är ett av de sämsta projekt jag dragit igång.

Fan jag har hallisar och i dem kommer det upp chips, pizzor och annat skönt. Nu ska jag stilla min vrede med ett glas tomatjuice från friggs.

Fredag - 22.57
Nu går jag och lägger mig detta är inget kul. jag har sjuk huvudvärk och känner mig stel. Är det en del av förloppet? Efter en massa vatten, tomatjuice och örtte har hungern lagt sig. Nu återstår bara en känsla av tråkighet. Imorgon 17.00 är målet och det kommer jag klara men fy fan för att fasta. Aldrig mer.

D klarar sig mycket bättre hon gnäller inte ett skit. jag fattar inte. jag trodde att jag skulle palla detta mycket bättre. Hon funderar på att ta en dag till. Helt sinnes.

Lördag - 11.51
Vaknade precis. Ska ta mig ner till apoteket och inhandla b-vitamin. Sedan ska jag hem och inleda dagen med en frukostbuffé i form av juice och roiboste - smarreglarre. Nu är det sista dagen. Klockan 17 idag har jag fastat i två dygn. Det var målet. Jag vet att det inte är så lång tid men jag tänkte inte göra detta till nån jävla hobby. Det är lätt det tråkigaste jag har gjort. Jag tror aldrig mer jag kommer fasta.

Jag har kommit till en gräns när jag inte lider av hungern. Igår var mat det enda jag tänkte på. Det är bara det att inget känns kul. Fasta är som en lindrig form av lobotomi. Man är med men känner inget liksom.

Lördag - 19.29
Nu är det över. Äntligen. jag har käkat middag. En mustig soppa från orienten. Nu är jag tillbaka. Fan vad humöret är på topp helt plötsligt. Nu ska jag glo på film och njuta av mitt mätta mage. Jag hade nog pallat att vänta till imorgon men varför, jag hade ju satt målet vid två dygn. Dessutom fick jag idikationer på hög risk för äggdoft. Jag vill inte lukta ägg i veckor.

Hela den här fastan är ett led av den provokation jag kände av triple whopper på BK tidigare i veckan. Nu ska jag försöka äta nyttigt ett tag framöver, men härmed dör detta ämne på Bloggfrossa. Det är skittråkigt att skriva om och säkerligen lika aptråkigt att läsa om.
över och ut

/mike

38 kommentarer:

Johan sa...

Lycka till med fastan! det gör susen för kroppen. Jag läste ordet "fasta" som "festa" först och tyckte du var lite tragisk en stund...

caiman sa...

Räcker det med 3 dagar?
Mina morbröder brukar fasta på sommaren och de brukar köra en hel vecka.

Erik Laakso sa...

Ett tips i all välmening, det är de första tre dagarna som är skrutt, sedan kickar det loss rätt bra och efter 5-6 dagar så är det riktigt intressant, nästan en svävande känsla.
Avbryt inte fastan som jag gjorde en gång, halvt hysterisk med grovt pizzabegär beställande en kebabpizza med extra kött. *ont i maaagen*

tessan sa...

lek att ni är i Indien, förslagsvis på en 27-timmars tågresa (som hippsomhapp blir en 40-timmars). där inmundigas ofta inte annat än vatten, te & mangojuice dagar i sträck. med alla amöbor i kroppen orkar man inte annat.

Sandra sa...

Jag fastade en gång i ÅTTA DAGAR, åtta jävla dagar och jag åt exakt ingeting. Det ända jag fick i mig var vatten och te av olika slag.

mikebike sa...

den boken jag läst har en metod som börjar med 1-4 dagar vätskefasta. sedan trappar man upp med vätska och frukt, sedan råa grönsaker, sedan kokta grönsaker och råris och så vidare... vi får se hur det går... brrr

erik är du galen. jag kan inte vätskefasta i 5-6 dagar. jag har satt målet på 2 eller max 3.

tess jag tänker på dålig mage när jag tänker indien... det funkar inget bra;)

Katta sa...

Kronisk trötthet (som inte är tecken på allvarlig sjukdom)...hm... Få i er B-vitamin!! Stressade männiksor har ofta brist på det. Finns på apoteket; en tablett med alla olika slags B-vitaminer i en. B kombin forte eller nåt sånt. Jag var supertrött kroniskt. Började med mat med låg GI, B-vitamin, och efter bara några dagar kände jag mig normal..och efter några veckor piggare än normalt.

PlattKatt sa...

Ojoj.
Hoppas det går bra för er. Jag vete fan om jag skulle palla med att vätskefasta. Det skulle bli totalt kaos och jag skulle styckmörda första människa som tilltalade mig.
Jag, stingslig? Nääää!

Så, ta det lugnt, andas djupt och säg mmmmmmmmhmmmmmmmm!
;-P

mikebike sa...

katta: b-vitamin är bra för synen också va, eller är det nåt annat? eller vilken b-vitamin är det isåfall. ska genast inhandla isåfall. get back to me.

Thérèse sa...

Har också provat fasta några dagar, var inte kul. Men en fd. jobbarkompis som fastade 14 dagar på våren och 14 dagar på hösten sa blev en rejäl kick efter 3-4 dagar och efter två veckor vill man inte sluta. Så långt kom inte jag.
Jobbarkompisen körde vid ett tillfälle vitlöksfasta, hon pressade ner en jäkla massa vitlök i sina juicer, buljonger och teer. Det luktade rejält på jobbet kan jag lova

Nino sa...

B-vitamin är verkligen skitbra, skaffa det om det är tröttheten ni vill få bukt med. Vätskefasta, my god,jag hoppas ni fixar det. Jag är impad. Jag chokladfastar nog istället.

Nat sa...

Berocca brustablett på apoteket tycker jag är jättebra. Innehåller också de viktigaste mineralerna för bra ämnesuppsättning och vitaminupptag. (Ska inte tas om man har nedsatt leverfunktion)
Det och GI metoden som tidigare nämns här är en bättre väg till bra hälsa än att fasta.
Som varandes fysiologiskt kunnig tror jag inte på att utsätta kroppen för fasta.
Det finns ingen forskning som visar att en veckas fasta eller kortare rensar kroppen och det är många som upplever att restriktiva dieter påverkar ätbeteendet negativt i längden.

Lycka till

Gösta sa...

Fasta varför? Är det glamourMike , var vi inte överens om att Mikes böjelser för glamour skulle han hålla på med utanför bloggen

caiman sa...

Tänk på att du ska prestera i radio på måndag!!
Du kan ju inte komma dit helt vek och och grinig!

ovän av oordning sa...

Får du betalt av Friggs? Varför detta tjat?

El_Pedro sa...

sänkt en påse chips o 3 öl , keep it up

Anonym sa...

ÖÖöööh! Ska du va me i radio verkligen? Vilken kanal, jag måste lyssna... Å du, en jag känner, en polares prälle-pappa fastar i en månad. Sluuuuta lipa! =) /Sanne

Gösta sa...

Varför fasta????? Är det glamour? Jag fattar varken fasta eller glamour, snälla Mike glamourprins förklara dig!!!!

El_Pedro sa...

Gösat:
Läs hela inslaget så förstår du varför det fastas

Anonym sa...

gnällspik! Jag är inne på 3:e dagen och inget gnäll här inte. jag tycker att det är ganska okej faktiskt. Det är ju det jag alltid har sagt - jag är både starkare och grymmare än dig.
/frugan

Katta sa...

Mike, sorry, såg ju inte att du redan tänkt köpa B-vitamin. Jo alltså, betakaroten (förstadium till A-vitamin) är bra för synen. Jag käkade faktiskt det med i höstas, men tänkte att jag inte skulle besvära dig med för mkt input. Men ok, billigaste beta-karotenen får du på Biodynamiska boden där nere på hörnet vid hållplats Ekedal. Donsbach var märket. Men jag vet inte hur mkt det eg hjälper. Men GI och b-vitamin finns det ju belägg för att det hjälper..

Till Inte för Intet: jag instämmer helt! GI och B-vitamin är grejen. Fasta är inte bevisat som en bra grej.. det här med att "rensa ut" är ren bullshit.. och då är jag ganska så fysiologiskt kunnig.

mikebike sa...

elpedro: fan vad chips och öl låter lockande nu... det är ett eldprov att gå in på hemköp och köpa tomatjuice och bara gå förbi de förbjudna hyllorna.

Katta: tack för infon. betakaroten it is. det får bli nästa inköp. finns det nåt födoämne som innehåller mycket av den varan? morötter eller blåbär typ?

Gösta: det är tröttsamt att förklara saker för människor som bara läser rubriken. om du stör dig på något så skit i att läsa.

ovän av oordning sa...

Varför skulle betakaroten, som i kroppen omvandlas till A-vitamin, vara bättre för synen än färdigt A-vitamin?

För övrigt får man inte bättre syn av varken A-vitamin eller betakaroten. Däremot får man sämre mörkerseende av brist på A-vitamin.

Mikael sa...

Go Mike. Det är respect att vara utan mat i två dygn. Jag klarar knappt av att sitta och vänta på pizzan på Amanda (pizzeria) här i stan när jag känner kebabdoften och är hungrig som en gris. Eldprov indeed. Det tär på psyket :)

70-tals Per sa...

El Pedro Mikebike: Är inte Öl också vätska som dessutom innehåller B-vitamin? Men du skulle nog bli rejält kalas om du drog i dig 3 stöl nu...

Thérèse sa...

Blev du piggare av fastan då?

adde sa...

Ha ha ha, otroligt roligt att läsa om ditt projekt. Mer sånt! Fler projekt som spänner över lite tid, så att vi läsare kan märka skillnaden. Ha ha ha, tänk dig mike; en tredagars oral tystnad (funkar ju dåligt om du inte får uttrycka dig i skrift liksom), två dygn som blind, en veckas baklängesgång eller varför inte en månad utan TV?

Cliff Hanger sa...

Ja, precis Adde! Vi kan väl ha Mikebike som labbråtta! Sedan kan vi utrusta honom med webcam också så blir det lite skön dokusåpa av det hela dessutom.

/El Mango a.k.a. El Mengele.

El_Pedro sa...

va, läste jag rätt? har du fastat enbart för att kunna trycka i dig en trippelwhopper? :D

Skämt åsido , det hade ju varit dedikerat och samtidigt sjukt.
Kul att se vad deta förde med sig för bra effekter dock , tester och listor är kul.

Katta sa...

Vän av oordning: Därför att A-vitamin i höga doser är toxiskt. Men det är inte beta-karoten.

Jonna Dignelius sa...

nej, det var inte alls ointressant att läsa om din fasta. kan du inte utsätta din kropp för fler experiment och berätta om det?!

Anonym sa...

d tog tydligen så hårt på mike att fasta att bloggen blivit lidan på fler lysande inlägg.

gör aldrig om d där mike ;).

Anonym sa...

d tog tydligen så hårt på mike att fasta att bloggen blivit lidande på fler lysande inlägg.

gör aldrig om d där mike ;).

Anonym sa...

gah, blir alltid dubbelt när jag ska posta :/

ovän av oordning sa...

Katta: visst är höga halter av A-vitamin toxiska men det ändrar inte det faktum att betakaroten omvandlas till A-vitamin, eller hur?

Betakaroten är att föredra som tillskott eftersom kroppen inte omvandlar det om det inte behövs, men det är ändå A-vitaminer som påverkar synen, inte karotenerna, eller hur?

Cliff Hanger sa...

Kom igen nu Mikebike, uppdatera! Börjar få abstinens ju...

karolina lassbo sa...

Det var bra kämpat! Duktigt! Jag är imponerad.

Sulan sa...

What's the point of detoxing?