torsdag, januari 05, 2006

Lycka varar aldrig länge

Jag var så jävla glad för att jag lyckats tjäna en slät tusing på att min optiker anställt nån skön praktikant som inte riktigt hade koll på priser etc. Den värmde som en fet parkas på vintern och jag kände att denna gången är det jag som är vinnaren. I min naiva värld trodde jag verkligen att jag skulle få behålla mitt byte. Annars brukar det alltid komma nån fet räkning och smälla in dörren när man fått tillbaka på skatten eller fått en massa pengar i födelsedagspresent.

Självklart var jag en idiot som ens hoppades för nu straffades jag med en utgift tre gånger värre. Det är lite lustigt måste jag tillstå, eftersom jag lever efter den gyllene hämndregeln 3:1 (om man utsätts för handling som kräver hämnd så ska man lägga på tre gången så mycket krut i sin hämnd, för att kväsa, vattentätt).

Det luktade brand från ena bakdäcket så fort jag körde med bilen. När D ringde in till verkstaden för att beställa tid sa de att det lät som "bromsoket" men även kunde vara "klossarna". Det sa inte mig ett skit, vilket är värst liksom? Jag tyckte att bromsoket lät tyngre och de sa att om det är det så kostar det två tusen. Här kommer det fina med greasemonkies - de avrundar alltid NER till jämna tusingar i telefon.

I detta fallet sa de två tusen på telefon. När bilen väl var där sa de två och nio vilket gör att svinet rimligtvis borde ha sagt tre papp från början. När D hämtar bilen säger muppen att oket kostade så mycket och att de inte tagit ut nåt för själva jobbet. Sjysst kille! Det är sånt JÄVLA skitsnack alltså. Tror de att man är efterbliven? Alla fattar väl att de inte skruvar gratis. Och när det var dags för betalning DÅ passar det plötsligt bra att avrunda uppåt. Summan landade på tre tusen.

Fan vad det är nice att tjäna tusen spänn ena dagen för att nästa dag jämna ut och förlora två tusen. Sweet life.

På kvällen ringde jag morsan och beklagade mig lite. Hon suckade medlidsamt när jag berättade att bilen var paj. Morsan kan lika mycket om bilar som jag så därför var hennes reaktion extra intressant. När jag sa att det var bromsoket som var trasigt så replikerar hon blixtsnabbt BROMSOKET!! Jag skrattade. Det gjorde det nästan värt cashen.

Jag frågade om hon visste vad ett bromsok var. Hon svarade att det visste hon inte men tyckte att det lät dyrt. Det tyckte jag med. Jag frågade om hon skulle reagerat med TÄNDSTIFTET!! om det hade varit problemet. Det trodde hon inte. Sedan la vi på.

8 kommentarer:

Thérèse sa...

Det där har jag också fått höra att någon pryl (kan så lite om bilar att jag inte kom ihåg var det hette) kostade så mycket, för själva jobbet hade dom inte tagit en spänn. Javisst, det verkar ju troligt att dom skruvar gratis. Det var på Hisingen förresten.

Cliff Hanger sa...

Greasemonkies alltså... skumma typer det där. Att de inte skulle tagit något för själva jobbet låter lika trovärdigt som charterbadorternas gatuförsäljares "special price for you my friend". Tur att man själv har connections i denna smutsiga branch.

mikebike sa...

du har inga connections på westside eller?

jag tror jag bränt mina skepp hos bosse ;)

Anonym sa...

Det finns ett gäng sköna, gammal-öl-stinkande, tandlösa finnar på Preem-macken på Bjurslättstorg (på den gröna ön, förstås) som mekar bil jävligt billigt. Kan inte annat än att rekommendera!

Anonym sa...

Jag har använt mig av mekplejset vid Triumfglass mike o det har varit kanonbra (tror jag) , intrycket har varit seriöst och bra billigt när de bytte våran koppling för 2 år sedan. Sen bytte de våra bromsskivor för ca 700 spänn i slutet av förra året.
Men kolla vad ett ok kostar hos någon typ mekonomen eller biltema fatt se om de bågar allt för mycket?

Gösta sa...

Okey, hör inte till ämnet direkt men var efter en kommentar in och kollade glamourbloggen. Fattar inte grejen med den. Inte heller varför Mike är länkad som glamourprinsen, än mindre varför vår MikeBike gillar sidan (vore ju intressant att höra förstås). Men men vi känner inte Mike och mellan Seinfeld-boxarna kanske boxar med 5ans Dolce Vita och diverse dokusåpor trängs. Skit samma i så fall, bloggen är kul en av dagens höjdpunkter att läsa. Så länge "glamourprinsen" sysslar med sin glamour utanför bloggande skiter väl jag egentligen i det.

mikebike sa...

ok gösta -lets straight things out. vad har du fått det ifrån att jag "gillar" glamourbloggen? Jag är inne någon gång varannan vecka och hittar jag nåt värt att kommentera så kommenterar jag. mer är det inte med det. anledningen till att jag alls är inne är att jag utmanade henne för några månader sedan och sa att jag skulle gå om henne. det gjorde jag i tre dagar men nu är hon i topp hela tiden. jag finner det intressant att se vad alla suktar efter så men jag kan aldrig hitta det. jag gillar inte alls hennes blogg, men jag har inget problem med henne som person. det är skillnad.

att hon länkar till mig som glamourprinsen är hennes sätt att skämta med mig eftersom jag sa att gnäll om verkligheten ska stå vinnare mot glamour och sån skit.

Virvla sa...

Helt plötsligt fick jag en sån varm och myspysig känsla i kroppen över att jag inte är bilägare. *hehee*

Senaste jag var hos optikern lyckades jag även lura till mig studenrabatt trots att jag är långt ifrån student. Det kan de ta, när det ändå gick på 5800riksdaler.