onsdag, januari 11, 2006

Hjälten är utnämnd

Min kollega P a.k.a "Jägar'n" kände hur det sög i hjältetarmen och på tio jävla minuter hittade han mästarmötet Ricky Gervais meets Larry David på något litet obskyrt forum. Så nu har vi suttit på förmiddagen och kollat. Underbart och förjävligt på samma gång.

Alltså, känslorna jag får när jag ser den typen av stuff är den ultimata motsättningen. Det är fullkomligt underbart att se sina två största komedihjältar tillsammans och att inse vilka grymma människor de är höjer ruset till total eufori. Samtidigt finns det inget värre. Man känner sig lite värdelös för man vill ju gärna jämföra sig själv med sina förebilder och när frånvaron av likheter är så slående så krossas en liten bit av en själv.

I samma sekund som programmet är över så inser man vem det är som lever drömmen och vem som inte gör det. Det är extremt roligt att se men samtidigt så otroligt tragiskt när man inser att man själv aldrig kan bli som dem. Bli en av dem. Jag är medveten att om att det låter både bittert och deppigt, men det vore lögn att säga att det inte var det, samtidigt så är det 99,9% av mänsklighetens sura lott, så det är ju bara att tugga i sig. Sträcka på ryggen och säga att kanske...

Kanske i nästa liv att det blir min tur.

16 kommentarer:

adde sa...

Har du läst "Alkemisten"? Alltså apropå det där med drömmar. En skön typ i boken resonerar som så att om han genomför sin dröm (han är muslim så i hans fall är drömmen pilgrimsresan till Mekka) så har han inte längre någonting att längta till, sukta efter och se fram emot. Du kan väl vända på det till den vinkeln så kanske du inte blir så bitter. Å andra sidan är det glädjande för mig som läsare av din blogg, eftersom bitterhet är god näring för gnäll. :)

mikebike sa...

jo, jag är inte särskilt bitter egentligen och jag tar vara på allt missnöje och försöker omvandla det till stilfullt gnäll;)

caiman sa...

"Jägar'n" är ett grymt smeknamn...Önskar att jag hade en polare jag kunde kalla Jägar'n eller Yxan

Mjukispolacken sa...

Fast du ska ju inte deppa. Du har ju uppnåt mer än de flesta med en grym blogg, medverkan i radio och en del andar projekt.

/K

mikebike sa...

haha, ja just det ja. passa dig larry david för här kommer...

jag

Johan sa...

Hmmm jo jag tycker oftast som alla andra, dvs att du är väldigt rolig, men när jag läser många av dina inlägg efter varandra, får jag något av en olustkänsla, vet inte riktigt vad det är men det är något politiskt korrekt med drag åt högern som stör mig. Ett förakt vad gäller andra människor... men vad vet jag jag kanske bara är avundsjuk.

mikebike sa...

hmmm svårt det där johan. jag vet inte hur du resonerar men jag tolkar det som att du föredrar politiskt inkorrekt med drag åt vänster? hur är man då? teach me.

för din info måste jag berätta att jag är extremt opolitisk, jag spänner över hela registret tror jag. känner ingen partisamhörighet alls. och jag har tidigare inte anklagats för att vara politiskt korrekt så den var ny. tack.

jag föraktar inte andra människor, jag älskar andra människor, oftast mer än mig själv, bara jag slipper idioterna. för face it - världen är full av idioter.

Nemo sa...

Min vän...eller nåt...Prof. Coma - hävdar bestämt att min strävan efter sinnesro kommer göra mig till mjuk o förnöjsam typ. En navelskådare som bara går omkring och är nöjd med allt o alla.

Vackert så - det kreativa föds ur ångest, bitterhet och självömkan (Bergman, W Allen m fl) menar han...kan till viss del hålla med...även om det inte alltd för nåt gott med sig (Hitler, Lasermannen m fl)

Skulle tro att ditt missnöje och förmåga att lacka ur kan ge god näring till de kreativa höjder som Gervais o David bemästrar.

Keep on movin', Mike

Respect!!

Töspågers United sa...

caiman: Jag har en polare som vi kallar "Kniven". Det är rätt rått. "Jägar´n" tycker jag är sådär, tänker spontant på en spännig kille med nazistsnagg som önskar att livet vore mer som lumpen.

Johan sa...

Jadu jag har även lite svårt för politiskt korrekta på vänsterkanten men jag känner att det oftare är mer hjärta när man kommer närmare vänstern, vad det beror på eller om det är sant vet jag inte. Men du har nog rätt IGEN "politiskt inkorrekt med drag åt vänstern", vet du någon sådan bloggare som är ungefär lika kul som du?

deltidsharmonisk sa...

Hur hittar jag detta klipp?

cronelid sa...

Ahh, brevbäraren kom förbi med en kopia av programet... Perfekt nu när man är sjuk från jobbet :-/

Tack för tipset

Anonym sa...

Till Johan kan jag säga att jag delvis håller med men jag känner inte att MikeBike är höger snarare för trendig, hipp, kändiswannabe i min smak. Men ett inlägg i taget funkar jättebra. Läst www.goddagyxskaft.se , minst lika kul som Mike men betydligt mindre trendig

Johan sa...

Hmm inte lika kul om du frågar mig, men klart läsvärd

jim-tzu sa...

Kolla in Dane Cooks "Retaliation" om du vill ha humor som relaterar till din mys-misantropiska filosofi.

jim-tzu sa...

Eller Demetri Martin.