söndag, januari 29, 2006

Glo på internet

Söndag morgon. Sitter och myssurar lite framför datorn med en kopp bryggkaffe och två skivor sötlimpa med ost. Jag känner inte så lite femtioåringsvibbar men det skiter jag i.

Har funderat på en grej som jag tidigare inte reflekterat över. Härom dagen så pratade jag med M och när hon frågade vad jag gjorde svarade jag att jag surfar runt lite. Alltså, Surfa på internet. Det låter så jääääävla nördigt men har lyckats smälta in och bli ett alldeles normalt inslag i vardagen.

Jag undrar vem som kom på det uttrycket från början. En idiot helt klart. Och att det passerat obemärkt och anammats helt utan att någon reagerat är förvånande. När man sitter och slökollar olika sidpr på nätet är det exakt samma sak som när man dumlor på tv:n. Man glor på nätet. Surfa - det är som att Arvingarna skulle beskriva sin musikstil genom att jämföra sig med Red Hot Chili Peppers. Det är bara så dumt att jag inte ens orkar bli förbannad.

En helt meningslös skitsak egentligen. Inget att lacka ur på kan man tycka men det tycker jag. Det finns så mycket idiotgrejer och någonstans måste gränsen dras.

Jag drar den vid "surfa".

11 kommentarer:

Jontas sa...

Jag brukar säga att jag datar. Det låter mer som om man utför ett arbete vid en dator än att man meningslöst utan mål besöker en massor sidor på Internet.

Cliff Hanger sa...

Ja, surfa låter ju sportigt och fräscht. Men man känner sig inte riktigt så sportig när man jobbat på sittfläsket och på att försämra blodcirkulationen vid skärmen.

70-tals Per sa...

Det låter som nåt hurtigt Mona Tumba (med slimklubben) kunde ha lanserat. Att "surfa" var ju helcoolt på 80-talet då internet började komma igång, men idag?

Vad sägs om "E-jogging" istället?

adde sa...

Nej, vad ska man kalla det? Du har ju så rätt i att surfa låter illla. Om man ska se till vad man gör så kanske studsa kunde passa, om nu det också inte tvunget måste låta så korkat.
-Vad gör du?
-Jag studsar på nätet.
Helkorkat!

Anonym sa...

Allstå, jag är en gammal fan som varit med sen början av 90 talet när man körde muddar, textbaserade BBS och sen gick vidare. Jag har kört tidiga varianter av netscape på en trött 386sx ( utan matteprocessor), ja ni fattar...

Begreppet surfa kom av att man kan länka sig vidare från sida till sida i evighet utan fastna tack vare det fantastiska world wide web och hypertext transfer protocol; precis som att surfa på evigt rullande våg- länge leve CERN!

Katta sa...

SÖRFA heter det väl :o)

wordsforyou2006 sa...

Jag använder mig av fuskverbet "näta".
"Ja se här sitter jag och nätar."

Kanske inte så helgjutet, men trevligare än surfa!

Helena sa...

Annars kan man ju säga att man slösurfar, tycker det låter rätt skönt

Nemo sa...

Cybertransa... någon???

Dessutom lite fånigt dubbeltydigt

sesse sa...

Nää, jag sitter bara och bläddrar...

Stefan sa...

en annan "hänger på nätet" kommer av nysurfaren S´s svar på min fråga vad han gör "å.. hänger lite på google"