torsdag, mars 07, 2019

Snacka inte skit om Casper Janebrink

Jag har lovat mig själv att aldrig skriva om mello igen. Ett löfte jag nu bryter mot eftersom jag är förälder till mellotokiga ongar och därför inte bara tvingas lida igenom varje program utan även sondmatas med försnack, eftersnack, parodier och ett helt universum av den vara. Jag hatar inte mello. Absolut inte. Jag hatar bara att inte kunna välja bort det. Det är kanske en av de sämsta grejerna med att vara förälder till barn som har lätt för att älska bredspacklad underhållning. Men så är det.

Förra veckan var det andra chansen och Arvingarna var fulltaliga igen. Sist låg deras trummis och gassade i Miami och prioriterade hudcancer och dåliga drinkar i Art Deco-miljö framför nöjesmassakern här hemma. Det var kul gjort. Men nu var han med och glänste som en säl i sin skjorta av krossad sammet. Men mest av allt glänste Flodas Finest, Casper Janebrink, såklart.


Man kan skoja med Casper och driva lite med att han är så kulturellt grovhuggen och råsvennig samtidigt som han troligen haft fler scengolv under sina trampdynor än de flesta andra i mellobranschen. Käckare och gladare än Kalles Kaviar Kalle. Alla dagar i veckan. Men ändå helt omöjlig att ogilla. Personligen har jag heller aldrig sett någon som kan verka så totalt chosefri och samtidigt flanera runt i kombinationen spandexjeans, rockig t-shirt och en kavaj av den mer extrvaganta New-York-hallik-på-sjuttiotalet-sorten. Nä, ingen kan anklaga honom för att vara den ängsliga typen i alla fall. Trots några regelrätta lustmord inom kategorin hårmode de senaste åren, så sportar han alltjämt en ecstasy-försäljar-frisyr och ett smajl som skvallrar om ett självförtroende minst lika hållbart som eternit. Å andra sidan, varför skulle det inte vara det? Med tanke på hur många dansbandspalats han måste ha satt i brand de senaste 25 åren, skulle påståendet att Casper är immun mot könssjukdomar kunna gälla som empiriskt underbyggd fakta. Nu säger jag inte att det ÄR så, men det går inte att bortse ifrån det faktum att få personer ser ut att ha ätit lika mycket "laxtallrik" som Casper, om man säger så. Men det kan ju vara fördomar.

Samtidigt minns jag när jag under stor vånda skulle ta körkort på Forsbergs Körskola i Kungälv. Detta var ett par år efter att Eloise hade fallit ner som stammen på ett redwoodträd i den svenska folkligheten. Plötsligt kliver Casper in och ska vara med på teorilektionerna. Han skulle ta MC-kort och var exakt lika go' och glad då. Hans blotta närvaro fick både kvinnan som ägde körskolan och hennes dotter som jobbade där och då var typ i min ålder, att tråna på ett sätt som lätt skulle kunna placera en nasty sekvens ur en Harlequin-roman i skamvrån. Casper tog det med ro. Det var både obehagligt och avundsvärt på nåt vis.

I alla fall så har deras låt gått het här hemma nu i veckorna två. Med tanke på att de gick vidare igen (hur många gånger kan man gå vidare utan att vinna?) ser jag dessvärre inget slut på den trenden. Den har spelats så mycket att det enda jag hörde inuti mitt eget huvud, när systemet kollapsade tidigare i veckan och jag tvingades genomlida en härdsmälta i form av en dubbelvidrig magsjuka som fick mig att till och med tappa känseln i fingertopparna, var "du gör mig lycklig, lyckliiig". Ändå har jag inget emot Casper och hans glada gäng.

Ska det snackas skit om någon i det här årets mello så är det fan den stelopererade samen tycker jag. Eller i vart fall hans låtskrivare som gravskändade Avicii för att skriva en jojk. 

11 kommentarer:

adde sa...

"...låtskrivare som gravskändade Avicii..."
Så fantastiskt bra!

emster sa...

Ecstasy-försäljar-frisyr, dör

Samma här. Så plågsamt att under så här många veckor få höra vilka låtar som kommer spelas på repeat under kommande året 😭

mikebike sa...

Adde: haha ja men de har ju gjort det. höll fan på att sätta i halsen.

Emster: Ja, det är fan otroligt. inser att när låtarna väl mattats av nån gång närmare sommaren då lever de kvar via parodierna som Tintin formligen älskar. Hon har redan gått in med full kraft i år. Det är också de mest otippade låtarna som blir barnfavoriter (lex Hasse buske band)

Anonym sa...

Bor i samma område där Casper bodde tidigare, ungar på samma skola osv. Kan intyga att karlfan nog aldrig haft en dålig dag i sitt liv, alltid lika glad, go och trevlig... antar att han faktiskt är en av de där riktigt äkta genuina artisterna, typ lill-babs, som är samma person oberoende skolavslutning eller mellofinal.

M sa...

Lite fint att få veta (av flera) att någon som alltid är glad och trevlig i officiella sammanhang även är det privat. Det händer ju ändå rätt ofta att så inte är fallet. Vet folk som känner diverse TV-kockar, 'snälla och glada' Hollywood-frun m.fl. som kan intyga att de inte är särskilt trevliga utanför rutan. Heja Casper ändå.:)

Z sa...

Jag skulle gärna, jättegärna, förbjuda mello och alla andra liknande alternativ. Förstår att det kanske kan uppfattas som drastiskt och lite väl styrande, men ändå. För allas bästa. Plan någon?

mikebike sa...

Anonym: fan vad trevligt att höra. brukar ju aldrig vara så.

M: verkligen! :)

Z jag skulle kunna tänka mig ett OS-liknande upplägg. med tanke på skattemedel etc. var fjärde år hade varit mer rimligt med nuvarande bombmatteupplägg.

Z sa...

Bra plan, finns ändå viss realism i den. Gärna i en särskilt utformad arena som är helt optimerad för mello. Kanske i Sveg.

mikebike sa...

Z: haha ja, jag är gärna med och bidrar lite extra. och när det ändå placeras i sveg kanske man skulle omforma hela skiten till en slags festival. Typ ett Summerburst men för paljett-svennar som checkar av på de tre V:na?

Z sa...

Ja, och med inslag av hunger games.

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Förlorad kärlek
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förbanna en förälskad älskare.
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}