måndag, februari 11, 2019

Måndag

Måndagar är inte mina favoritdagar. Lika ovälkomna som en knivrånare hoppar de på en när man just börjat få smak på livet igen. Skrämmer en till lydnad. Idag var det dessutom grismåndag. Sportlovets första dag och flödet fullkomligt svämmar över av bilder och filmer på vänner, kollegor och annat löst folk som inte kan låta bli att mula en i fejset med innehåll där de aspirerar på att bli årets förälder, i olika alpina vinterlandskap. Själv kör jag på som vanligt. Håller barnen fängslade i en jämngrå göteborgsvardag, kamouflerad med lite kommunala sportlovsaktiviteter. Jag känner mig lite som en ondskefull Fritzl-typ som låter min hemstad agera metafor för den ovanligt rymliga källaren i Österrike. Då blir jag lite tom inombords.

När jag känner mig tom inombords brukar mina tankar ofrivilligt föra in mig på funderingar över allt jag inte har hunnit åstadkomma här i livet. Det är en hel del. Men för att inte deppa ihop över alla tillkortakommanden och en känsla av övermäktiga bragder brukar jag snabbt fokusera på lite lägre hängande frukter. Ett typiskt exempel är bilder av män som håller i fisk. En sådan har jag inte på mig själv men det känns som att det finns inom rimligt räckhåll. Då blir jag lite glad igen.

Fisknisse.

En man som med mallig blick står och håller i en stor stor fisk. Det är ett lika obegripligt som roligt fenomen tycker jag. Man vill imponera utan att öppet skryta. En balansakt som är dömd att misslyckas. Det måste finnas ungefär fem miljarder sådana där trofébilder där känslan hos mottagaren blir den exakt motsatta. Ändå verkar det i vissa socialgrupper vara ett obligatorisk val av profilbild. Det finns något lockande i den paradoxen. Sedan hör till saken att jag aldrig riktigt har förstått vad det är man vill kommunicera. Typ, kolla vilken stor lax jag har fångat helt själv! Eller, kolla vilken stor kuk jag har! (?)

Själv har jag tyvärr inte ens varit i närheten av att få till en sådan där klassisk hålla-i-fisken-bild ännu. Det närmsta skulle troligen vara när jag varit och handlat torskrygg på fiskbilen. Men det skulle inte vara riktigt samma grej att stå och hålla upp ett kilo nyköpt fiskfilé framför kameran. Däremot så känns det uppnåeligt om jag verkligen skulle vilja. Nu har jag förvisso aldrig haft någon större drift att skaffa mig en sådan annat än rent teoretiskt, men om jag hade haft det hade jag velat ha exakt en sådan som ovan.

8 kommentarer:

emster sa...

glöm inte att det är vänliga veckan. cheriooooo!

mikebike sa...

Emster: exakt vad menar du med det emma? :)

DDT sa...

Jag brukar trösta mig med riktigt horribel design. Inte av dyra saker, utan mer de där små fula grejerna man hittar på Rusta, Jula eller i ett dammigt hörn i matbutiken. Tanken att någon har valt att göra ett randigt cigarettpaketsfodral i gul och rosa polyester, tittat på sin skapelse och tänkt "det här duger" gör mig lite lättare om hjärtat.
Man får göra vad man kan för att överleva februari.

Anonym sa...

Du får bonda upp med några media-skägg som åker upp till en avlägsen norsk laxälv, gärna med helikopter, bor i hytte, har skitdyra flugfiskespön, egenknutna flugor och dyr maltwhisky med sig. Tälja till några träkukar, grilla nåt exotiskt, umgås intimt med mygg och sen posta fina bilder på fejan och några fesk-forum. En vecka för själen, mannen, myten, absorbera den härskna get-lukten av otvättade kamrater. Mvh/Exilväschötten

mikebike sa...

DDT: Hahaha ja lite gladare och kanske lite mer ångestfylld ändå. tänker på ohållbarheten i att massproducera allsköns skit. plastberget växer.

Exil: mohahahaha otvättade kamrater.

Jossan - Heart Skipped A Beat sa...

Har också fascinerats av detta fenomen. Googlade och hittade en artikel i Washington Post som handlar om en undersökning som gjorts USA. Enligt den så tyckte ungefär hälften av kvinnorna att profilbilder där män poserar med fiskar är mer lockande än de utan. Helskumt! Här är länken till artikeln:
https://www.washingtonpost.com/news/soloish/wp/2016/03/04/think-youre-a-catch-but-not-getting-bites-reel-in-tinder-matches-with-a-fish-pic/?noredirect=on&utm_term=.efba9c41c8b1

mikebike sa...

Jossan: Åh tackar för den artikeln. Mycket märkligt. När det gäller Hemingway så klarade han nog att få ragg med eller utan firre. Han var ju rätt tjusig också.

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Förlorad kärlek
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förbanna en förälskad älskare.
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}