onsdag, oktober 01, 2014

Har ni hört Kent Rings senaste?

Har ni hört Kents senaste? Verkar lovande.  Sveriges största rockband a.k.a. Eskilstunas finest har släppt ett dubbelalbum med titeln "Det började för längesen..." med alla sina största hits samlade. Jättekonstigt, men jag känner inte igen ett enda spår och de måste ha remixat hela skiten jättemärkligt. Ett helt nytt sound liksom.  Eller vänta lite nu...

Jaja.
K-E-N-S största hits? Alltså Inte Kent utan Ken? Ahaaa, ja men då så.

Det var ju tråkigt.

Det borde jag såklart ha förstått. Jag tyckte att det var en aning märkligt val av Jocke Berg och grabbarna, att låta Ken Ring pryda omslaget på sitt stora samlingsalbum. Men jag blev så förvirrad av texten: "Alla Kens största hits samlade!" att jag måste ha drabbats av punktdyslexi. Det där med hit i plural liksom. Ja, världen är bra konstig nu för tiden med alla sina så-mycket-bättre-effekter och mashups etc. så jag antar att allt kan hända. Det hade förövrigt varit ett sjukt roligt mindfuck på sveriges mainstreamade indiepublik, om Kent döpte nästa album till Ring och valde Kens ystra fejja som motiv. På riktigt. Spännande.

Kent – Ring

Men har ni hört Kens senaste då? Inte jag heller. Men det hindrar tydligen inte Hascharen från Hässelby att släppa en 32-spårig liten best of. Imponerande helt klart. Jag visste inte ens att Ken Ring hade gjort 32 låtar så jag hade blivit imponerad även om skivan hade släppts som en samlingsbox med precis all skit han någonsin har bandat; inklusive demos, b-sidor och skisser. Totti. Men detta är tydligen bara hans 32 STÖRSTA hits och då är inte ens Spräng Regeringen med, den där han rappade om att storma slottet och våldta Madde, vilket utöver Mamma och Cutta dom är de enda låtar jag faktiskt kände till av hans, enligt egen utsago, över 300 låtar. Jag hade troligen på ren gissning lyckats pricka in fler dokumenterade brott han har begått än musikaliska verk han ligger bakom. Fast det kanske säger mer om mig och mina mediavanor egentligen.

Faktum är att Ken har varit exakt lika produktiv som Kent och släppt hela elva album. Dessutom har han just lyckas att klämma ut en bok (Livet). Boken om Ken är skriven av Ken som Ken pratar. Bara en sådan sak. Nåja, Klas Ekman (som ironiskt nog också har skrivit "Berättelsen om Kent" ) ska väl ha en eloge (?) för att ha varit med på ett hörn. Egentligen är det väl han som har sammanfattat Kens alla ramblings från några svettiga veckor i Kenya och mirakulöst nog fått ihop ett manus. Ett manus som Ken sedan (också enligt egen utsago) blivit missnöjd med ur ett tonalitetsperspektiv och skrivit om från början för att få det att låta mer Ken. Vilket satte igång nästa steg i kedjereaktionen och ledde till att redaktören lyfte sina händer från hela paketet och vägrade förknippas med boken. Men vem bryr sig? Inte Ken i alla fall. Han tar det softish och verkar rätt nöjd med att slippa en massa ängsliga pekpinnar från fancypants-redaktörer som skitnödigt klamrar sig fast vid gammelgrammatik. Skönt. Nä man ska nog låta Ken vara Ken och inte spela allanballan – som Ken själv uttrycker det i sin låt som heter just det. Allanballan.

"Upp och hoppa allesammans
Ställ er upp som en bånge i brallan
Om du e trött på handtrallan
Sluta spela allanballan"

Ur ett rent konsultperspektiv kan jag gotta mig åt den ruggigt provocerande tanken att tvingas sitta och ta emot korr från en snubbe vars eget ordförråd består till 85% av synonymer på könsorgan och olika former av narkotika. Samt en handfull interjektioner. Haha. Ja, jag skrockar av förtjusning att det inte är jag som fick det uppdraget (hur det nu skulle gått till).

Nä, nu ska jag ta och lyssna igenom den här låtskatten en gång för alla. Kanske kan man lära sig något om livet också. Återkommer.

14 kommentarer:

Honey sa...

Haha, jag har på allvar suttit och gråtskrattat (en dum sak att göra med relativt nyopererade ögon, men det gick inte att låta bli) åt det där Kent-skivomslaget nu. Så sjukt roligt.

Markattan sa...

Punktdyslexi :-)

Markattan

mikebike sa...

Honey: haha kul att du uppskattar det. Jag har själv blivit fascinerad av Kens värld. Den var för mig helt okänd innan. Jag visste bara att han har haschat mycket i sina dagar.

Markattan :-)

Larsson i Majorna sa...

När jag läser din text får jag starka Kenny Powers-vibbar.

När Kenny sitter i bilen och lyssnar på sina egna livsfilosofi-kassettband och nickar instämmande.

mikebike sa...

Larsson i Majorna: Haha, jag tror inte jag fattar vad du menar (?) Men jag älskar den scenen med Kenny Powers sitter i bilen och lyssnar på sig själv.

Mikael sa...

Underbar läsning, för första. För det andra: skönt flyt du har i språket. Ken kanske har korrat?

Robbelibobban sa...

Jag kommer ihåg när du totalsågade (med all rätt) Såsen, snygg-Erik och den tredje killen, gosse vilket drev det blev mot dig. Det hade varit kul och se om det blev samma sak nu, men det tror jag inte kommer att ske....

Larsson i Majorna sa...

"Boken om Ken är skriven av Ken som Ken pratar."

Jag menar att Ken upplever sig själv lika viktig i sitt liv som Kenny upplever sig i sitt. Den där bisarra grejen att pumpa upp sig på sin egen omnipotens genom att njuta av att höra sig själv beskriva sin egen omnipotens. Perpetuum mobile?!


En självbiografi och en skiva med hans 32 största hits. Eh...

Victoria sa...

[img src="http://www.fitterbittan.se/wp-content/uploads/2014/10/bacon.jpg"]

Helt orelaterat, men känns ändå helt rimligt.

// Hisingsbo i exil

Victoria sa...

Blogspot suger träballe. Ställ in så det går att lägga bilder i kommentarerna :)

mikebike sa...

Mikael: Haha man kan nästan tro det va?

Robbelibobban: Du anar inte. Men den här gången skedde det på Facebook. Min text retade upp några journalister/recensenter/musikskribenter så till den milda grad att de började kalla mig debil. De tyckte att min text var föraktfull och nedsättande. Jag blev mer eller mindre idiotförklarad för att jag inte förstått vilken gigant Ken Ring är. Det fanns noll tolerans för mitt skämt om att "32 största hits" kanske är lite att ta i. Det hela fick orimliga proportioner och saker tolkades in i min text som jag inte hade skrivit eller ens hade intention att förmedla. Det var nästan som att det blev personligt. Som att jag sket på Ken och att alla var Kens Farsa helt plötsligt. Men det blev en bra diskussion. Jag hade flera på min sida också som fattade min poäng. Jag ska redogöra för det hele i ett separat inlägg.

Larsson: haha jaså så menar du. Ja det är fan inte en dålig liknelse. Ken skulle lätt kunna spela Kenny Powers. De verkar ungefär lika sympatiska.

Viktoria: kan man det. Hahah rolig bild iaf.

Victoria sa...

Jadå, det går. Även om blogspot är lite efter ;) Men det skall finnas inställningar som tillåter html-kod för bilder.

Stort grattis till nytillskottet i familjen.

Robbelibobban sa...

Seriöst alltså?

Anonym sa...

Jag tror jag d.ö.r