onsdag, augusti 27, 2014

Fyrtiotusen miljarder kronor!

Det var längesedan jag skrev om SD. Dels för att jag inte har lust att bidra till deras publicitet (även om den skulle bli rätt blygsam) och dels för att det bara är tröttsamt. Hela partiet består av ett folkhav som skulle vara lätt att ösa raljanta lytesinlägg ur och över men det har sedan länge varit lätt att hålla sig för skratt. Deras skit funkar ju uppenbarligen, för ju värre grejer någon partiföreträdare vräker ur sig och blir ställd mot väggen för, desto större stöd får de. Det hela liknar en dålig fars. Men är i själva verket en tragedi. Deras väljare är inte bara en samling empatistörda rassenötter, det hade troligen varit enklare att hantera, det som skrämmer mer är att deras förmåga att förstå orsak och verkan inte överstiger en godissugen treåirngs. Skillnaden är att i SD-människornas fall är det partiets snäva flyktingpolitik som är godiset. De gör praktiskt vad som helst för att få lägga vantarna på det.

Jag har tidigare bivit kritiserad just för att jag framställde SD-politiker som idioter och fleppon. Att det var oseriöst av mig att ta extrema exempel och att partiet tar avstånd från sådant. Och jag är övertygad om att det finns en massa trögisar i och omkring alla partier. Det anmärkningsvärda är att ju att kvoten av lågbegåvning bland de förtroendevalda i just SD verkar vara oroväckande hög. Det måste de ju nästan hålla med om själva också.

Vi har alla skrattat åt klippen som visar den grövsta kretinismen inom SD:s parti. Människor runt om i kommuner, ja till och med riksdagsledamöter, som framför kameran sätter ett ansikte på hur det ser ut när det verkligen har brunnit på vinden. Ett och ett är de oslagbara som humorklipp. Man tänker att det knappt är möjligt och viftar bort dem som extremfall, tänker att det ska gå upp för folk som stöder partiet vilket jävla rövgäng de är. Men det händer inte. Vi har blivit vana att någon fullblodsdåre på hyfsat hög position hasplar ur sig fullkomligt vidriga åsikter.

Jag tvivlar inte på att det personer som sympatiserar med SD som har en hög intelligenskvot och som kan debattera för sig. Jag är också ganska säker på att det finns de som inte identifierar sig med internetfenomenen till partikamrater. Personer som kanske till och med skäms men ändå är så missnöjd med alla andra partier att de väljer att lägga sin röst på dem för att de är så skönt uppkäftiga. En välriktad kukspark på etablissemanget.

Att de är ett av Sveriges största partier är både en skam och en sorg för de flesta. Men när man inser hur mycket mög de har i de egna leden runt om i landet, från minsta lilla grishåla ända upp i den absoluta partitoppen, så blir det plötsligt totalt jävla mörker att tänka på hur ett Sverige med ett så starkt eller ännu starkare stöd för dem kommer att se ut i förlängningen.

Idag spreds en youtube-video där någon fiffig person hade samlat ihop några av Sverigedemokraternas ess i ett slags medley (nötallergiker ombeds att ta det extra försiktigt):Ja vad ska man säga? Man blir paff. Man vill skratta men det går liksom inte. Koncentrationen av fullblodsdårar är för hög. Det var ju ändå bara ett litet axplock. Men om man tänker efter lite och fattar att en röst på SD faktiskt är en direkt röst på personer som Levi Klausen, Britt Engqvist, Anna Hagwall och Jonas Åkerlund så borde det väl ändå gå upp gå upp för de flesta, som inte är totalt inrökta, att det kanske inte är en lysande idé ändå, att låta människor av den här kalibern bestämma hur företaget, maskinen och landet Sverige ska styras. Då är det nog inte så gött det där rassegodiset ändå. Eller? Jag menar, om den där lilla kortslutningen rättade till sig så kanske man börjar fundera lite utanför den glödande invandrarfrågan, hur smarrig den än må vara, och inser att med sådana här femfemmor bakom spakarna så blir det nog inte så mycket ändring till det bättre med arbetslöshet, skola, vård, miljö, försvar och jämställdhet. Sverige skulle haverera totalt.

Det kan ju på riktigt inte vara så illa att tio procent av människorna i det här landet känner sig trygga med att låta ett gäng amöbor (eller väldigt närbesläktade diton) förvalta eller i alla fall få ett betydande inflytande över sin ekonomi bara för att man råkar dela samma smutsiga uppfattning om invandringspolitiken. Det är ju orimligt.

Lyft blicken nu för fan!!

11 kommentarer:

David sa...

Tyvärr framstår alternativen alltför ofta som väldigt patetiska. Alliansen har mest gammal skåpmat (som alltid när ett gäng suttit vid makten en längre tid), sossarna skiter i vilket bara dom får bestämma, miljöpartiet har bara fantasikalkyler, önsketänkande, och förklädda V-ideer, och vänsterpartiets representanter är ofta försvinnande lika SD i sin kompetensbegränsning.

När Svensken erbjuds en sådan sopppa, blir det frestande att nappa på det mest simplistiska och emotionella budskapet, och en skrämmande stor andel av folket känner att "utlänningar kan man inte riktigt lita på" och då blir det som det blir. Tragiskt.

Anonym sa...

Inte heller säker på hur jag röstar, men läs lite här så du inte bara tänker att "de inte gjort nåt" https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10152610575822521&id=703197520

mikebike sa...

David: Det är jävligt trött att komma dragandes med att alliansen bara har gammal skåpmat och att sossarna inte bryr sig om något även om deras ideologi blivit mer och mer otydlig och uddlös. Att vifta bort miljöpartiet och vänserpartiet som samma apor i annan kostym är också bara löjeväckande i sammanhanget. Du förenklar lite väl mycket, men någonstans har du ju uppeanbarligen rätt eftersom en så stor andel människor faktiskt lägger sin röst i den bruna lådan. Säkert missnöje som driver en stor procent av dem men tror de verkligen att det kommer bli ordning på torpet med så mycket röta.

Anonym: länken funkade inte så jag fattar inte vad du menar.

David sa...

Jag menade inte att lägga fram fakta, utan att beskriva hur jag tror många uppfattar partierna inför valet. Det var kanske oklart. Mina egna sympatier är såklart helt ovidkommande i sammanhanget (men kan garantera att dom inte ligger åt SD-hållet).

el Guapo sa...

Hmm.

"Tyvärr framstår alternativen alltför ofta som väldigt patetiska. "

Öh... jämfört med SD? Nu har inte jag varit i Sverige på fyra år, men bara genom utlandssurf på samtliga svenska nyhetskanaler måste jag ändå fylla i vad Ripley så pragmatiskt lade fram i Aliens:

"Did IQ just drop sharply when I was away?"

Låt säga att alternativen till SD lanserades i år. SAMTLIGA, inklusive KD och Vänsterpartiet, hade framstått som ett gott gäng märkligt superruttade Nobelpriskandidater jämfört med Jimmie Missnöjd och hans järnrörs-crew. Eller?

Kanske är det så jävla illa i Sverige nu att man skiter helt i vem som skall hantera statsfinanser, utbildning, utrikespolitik och infrastruktur - bara man slipper se en romsk tiggare utanför Statoil i Töreboda.

Well, lycka till.

David sa...

el Guapo, tyvärr tror jag att du har rätt (och som jag skrev ovan ville jag inte påstå att JAg tycker alternativen är patetiska, utan att Svenne Väljare alltför ofta tycker så). Många, många Svenskar tar helt för givet den standard och trygghet som finns. Självklart är vägarna i gott skick, brandkåren kommer när man ringer, och på det stora hela är skolorna och sjukhusen rätt ok. Man köper ny bil vart tredje år, villan eller bostadsrätten stiger stadigt i värde och räntorna kommer att vara under 3 procent i evighet, amen. Då finns det en viss andel (minoritet, men många nog att märkas) som blir förnärmade över att behöva dela med sig av överflödet till andra, och allra värst om dessa andra ser annorlunda ut eller pratar konstigt. Då är det lätt att bli frestad av snacket om simpla lösningar på alla problem, att allt är någon annans fel går hem bland dom som tycker det är för mycket besvär att tänka själva.

Madelen sa...

Väl rutet som vanligt. Börjar ju gråta, så tragiskt att så många inte tänker längre än näsan räcker! Fy fan! Jag delar ditt inlägg på fejjan och hoppas det får någon att tänk en gång till innan de röstar på SD.

Anonym sa...

PK in da house. Det som stört bilden är tyvärr just invandringen och dess proportioner. SD hade varit ett marginalparti om övriga partier hade a)diskuterat frågan, b) dess konsekvenser, c)assimilering. Som vi gjort och fortsätter så har vi inte någon plan. Att våga påstå att vi bör ha en invandring i paritet med övriga nordiska länder, som hade gett en fungerande assimilering, verkar också omöjligt. Är då t.ex. finnar per def "rasister"? Assimileringen fungerar bevisligen inte vidare bra i Sverige och hur skall vi ge en sysselsättning som har ett värde för individ och samhälle till alla? att bara idiotförklara folk pga deras uppfattning passar illa. Din mänskliga kompass och vad som "går an" känns väldigt smal.Och det går utan tvekan att göra en liknande video om MP, Fi eller vem som helst som är utanför "main stream" En poäng till David som analyserar helt rätt.

adde sa...

Det blir väl alltid fel när enfrågepartier ska sätta samman ett helt partiprogram? Kompetensen finns ju inte.
Vi som är födda i trygga, friska, välmående Sverige borde vara mer tacksamma för den ofantliga tur vi haft, inte stängsla in oss och stänga ute andra. Jag tror att sd-väljare gärna ser sig som någon sorts elit, när vi alla i landet egentligen fått allt serverat sedan födseln. Bristen på empati kan bara bli så stor hos människor som aldrig själva lidit.

mikebike sa...

anonym: PK in da house? Nu idiotförklarar jag inte "folk" enkom baserat på att jag tycker deras uppfattning passar illa. Jag tycker att man även som SD-väljare, måste fundera i ett steg till. Det krävs ju ingen forskningsrapport för att fastställa att oroväckande många av deras förtroendevalda (alltså de som blivit utvalda av väljarna för sin kompetens att driva frågor och förverkliga beslut) är riktiga ägg som borde börja med att gå om grundskolan. Alltså jag menar även om man råkar förenas i sitt oändliga hat mot invandrare så måste de väl ändå bli ganska tydligt att de här människorna knappast skulle klara av att ha ett större ansvar än att vara flitiga anonyma kommentatorer i diverse forum.

Baronessan sa...

Hej å hå! Bra inlägg. Det var längesen jag hälsade på och jag undrar varför, för här är det alltid lika roligt :D
Tack för klippet, det hade jag missat. Mycket underhållande men också skrämmande!