torsdag, juni 05, 2014

Svenska veckan

För ganska exakt ett år sedan åkte vi upp till Kilafors för att spela in lite film med Peter Stormare. Det var några av de absolut roligaste dagarna i mitt yrkesliv hittills. Förväntningarna var höga och vi var uppspelta för att våra märkliga små filmer faktiskt skulle bli verklighet till slut. Uppdraget var att lyfta vår kunds svenska arv, och det ville vi göra genom fånga ett litet axplock av det "typiskt svenska" och göra det spektakulärt, inte genom effekter och wittyness utan precis tvärtom, genom det lågmälda och händelselösa. Något väldigt annorlunda helt enkelt. En wysiwyg-produktion där knorren är att tittaren får precis vad vi utlovar. Inte mer. Inte mindre. Lagom.

När vi kom upp visade det sig snabbt att Peter var precis sådär skönt lättsam och jordnära som man gärna vill att en hollywoodskådis ska vara, men knappast tror att de kan vara. Och alla som jobbade med produktionen, i allt från foto och regi till rekvisita, roddning och sjukt strukturerad uppstyrning var av absolut spitzenklasse. Det var helt enkelt en fantastiskt skön  känsla att kunna åka på en filmning och känna sig helt trygg i att resultatet skulle bli så bra det bara kunde.

Resten är en lång historia, men det hela utmynnade i en #swedishweek där varje dag under nationaldagsveckan är kopplad till en egen företeelse. Som av en händelse är dagens tema Föräldraledighet och den innehåller undertecknads makalösa filmdebut och jag räknar med att få in en del tunga uppdrag från Steven Spielberg... minst,Och här kan ni hur alla filmerna blev till slut volvotrucks.com/swedishweek

9 kommentarer:

Frida sa...

Grymt! Hela filmserien var väldigt bra :)

Erik F sa...

Lagom är bäst men detta är också stort. :-)

Anonym sa...

En riktig jävla fullträff!

Henko

Anonym sa...

Love it!

Karin sa...

Hahaha det där är min favorit av de sju!

Ellet sa...

Älskart! Gillar den första bäst. Och kul att du jobbar med Volvo ändå, känns lite som hemma!

Wagner sa...

Skönt att han bar hjälm på den hårt trafikerade grusvägen. Men cykla MITT I VÄGEN och med bara en hand på styret reagerar jag kraftigt emot. Hur tänkte ni där?

adde sa...

Så bra!

Jocke sa...

Lagom och osvenskt... Tack!