tisdag, februari 04, 2014

Reaktion på reaktionerna på #melfest

Som nybliven villasvenne kollade vi så klart in Mello i lördags. Vanligtvis brukar vi kanske se det max två gånger per år på grund av att Stella älskar det. Men den här helgen hade vi inte Stella och eftersom vi var sugna på ett sjok riktigt bred tv-underhållning försökte vi istället manipulera Tintin som knorrade för att hon hellre ville sitta uppe på sitt rum och leka med sina gosedjur. Så vi fick hälften muta och hälften tvinga henne att ansluta till oss i soffan.

Det är väl egentligen bara tröttsamt att kommentera programmet och bidragen. Det var givetvis rätt så värdelöst allt ihop. Jämntjock och ofarlig underhållning rakt igenom. Till och med de få men uppenbara försöken till skav var såklart väl vattenkammade i den klassiska SVT-pomadan. Dock måste jag säga att jag gillade Nour och han Morgan Pålsson. Har alltid gillat Nour. Har dålig koll på hur snacket gick men jag antar att en och annan taco-svensson har haft åsikter på deras prestation. Det är mindre intressant.

Det som är mer intressant är de diskussioner som uppstått i bakvattnet. Precis som alltid. Det var så oerhört väntat men ändå fullständigt oemotståndligt delikat i all sin idiotiska prakt. Så typiskt för ett folk som under modern tid inte upplevt någon större sorg än ett regeringsskifte då och då. Jag uppskattar det, det får mig att må bra, för det ger mig kvitto på att jag är en överlägset bättre människa än... flera stycken andra i det här landet.

Jag snackar givetvis om människor som Cristopher "Cribbe" Åkesson som kände sig tvungna att göra affär av de två sekunder Nour höll en surfplatta under kjolen:
– Hur tänkte ni nu? Ni får gärna förklara för mina barn som undrar.

Låt mig säga så här Cribbe. Jag vet inte vad det är för jävla fel på dina barn. Men om det där är något som verkligen håller dem vakna på nätterna, om de verkligen blev så förstörda att de inte kan komma vidare i livet om ansvarig utgivare inte ger dem en vettig förklaring. Då tycker jag att du ska kontakta BUP. Annars, ge fan i att blanda in dina barn (som jag misstänker inte bryr sig ett jävla skit) bara för att du vill lipa loss.

Det är förstås inget mot Sverigedemokraten William Hahnes (obs: jättekul efternamn) oerhört väntade armhåle-tweet:
– Jag betackar mig för orakade kvinnoarmhålor på bästa sändningstid.

Att ens ORKA kommentera det måste väl vara själva essensen av sverigedemokrati. Att tycka något om det alls är så pinsamt och lågbegåvat att jag knappt finner ord.

Men roligast av allt är ändå Svenska Orkesterförbundet som på sin facebooksida deklarerar sig kränkta över skämtet om flöjtbål:
– Smaklöst, onödigt effektsökeri och en spark i magen för alla flöjtister, inte minst ungdomar på landets kulturskolor som trakterar detta instrument.

Här skräder man minsann inte med orden. "Trakterar detta instrument" = Mohahahahaa...

Men kanske har de rätt. Ja, tänk på alla stackars unga flöjtister som sitter på sina kulturskolor och darrar av ångest nu efter svt:s skändning. Eller hetsjakt rent av. Fullt jämförbart med folkmordet i Rwanda.

10 kommentarer:

niklas sa...

Tack för att du skriver igen! :)

Greve Kycklingben sa...

Svenska Orkesterförbundet rasar... Hoppas att de anmäler mellon för något. Hets mot folkgrupp kanske? De borde vara glada att flöjten i all sin härlighet uppmärksammas lite för en gångs skull. All publicitet är bra publicitet. Särskilt om du är flöjtist... Räknas flöjtister som en folkgrupp förresten?

Ida sa...

Jag tycker en som borde få pris i denna kategori även måste få bli puckot Carolina Gynning. Hon har ju tvättat av sig mycket av trashigheten och blivit lite finkultur, men aj aj aj, här kom det fram.

I lördags instagrammade hon tydligen en bild på programledarna och lade till texten "Ögongodis i årets melodifestival"+ en illamående-smiley.

Usch! JAG blir illamående...

Källa:
http://stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna/2014/02/03/usch-2

Ellet sa...

Vafaan, det är väl dags att folk slutar bli kränkta nu. Över sånt där. Du vet. Flöjter.

Anonym sa...

ha ha ha
det borde vara lag på att du skriver minst ett inlägg i veckan, som en slags voice of sanity. helst skulle det publiceras på sidan 3 i samtliga kvällstidningar.

Therese sa...

Det är så jävla gött att du är så vettig, uppskattar varje inlägg! Jag hoppas att du bor i närheten av Lindholmen, glid isf gärna in på kvantum och tjingsa på mig i kassan. High five/fist bump utlovas.

mikebike sa...

niklas: tack för att du tackar!

Greven: Flöjtister är i allra högsta grad en folkgrupp. En minoritet.

Ida: ja hon är en riktig påse ibland alltså.

Ellet: det är ett tecken på att vi är ett välmående land.

anonym: haha det tycker jag med :)

Therese: jag bor inte på lindholmen men jobbar där så kvantum besöks ju ibland. haha fist bump är givet :)

Linda sa...

Sitter här å suger på min blockflöjt och undrar om jag ska måst kolla nån form av repris eller play eller nåt...

Linda sa...

Så undrar jag vad som krävs för att gå med i Svenska Orkesterförbundet?
Låter som en skön samling stofiler, där kan jag nog lära mig ett och annat för att bli en fullfjädrad "arga-lappen" producent när min ålders höst nalkas.

*skriver lamineringsmaskin på inköpslistan*

el Guapo sa...

Håller med.

Till viss del.

Tycker det är skönt att det är lite så där liberalt ogenomtänkt på SVT fortfarande.

Nu har jag ju inte sett skiten, men att klaga på SVT är ju faktiskt en svensk rättighet/skyldighet. Som med allt man äger, så har man ju ganska stort say.

On that note så är kanske SD-tweetet den minst korkade SD-åsikten hittills. Jag inser att hårighet blivit ett feministiskt initiativ i Sverige, men så fort SVT börjar tänja på gränserna för vad som är politik, enskilda individers åsikter eller ett spontant slag för jämlikheten så blir det snabbt lite sketchy.

Vems program finansierar jag nu igen? Allas eller vissas? Lurigt det där med demokrati, neutralitet,
Förvaltningsstiftelsen för Sveriges Radio AB, Sveriges Television AB och Sveriges Utbildningsradio AB.

Nä, klaga på säger jag. Jag gillar klag. Speciellt när man klagar i mitt namn, som Jesus sa.